Pokazuje rezultate 1 do 50 od 214

Tema: Najgori učenik u razredu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno - svako je dijete darovito za nešto. Naravno, neki jako strše i to je baš u rangu pp.

Ono što je mene uvijek smetalo u školi je to forsiranje prosječnosti - najbolje ocjene (ne rezultate nego ocjene) imaju poslušni, a ne kreativci, bolje ocjene imaju oni koji idu "niz dlaku" i naprave sve kako učitelj traži, a ne oni koji misle izvan okvira. U našem školskom sustavu se uredno sistematski guši kreativnost. ALi što je - tu je. Taj sustav je još uvijek dobar, obzirom na to koliko se u njega ulaže i koliko su ta zanimanja na cijeni. Tako da razumijem i profesore koji nikako nisu poticani da budu izvrsni, nego i među njima dobro prolaze samo oni koji imaju najurednije papire... I što reći? One koji su iznimni kolege smatraju "radoholičarima", napreduje se po nekim drugim kriterijima itd. Nije ni njima lako. Živimo u istom okruženju.
    Upravo tako, svaki klinac je posaben u nečemu a gotovo nitko nije baš odličan u svemu. Meni psihologica nije naglašavala da je on sad nešto darovit niti sam to očekivala. Pokazala nam je grafikon koji se dobije nakon ispunjavanja testa spajanjem onih točkica i tu se vidjelo u čemu je nadprosječan,u čemu je prosječan a gdje je malo ispod prosjeka. Kognitini dio mu je išao jako visoko dok je ovaj vebalni dio bio slabiji. U kompletu-apsolutno ništa što bi bilo zabrinjavajuće (po njezinim riječima).
    Meni se čak osobno činilo da su neka pitanja koja nam je pokazala bila i preteška za njegovu dob. Ta pitanja su tipa pitanja sa 3 radnje. Npr-Marica ima 5 bombona, Janko 4. Pojeli su ukupno 2 bombona koliko sada imaju ukupno bombona. Dakle, ona mu je pročitala a on je trebao postaviti zadatak i odgovoriti. Ja znam da on takav pismeni zadatak riješi bez problema ali usmeno mu je bilo malo teže.
    Uglavnom eto dođem se malo pojadati jer sam i ja pogubljena u svemu tome-peru me osjećaji od bijesa do nemoći naspram škole.
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 08.07.2015. at 13:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •