On je dijete koje ima velike mogućnosti ali mu treba puno poticaja. Definitivno funkcionira u sistemu poticanja i nagrađivanja a kazna, prijetnje i sl. kod njega su sasvim kontraproduktivni.To nam je psihologica sad samo potvrdila, a mi smo i učiteljici i defektologinji to naglasili.
Sa ocjenama sam razočarana definitivno, ali da sam otišla i pitala zašto mu je dala 4 iz likovnog znam da bi razlog bio njegovo odbijanje rada na 2 teme koje su radili-da mu zbog druge djece koja su to odradila nije mogla dati 5. Koliko god mi je to glupo u 1. razredu osnovne, mogu se pomiriti sa tim ali sa etiketiranjem se ne mogu pomiriti.
Svakako ću sa papirom otići u školu-prvo kod defektologinje i tržiti ju njezino mišljenje a onda i dalje. za učiteljivu i dlaje mislim da se pogubila u čitavoj priči i da ej rezultat zato ispao takav-ako ostane i dalje pogubljena, morati ćemo mjenjat razred. U školi imamo po 4 razreda u generaciji tako da imamo tu opciju. Imamo i još 2 škole na izbor ako baš ne bude išlo. Svakako bih ga htjela poštediti toga seljenja u drugi razred ali sam spremna na to ako ne bude išlo sa učiteljicom.
Vidim da ovje ima dosta mama sa iskustvom a ja nemam pojma odakle da počnem-htjela bih raditi sa njime na poboljšanju koncentracije i kratkoročnog pamćenja jer tu je slabiji. Rekla mi je i psihologica memory igre i slično(za pamćenje) , razne labirinte i križaljkice za koncentraciju i sitematizaciju pa molim savjete.