Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: PGŽ - upis u 1. r. OS van upisnog područja

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno PGŽ - upis u 1. r. OS van upisnog područja

Trebali bi upisati školu kojoj ne pripadama prema upisnom području.
    Jedina škola u našem području je smjenska bez produženog boravka a kako i MM i ja radimo isključivo jutarnju smjenu nama treba produženi.

Koliko sam shvatila idući tjedan se moram pribilježiti našoj školi prema području i tamo ćemo reći u koju školu bi stvarno htjeli upisati dijete??

Molim vas podijelite svoja iskustva i informacije na ovu temu.
    Hvala

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Upisati djete možeš u bilo koju školu neovisno o upisnom području...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nisam baš sigurna, zašto se onda ljudi prijavljuju kod bake, dede, rođaka, prijatelja, da bi upisali djecu u školu u koju ne pripadaju po mjestu stanovanja

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U PGZ je ovako - dijete moras upisati u skolu u koju pripadas po stanovanju a u skoli napomenes da ce dijete pohadjati drugu skolu. Preneses prijavu i ako te ta druga skola primi ( a obicno te prime, ja neznam ni jedan slucaj da je dijete bilo odbijeno, a znam vise klinaca koji idu u skolu u koju ne pripadaju, nego onih koji idu u pripadajucu skolu ).

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam pratila zakon zadnjih par godina ali kad sam ja upisivala moju M. prije 5 g. prijavila sam ju u matičnu školu na našem području, a zatim sam pisala zamolbu na županijski odjel za školstvo, i kad su mi odgovorili upisala sam ju u željenu školu. Nisam imala problema samo nije imala pravo na besplatnu pokaznu kartu.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jučer sam bila u školi kojoj pripadamo prema mjestu stanovanja. Predali smo tražene dokumente i napomenuli da hoćemo drugu školu jer nam treba produženi.
    Rečeno mi je da sve moram odraditi u školi kojoj pripadam (sistematski i psihologa - već smo dobili termine) i da se odem javiti u školu u koju želim upisati.
    Danas idem u tu drugu školu se javiti nadam se da ću tamo dobiti više informacija u smislu da li i kome pisati molbu (školi kojoj pripadam, školi u koju želim upisati dijete ili Uredu državne uprave) i naravno kad ću znati jesmo li upisani ili nismo u željenu školu i koje opcije mi ostaju ako mi odbiju upis u željenu školu.

Muka mi je kad se sjetim da ću morati još dva puta ovo preživljavati jer šansa da odselim ili da lokalna škola ima produženi je manja nego da dobijem jack pot.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sigurno se ne mora mijenjati prebivalište niti se prijavljivati negdje drugdje... na vaš zahtjev i molbu možete djete upisati u bilo koju školu... sigurna sam!! U našoj školi stalno se djeca sele u drugu susjednu školu koja je jednosmjenska za razliku od naše, bez nekih velikih papirologija...
    ali svakako se raspitajte u svojoj školi...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

potpis
    mi smo takodjer predali papire i pisali molbu samo u školu u koju NISMO pripadali po mjestu stanovanja (iz više razloga), dovoljna je bila ta molba
    i liječnika i psihologa smo obavili u toj "nepripadajućoj" školi
    nikakvih problema nije bilo, najavili smo se ravnatelju, on nam je objasnio što trebamo sastaviti u toj molbi i to je bilo to
    riječ je o Zagrebu, školi sa ne baš malim brojem djece

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bila sam u školi koju bismo voljeli upisati. Riječ je o maloj školi koja upisuje 2 razreda, a prema prebivalištu imaju 70 "lokalne" djece i mi smo 11 već koji smo se javili a koji ne pripadamo njima.
    Sutra idem do još nekih škola koje nam isto dolaze u obzir vidjeti kakvo je stanje tamo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

imam frendicu koja živi na viškovu a djeca idu u
    školu u gradu baš radi istog razloga
    pitam je proceduru

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ak može komentar
    Naša škola akoro pa trosmjenska, prošle godine prema popisu bilo jedva 70 i nešto kandidata , na kraju upisali 5 razreda s prek 100 daka

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ak može komentar
    Naša škola akoro pa trosmjenska, prošle godine prema popisu bilo jedva 70 i nešto kandidata , na kraju upisali 5 razreda s prek 100 daka
    komentar na što? na broj učenika ili?
    pa 5 razreda sa po malo više od 20 učenika je super!
    i što znači skoro pa trosmjenska?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •