da je bar više ovakvih učitelja http://www.telegram.hr/zivot/svi-rod...ucili-pronaci/ koji sat naprave zanimljivim.
Školstvo nam je takvo kakvo je i klinci nakon vrtića budu zgurani u neke okvire i nitko ne pita kako je njima. Sada učitelji više sa klincima ne smiju van ograde škole bez nekih posebnih obavijesti i sl.
Učiteljica moje kćeri (jako je se često sjetim jer je bila divna i znala je sa njima) u 1. i 2. razredu jako često ih je vodila van pa su prirodu odrađivali u prirodi a i nerijetko glazbeni na livadi(pjevali su i plesali),čak su i likovni znali raditi vani. Sve su naučili kao i naši sada ali u puno opuštenijem okruženju. Znala nam je ovako reći: ja bih odmah ujutro vidjela kako su oni raspoloženi-ako sam vidjela da imaju nemir, onda smo brzo ujutro odradili matematiku i hrvatski i išli smo van učiti ostalo uz igru. U tom razredu je bilo najviše djece (od tada 1. razreda) sa problemima u čenju i prema posebnom programu(četvero) -bilo je to i iz razloga jer je ona bila i učiteljica/defektolog no sve je stigla i znala odraditi sa njima. Moja je kćer sada 8. razred i stvarno u prva 4 razreda nije bilo apsolutno nikakvih problema ali gledaš i pratiš rad tog učitelja i kad nakon takve učitelice koja je znala usmjeravati i savjetovati dođeš u situaciju u kojoj sam ja sada nikako se ne osjećaš dobro.
Svakako mi je drago što sam na prvu našla zajednički jezik sa defektologinjom i što me podržala u ukidanju ovih"nazovi kazni".

. Sve su naučili kao i naši sada ali u puno opuštenijem okruženju. Znala nam je ovako reći: ja bih odmah ujutro vidjela kako su oni raspoloženi-ako sam vidjela da imaju nemir, onda smo brzo ujutro odradili matematiku i hrvatski i išli smo van učiti ostalo uz igru. U tom razredu je bilo najviše djece (od tada 1. razreda) sa problemima u čenju i prema posebnom programu(četvero) -bilo je to i iz razloga jer je ona bila i učiteljica/defektolog no sve je stigla i znala odraditi sa njima. Moja je kćer sada 8. razred i stvarno u prva 4 razreda nije bilo apsolutno nikakvih problema ali gledaš i pratiš rad tog učitelja i kad nakon takve učitelice koja je znala usmjeravati i savjetovati dođeš u situaciju u kojoj sam ja sada nikako se ne osjećaš dobro.
Odgovori s citatom