Pokazuje rezultate 1 do 50 od 214

Tema: Najgori učenik u razredu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nisu sami.On i seka(14 god) su na katu a baka je kat ispod u kući.
    Onda baka glumi policajca pa ga potjera van na igru dok još nije vruće al ogrebe se on za mobitel i za crtiće-tablet nemamo upravo iz tog razloga .
    Čim se vani malo ohladi budemo do navečer u parku i po vani na igranju. Za čitanje sam ga baš mislila stisnuti sad preko ljeta, tako se najbolje razvija mašta a i koncentracija.

Dosta je loš u crtanju-obožava on cratati robote svakakve i zmajeve ali ove obične "svjetovne" stvari mu nisu zabavne pa izbjegava-pogotovo crtanje olovkom ,pa je onda je i loš u tome.Jako ga je frustrilao kad u školi nije znao nacrtat mačku ili ježa .... Kako da ga najbolje na to navučem?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Podijeli mu papir crnim flomićem na 6 pravokutnika zadaj mu neku omiljenu temu i neka napravi strip s likovima i oblačićima za dijaloge, naravno i tekst.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Podijeli mu papir crnim flomićem na 6 pravokutnika zadaj mu neku omiljenu temu i neka napravi strip s likovima i oblačićima za dijaloge, naravno i tekst.

odlična ideja-to voli raditi... a ako zapne kad nas nema, seka može uskočiti- jedino njoj moram postaviti"kočnice" da na kraju ne radi ona strip umjesto njega.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    odlična ideja-to voli raditi... a ako zapne kad nas nema, seka može uskočiti- jedino njoj moram postaviti"kočnice" da na kraju ne radi ona strip umjesto njega.
    Nek se igra s njim neke igre na papiru koje zahtijevaju crtanje i baratanje olovkom (recimo križaljka za podjelu zemlje, ili kako god se to zvalo):
    - trebaš papir s kvadratićima
    - nacrtaš tamo "križaljku" romboidnog oblika - prvi red 1 kućica, pa onda 3, 5, 7, 9, 7, 5, 3, 1
    - jedan igrač ima znak ".", a drugi ima znak "X"
    - naizmjence se vuku crte po crtama rastera (obično se prvo uzmu oni uglovi gdje je samo po jedno polje) i svaki igrač prvo dobije po jedno polje iz tih uglova
    - dalje se vuče po jedna crta naizmjence, ali treba paziti da ne dozvoliš protivniku da obrubi polje koje se može zatvoriti jednom crtom (povučena linija ne smije biti unutra)
    - tko uspije tako zarobiti prostor (uvijek mora biti manji od prostora koji ostaje), označi ga svojim znakom u svakom kvadratiću
    - kad se tako rasporedi cijela križaljka, prebroji se tko ima više i taj je pobjednik

Napomena: počne se s malom križaljkom da klinac ukapira kako ide, pa se onda povećava koliko se može - ne previše jer je dosadno

Moji su ovo igrali 1000 puta u čekaonici pedijatrijske ordinacije - to im je bila zabava

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Moji dečki su u toj dobi obožavali "zagonetne" crteže - Meksikanac na biciklu (dva koncentrična kruga i dvije crtice gore i dolje), Meksikanac na pruzi (isto, ali umjesto crte gore i dolje nacrta se lojtrica), paradajz u liftu, medvjed se penje na stablo, jaje na oko u tavi, debela žena pere pod....

Sve je vrlo jednostavno za nacrtati, ali traži određenu preciznost. Mi smo naučili njih, a oni su uživali postavljati iste zagonetke drugim ljudima...

Ima tih zagonetki i s pričicom: BIlo je jedno jezero i u njemu otok... Bio je jedan utvrđeni grad... Od grada do jezera vodio je put.... Negdje na putu gradonačelnik je izgubio ključ. Gdje je ključ gradskih vrata?

* * *

Kad smo kod stripa - moj stariji je negdje u 6. ili 7. razredu trebao nacrtati strip... Kažem ja njemu "prvo pričica, onda sličica" i nek si nacrta najprije glavni lik. Smisli on priču o psu, ali ga nije uspio nacrtati. Kad je nacrtao životinju - ispala je svinjica. E, sad se tu pokazuje snalažljivost mog starijeg sina - mama, ja ću napraviti strip sa pajcekima! Tak je i bilo. Promijenio je pričicu. Na kraju dobio 5. Imam još negdje taj strip jer je bio genijalan... Ne mogu se sad sjetiti sadržaja, bilo je nešto smiješno, a na kraju crnjak : najgori praznik za pajceka je Božić jer tada mnogi od njih završe na ražnju...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Daj mu hamer u boji i obicnog A4 papira, pa neka skarama izreze oznacene osmine ili sestine, nalijepi ih na hamer i tako opet napravi strip ili neku slikopriču, stvarnu ili izmisljenu (sto radim ljeti, moj rodjendan ili sl.). Poslije taj plakat moze okaciti o zid.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 08.07.2015. at 14:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •