Najgore u čitavoj priči je što taj mali ima dosta nesređenu situaciju doma a on i njegovi problemi su malo "postrani" i to se na žalost na djetetu vidi. Sad je privukao pažnju na najgori mogući način. Možda ima i problema sa učenjem, ja stvarno ne znam no ponašanje mu je vrlo problematično i agresivno. Mama se mislim nije pojavila niti na jednom roditeljskom i to je sad mislim tipičan primjer nesuradljivog roditelja.
Zašto on odlazi, jesu li se roditelji našli uvrijeđeni pa ga prebacuju u drugu školu ili mali ima neki problem pa ide u posebnu školu ili se možda seli. Možda se očekivalo da onako kuriozno upitam pa gdje ide a ja baš nisam htjela pitat (iako me zanimalo) jer sam htjela poslati poruku :ne zanimaju me druga djeca i kuloarske priče, ja sam ovdje sada radi svog djeteta i želim da riješimo problem.
Moj sin čak nije imao problema sa njime-više sa drugim dečkom koji je skupa sa njim kauboj ekipa, no vjerujem da će se situacija u razredu poprilično smiriti kada on ode.
Ja vjerujem da svakom djetetu sa nekim problemom treba pomoći i da nikako nije lijepa ta etiketa "problem" no roditelj svakako mora biti taj koji je prvi da pomogne svom djetetu, da na to potakne učitelje/profesore no ako tu izostane podrša roditelja dijete je prepušteno sustavu.
Što reći kada roditelj na poziv u školu po xy put odgovori kako njegovo dijete odgaja ulica i da da ona nema šta dolaziti u školu. To se dogodilo prijateljici u susjednoj školi čiji se sin družio sa "problemetičnim" dječakom pa su napravili glupost i razbili nešto u razredu/školi. Naravno da su od obojice roditelji pozvani u školu no dotična je poslala takav odgovor. Na kraju su ovi doslovno zabranili svome sinu da se druži sa njim(žalosno, ali druge nije bilo) i od onda njihovo dijete ne upada u probleme a ovaj harači razredom. Da se razumijemo-radi se isto o 1. razredu.

S druge strane, sustav ne poznaje niti naše dijete niti nas kao roditelje i ako se pojavi neki problem jednostavno moraš odraditi taj dio upoznavanja.Tu mislim na pedagoga, defektologa ali i na učitelje jer se ipak radi o 1. razredu. Upravo iz tog razloga ja nisam htjela odmah na zadnje noge nego sam sve odradila fino i po P.S.-u. Sad kad sam dobro promotrila situaciju imam svoje mišljenje i stav o svemu.Imam i argumente pa ćemo vidjeti dalje.