Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: inducirani porod

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno inducirani porod

dogovoren mi je porod slijedeći tjedan u vinogradskoj u 39 tjednu zbog dijsbetesa. Zanima me procedura kod indukcije.prošla sam običan porod u vinogradskoj al sad neznam što očekivati? jel će to biti odmah isti dan ili ne? ja nisam imala dijagnost.dijabetes do sad,do prvog pregleda u bolnici kada su ustvrdili po nalazu krvi iz lipnja prošle god da mi je glukoza bila povišena (5.5). Ogtt mi je poslije bio uredan.moj ginić nikad nije spominjao dijabetes. No kako je da je,što mogu očekivati kad dođem u četvrtak tamo?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh. cula sam da u vingradskoj svaku drugu trudnicu salju na indukciju zbog "gestacijskog dijabetesa". ti si ok s tim? da odes po neko drugo misljenje u drugu bolnicu, npr sv. duh?

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ma iskreno, ja sam uvjerena da nemam dijabetes, uopće se ne sjećam jesam li bila natašte taj put kada sam vadila krv, možda sam srknula malo kave, možda ne, nemam pojma..to je bio početak trudnoće.. a i svi nalazi su mi poslije bili uredni.. oni se vode time i što mi je beba veća, sad je procijenjena na 3800g ali moj prvi sin se rodio sa 4100g a da mi šećer nikad nije prešao 4.8,znači ni govora o dijabetesu. u obe trudnoće sam natukla isto kila, točno 19.puno, ali da mi je netko spomenuo dijabetes vjerovatno se nebi tako opustila..ovako je bilo jedi kad si gladna i ne brigaj..
    ali što je, ova trudnoća me fizički puno više iscrpila, leđa me ubijaju, ne spavam već mjeecima i jedva čekam da se porodim..pa si mislim da nemre baš tako gore biti od prirodnog poroda..(prvo sam rađala skoro 24 sata)..ali će biti prije gotovo!
    isprobavam sve ove recepte za poticanje poroda pa se možda nešto samo pokrene ranije..

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

a ovo za svaku drugu trudnicu je istina, baš ih odjednom ima jako puno,jer su kriteriji sniženi, i čim prijeđeš na jednom nalazu minimalno granicu to je to, više ništa drugo ne uzimaju u obzir...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam, ja vise nikad ne bi pristala na indukciju bez indikacije (ali prave, ne lazne ) jer se bojim da bi zavrsila na carskom. nije to bas tako bezazleno, i beba treba biti spremna za porod a ne samo majka

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

istina je sve to.., no ja ću tada biti 39+3 tt, nije da ću baš nešto uraniti
    a indikacija je po njima prava i tu nema govora...
    a sad za carski neznam, prvog četrikilaša sam uspjela izgurati, makar smo se namučili, pa se nadam da će i ovaj put biti tako..

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

U pravilu (ovisi od bolnice) inducirani zapocinju u ponoc. Stavljaju gel i prate stanje, obicno svakih sat vremena se nesto dodaje ovisno o napretku, otvorenosti itd...ja sam imala zakazan u pon navecer ali su trudovi krenuli to jutro sami, bila sam na 39+3 Naravno da sam danima pokusavala potaknuti iste samo da ne idem na indukciju. U svakom slucaju ce ti biti lakse ako imas barem neke svoje trudove. I ako je beba u polozaju za porod.
    Posljednje uređivanje od KrisZg : 30.01.2015. at 19:42

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja bih samo zahtjevala epiduralnu s indukcijom, bez nje nikako

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih samo zahtjevala epiduralnu s indukcijom, bez nje nikako
    To je i meni prvo palo na pamet. Ma nakon prvog poroda svakako trazim epiduralnu, sa ili bez indukcije

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja se nadam da ce tvoje metode uroditi plodom i da ce porod sam krenuti
    a ako ipak zavrsis na indukciji, trazi epiduralnu, obavezno
    jer, kad usporedim svoja dva poroda, jedan indukcija, drugi ne...uf...

ali koja im je fora kretati u ponoc s tim? ono, da jos dodatno umorimo rodilju (jer bi tad trebala spavati) pa ce valjda pruzati manji otpor, ili?
    i stvarno, ali stvarno ne mogu shvatiti zasto toliko forsiraju te indukcije i kad nema neke indikacije (ne govorim samo za ovaj slucaj)?
    ne kuzim...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Slazem se ginger, no dobro. Glavno da bebica izadje ziva i zdrava. Zelim buducoj mamici puuuno srece da sve prodje brzo i lako. Moja mama je zadnje dijete rodila na drip radi visokog krvnog tlaka. Porod je trajao 30 min i bio najlaksi. Nakon toga je rekla da se cudi sto svi pusu na taj drip i da joj je zal kaj nije sve nas na drip rodila...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma naravno da je to najbitnije, nije to uopce upitno...
    a i ono, drugi porod bi trebao trajati krace

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dva puta sam rodila poluinducirano, da sad ne pišem sve pojedinosti.. Uglavnom dripovi, a bebice 3400 i 3600. Treći put sam rodila u 42. tjednu bez ičega.. Bio mi je teži porod jer sam imala jaaake trudove, ali je razmak između njih bio veliki.. Sve me strah kako bi bilo s dripom.. Maleni je bio 4590 a ja sam dobila min. 20 kila.. Da idem opet, opet bi tako..

Što se tiče epiduralne, dobila sam je kod prvog poroda, nije ništa pretjerano pomogla.. Nikad više ju nisam i ne bi tražila..
    U svakom slučaju, potražila,bih drugo mišljenje..

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

kriszg bebač je u položaju za porod,ja zasad otvorena za prst..pa vidjet ćemo..
    Inače,što se epiduralne tiče,na prvom porodu mi je babica savjetovala ne uzimati je zbog velike bebe. nešto u smislu,bolje je osjetiti pa time i bolje tiskati nego kad dolje nemaš osjećaja..mislim da je neću tražiti..
    I sa prvim sam dobila drip jer se sve jako odužilo,on se nikako nije spuštao u porođajni kanal,..tako da otprilike mogu znati što me čeka..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tigrić, nadam se da će ipak krenut prirodno...
    a ovo za trudnički dijabetes mi je... ne znam što bih rekla...

Uglavnom, ako ipak bude indukcija i ne mora bit tako strašno, različita su iskustva - moja kuma je prije 1,5 god. imala inducirani porod baš u Vinogradskoj, prešla je termin, velika beba, 2. porod... Njoj su inducirali gelom i nakon aplikacije se toliko brzo otvarala da, srećom, nije stigla do dripa ni ničeg drugog (samo nanošenje gela, ako sam je ja dobro shvatila, nije bolno)... Uglavnom, gel joj je potakao trudove koji su bili ful jaki i rodila je malog diva od 4,200 za 2,5 sata . Nije pukla niti je bilo kakvih komplikacija.
    Da li je i dalje takva procedura (gel pa eventualno drip), ne znam...
    Sretno i gibanje do četvrtka (stepenice, šetnja, i ostalo !!!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam išla na inducirani porod na Svetom Duhu jer sam bila 41+5.
    Tamo mi je bilo rečeno da ću dobiti gel, pa nakon osam sati opet gel i ako se ništa ne pokrene onda drip.
    Kako sam rodila 6 sati nakon prvog gela, ne znam kako bi bilo dalje.

Meni trudovi od gela nisu bili posebno jaki. Dobila sam ga ujutro u 8, u 11.30 bi osjetila nešto svakih 15 min i tek oko 1 su počeli neki ozbiljniji trudovi. Rodila sam u 2

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Svaki porod je drugačiji, ne želim te plašiti, ali meni je drugi porod bio induciran i bio mi je najgrozniji u svakom pogledu!!! Prvi i treći bili su mi prirodni i sve ok, a drugog se ne želim niti sjećati...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja sam citala o raznim porodima. Nekima je induciran super, nekima koma. Mislim da je bitan polozaj bebe u stomaku za vrijeme poroda. Ja sam imala OP porod, koji medicina prepoznaje kao najbolniji. Frendica je imala inducirani i OP. Kaze da je inducirani nista na spram toga. Tako da se samo nadam da ce se beba dobro okrenuti, tj, da nece biti okrenuta ledjima.

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja skakućem na pilates lopti i pratim vas

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Tigrić kako napreduje??

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

a nikak, ja sam neprestano u pokretu,evo vratila se iz lidla, šetam sa starijim,spremam se navaliti na mm-a večeras pa kako bude!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne znam, ne bi se tako igrala. pod pretpostavkom da je ta indukcija bez stvarne indikacije, zasto bi se beba rodila kad netko drugi kaze a ne ona sama, meni je to stvar s kojom se precesto olako igraju tu kod nas. nije mala stvar je li beba spremna za porod ili nije, to se kasnije moze odraziti na puno stvari u razvoju. ne znam ni zasto su sad snizili te vrijednosti glukoze pa pol trudnica ima gd, ste oni misle s tim postici.. hrpu nezrelih beba, stvarno ne razumijem

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tigrice javi se ako bude kakvih promjena

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

mikka, ja razumijem što želiš reći, i ja sam sa doktoricom u vinogradskoj dvaput o tome razgovarala, no kriteriji su takvi,prihvaćeni od strane neke Međunarodne institucije i po njemu ako i jedan test glukoze natašte prijeđe 5.1 dobiva se dijagnoza. Ima na netu sve objašnjeno zašto. Ja u svom slučaju sumnjam u dijagnozu,ali ja nisam doktor. ok je potražiti drugo mišljenje i preispitati sve kao što se i trudim,ali ne kužim zašto bi u drugoj bolnici uvažavali druge kriterije ako su ovo neki novi standardi. Možda sam u krivu,nemam sa tim iskustva. ja ću se pouzdati da znaju što rade.

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Tigrice javi se ako bude kakvih promjena
    naravno,biti ćete u toku!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sori tigric, ja razmisljam naglas na krivom topiku

tebi zelim srecu i javi kako si prosla.

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ma nema potrebe za sori,pa slobodno razgovaramo,sve je ok. Mene trta hvata svejedno..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tigrić, ima li kakvih novosti? (vjerujem da ti je pun kufer ovog pitanja, al što ćeš...
    i meni se termin opako približio (8.2.) al ništa se ne dogadja... hopsam okolo cijeli dan sa starijim klincima, viroza u kući, al beba se ne da (doduše, kad malo bolje razmislim - ne bih ni ja izlazila u leglo bolešćina, ovako je mirna i sigurna

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ma nikakvih novosti,baš evo danas luduje,sve mi suze idu koliko me udara! spremam po kući ko luda,igram se također ali pomaka nema. Psihički se pripremam,pa kako bude bit će.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da, i moj hopsa ko lud (a kao pred kraj se obično smire)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam u trecoj t vec bila luda od cekanja, dvoje starijih i sredina ljeta. nis mi nije pomoglo da pocnu trudovi, ni nosenje skoro 25-kilasa kad je bio bolestan kroz cijelo selo na moru, ni 3 kat bez lifta.. nista. porod je poceo spontano 15 dana nakon termina, tak da iz mog iskustva ima jos vremena kolko hoces

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam imala situaciju kao i mikka, samo kod mene nije krenulo prirodno.
    Inducirana sam 17 dana nakon termina, drip i bušenje vodenjaka. Nikad me ništa tako nije boljelo.
    Što se tiče GD..cimerici je induciran porod zbog istog, rodila je vrlo brzo, ali zanimljivo u cijeloj priči je to da nisu kasnije mjerili šećer ni njoj ni bebi.
    Pitala je kad će to obaviti i obavjestiti je o nalazu, rečeno joj je da nema za tim potrebe.
    Šećer joj je bio 5,4.

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

nikad me ništa nije tako boljelo- mislim da vrijedi za svaki porod!
    Šalim se malo, da mi bude lakše

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    uh. cula sam da u vingradskoj svaku drugu trudnicu salju na indukciju zbog "gestacijskog dijabetesa". ti si ok s tim? da odes po neko drugo misljenje u drugu bolnicu, npr sv. duh?
    Evo mene nisu slali.
    Rodila u Vinogradskoj s gestacijskim dijabetesom, bez spominjanja indukcije. (39+5)

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tigrić prvotno napisa Vidi poruku
    nikad me ništa nije tako boljelo- mislim da vrijedi za svaki porod!
    Šalim se malo, da mi bude lakše
    Ne mora značiti da će ti biti kao meni. Ali eto nakon dva prirodna poroda, ovaj inducirani me strgao.
    Baš je sve bilo na silu. I otvaranje, i bebino spuštanje.
    Ja vibram da sve prođe brzo i dobro

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je ovakav kakav Sany opisuje bio prvi porod (nije bio inducirani, u smislu da je ipak sam krenuo, ali sa očito preslabim trudovima, velikom bebom, visoko smještenom... sve su na silu napravili, nabili drip, nalijegali na trbuh... uzas!)

drugi - sasvim prirodan, puno manje bolan, brz...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene nisu slali.
    Rodila u Vinogradskoj s gestacijskim dijabetesom, bez spominjanja indukcije. (39+5)
    Davno je to bilo. Ovo su nove fore.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

MOja indukcija- u ponoć gel, u 6 ujutro ctg i pregled da se vidi koliko sam otvorena, pa opet gel. Cijelo vrijeme neki trudići. U podne opet gel, u 14h drip, u 15h prokidanje vodenjaka i cijelo vrijeme trudovi na 1min do maksimuma a tek u 20.30 rodila.
    Uzela epi koja nije djelovala nikako.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moje iskustvo-navecer u 21.30 gel, nakon sat vremena pocelo lagano probadanje. U 4 ujutro dosla u radaonu otvorena 4 cm. Do 8 ujutro sam se otvorila 8 cm. Na kraju dodali malo dripa i rodila sam u 10.50.

Nisam dobila nista protiv bolova, ali pred kraj sam molila da mi daju bilo sta. Bol mi je bila nepodnosljiva, uopce nije bilo razmaka izmedu trudova da dodem malo k sebi, mislila sam da necu izdrzati. Inducirali su me zbog preeklampsije.

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    meni je ovakav kakav Sany opisuje bio prvi porod (nije bio inducirani, u smislu da je ipak sam krenuo, ali sa očito preslabim trudovima, velikom bebom, visoko smještenom... sve su na silu napravili, nabili drip, nalijegali na trbuh... uzas!)

drugi - sasvim prirodan, puno manje bolan, brz...

Takav je bio i moj prvi,identičan,pa se nadam da bar malkoc mogu pretpostavljati što me čeka!

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo mi smo stari 48 h,još smo u bolnici ali živi i veseli.! Ukratko,porod je bio uz epiduralnu, brz i puno manje iscrpljujuć. U 10h bila u boksu otvorena 3 prsta,dobila drip,kad su trudovi zašibali dali mi epiduralnu,malo odmarala i brzo se otvarala. U 15h rodila dečka od 3970g,bez rezanja. Sve u svemu,u odnosu na prvi puno lakši jer je ipak kraće trajao i manje bolio.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super da je sve dobro proslo. cestitam

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

za bebača

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Tigric

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čestitam

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

hvala svima!!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

moje čestitke isto!!!!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Čestitam !!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čestitam tigrić!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tigrić, čestitam )
    baš mi je drago da je sve dobro završilo i da je ipak bilo lakše nego prvi put...
    btw, evo i mi se grlimo već 5 dana, mislim da smo vršnjaci )

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •