Pokazuje rezultate 1 do 50 od 214

Tema: Najgori učenik u razredu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    To bas i nije lako , jer neki problemi koji se vide u razredu imaju razlog - darovitost.
    I to onu vrstu darovitosti koja bas i nije potrebna u nasim skolama, posebno u nizim razredima kada se velik dio ocjene odnosi na poslusnost i izvrsavanje trazenih zadataka ( po mogucnosti na nacin koji ucitelj trazi).
    Uciteljima je puno lakse razumjeti pojam kratkog intervala paznje, nego pojam darovitosti ( i posebnih potreba).
    (iako ja još " ratujem " sa nekim profesorima koji niti nakon sluzbene dijagnoze i detaljnih uputa za IP ne shvacaju pojam - kratkog intervala pažnje i /ili poremecaja pažnje)
    Prečesto ne žele ili ne znaju mijenjati pristup.

Ja sam se odavno pomirila da ne moraju biti educirani - često i nisu, ali imala sam problem u komunikaciji s ljudima koji su uopće odbijali sagledati problem. Baš ovako kako dodagoda opisuje... Dijete je smatrano "zločestim" i lijenim (disleksija + darovitost koja je samo prikrila pravi problem u početnim razredima). Moje su riječi nailazile na gluhe uši. Ništa nisam postigla. Zbog toga sam i napisala da treba pažljivo razmotriti i uzeti u obzir premještanje djeteta. Nama to nije bila opcija zbog odabira stranog jezika, ali i danas žalim zbog toga, ufff....
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.07.2015. at 12:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •