Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Nizak AMH i endometrioza

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno Nizak AMH i endometrioza

Molim vas za savjet. Pokusat cu sve sazeti i skratiti.Imam 33 god i Imam endometriozu vec dugo, ali moj ginekolog je drzi relativno pod kontrolom sa tbl. Nisam jos nikada bila na operaciji (mama je zbog endom. imala 5 operacija). Prvo dijete sam jedva zatrudnila u 29g. I uz male komplikacije iznjela uspjesno trudnocu. Medjutim nakon toga sam imala kiretazu radi ostale posteljice. Od tada mi se jos maternica nije oporavila-jako je ostecena, sluznica ostecena. Stalno imam neke upale i jako cesto sam pod terapijom-ili hormona ili antibiotika zbog vagin.upala.Sex. odnos imam rijetko jer me stalno boli. Kao secer na kraju imam i upale mjehura(eserihija). Htjela bih imati drugo dijete. Ali ginekolog mi je prosli tjedan rekao da je to skoro nemiguce zbog cjelokupne situacije a i niskog AMH (1,37ug/l). Pretuzna sam i razocarana. Sad pogotovo nemam volje za sex. Ruzno reci . Zanima me jel netko ima slicno iskustvo? Mogu li prirodnim putem.oporaviti maternicu i sluznicu? Nekim cajevima,hranom? Intenzivno razmisljam i o posjeti travaru. Oprostite zbog ovako dugog posta.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

eni ono što bih ti toplo preporučila je da posjetiš odjel humane reprodukcije s obzirom na cijelu situaciju i nizak AMH, nemoj gubiti vrijeme na travare. Ja imam isto endometriozu i trebalo nam je punih 8 godina da zatrudnimo. Prije toga nema što nismo probali od travara, prehrane, čajeva itd. sve je to bilo uzalud. Od čajeva možeš probati vrkutu ona je dobra za probleme s maternicom ali ne očekuj čuda. Ja bih svakako ginekologa tražila uputnicu za specijalistu, to je ono što ti daje najveće šanse za trudnoćom. Ne znam od kud si i ako ti treba savjet za dalje u ovom smjeru slobodno se javi

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Puno hvala na odgovoru. A na sta mislis pod odjel humane reprod- na umjetnu?
    Pa uvijek ima ta opcija...mada mi se tesko s tim pomiriti. A da li je ovo bas nizak AMH?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čuj kad dođeš na taj odjel onda prvo specijalisti pogledaju nalaze i savjetuju te što i kako dalje, a to su obično neke pretrage, ciljani odnosi uz praćanje ovulacija za početak, inseminacija... Nitko te neće prisiljavati na ništa za što nisi spremna, odi i porazgovaraj sa stručnjacima a onda donesi odluku za dalje

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Šta se tiče nalaza mislim da je tvoj u onom rangu smanjena plodnost eto nije baš najbolje ali moglo je biti i gore

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da tako sam i ja shvatila iz nalaza.Mada mi ginekolog kaze da je gotovo nemoguca trudnoca s obzirom na moju cjelokupnu situaciju
    Imate li neke preporuke gdje otici na odjel hum.repr (Split ili Zagreb)? I da li znate mozda da li to ide pod zdravstveno osiguranje ili se placa?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Koliko se pise po forumu, kbc split ce neko vrijeme biti van funkcije zbog radova. Tako da ti svakako preporucam zagreb - imas na izbor nekoliko klinika - vinogradska, petrova, sv duh i vuk vrhovac. Preporucila bih ti vuk, zbog kratkog cekanja na postupak.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ti si iz Splita? Inače više mogućnosti imaš u Zagrebu Sv. duh, Vinogradska, Vuk Vrhovec i Petrova od državnih bolnica a u Splitu je jedna i to ti sve ide preko zdravstvenog osiguranja, plaćaš jedino ako ideš privatno.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eto pisale u isto vrijeme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •