Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Nadležnost HZZO-a

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Nadležnost HZZO-a

Bok!
    Sljedeći tjedan završava mi godišnji i planiram otvoriti bolovanje radi održavanje trudnoće. Već sam pročitala u nekim postovima što me sada slijedi, koje su moje obaveze..
    No, jedna stvar mi nije jasna. Radim u jednom gradu, a prebivalište imam u drugom gradu (u drugoj županiji). Da li je nadležan ured Zavoda prema mjestu prebivališta (mog) ili prema mjestu gdje se nalazi poslodavac (i gdje ja imam prijavljeno boravište).
    Hvala

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nadležnost ima onaj ured u koji te je poslodavac prijavio, dakle vjerojatno ovaj gdje imaš prijavljeno boravište.
    Ja radim u državnoj upravi, središte nam je u Zagrebu, tamo su me prijavili, tako da sam sve morala obavljati poštom, npr. zahtjev za isplatom porodiljnog na tekući račun, zahtjev za produljenjem porodiljnog itd. Sreća da su moji u centrali obavljali ovo oko slanja doznaka svaki mjesec (kad sam bila na održavanju trudnoće).

Nataška

Početno

Ja sam u sličnoj situaciji, radim u jednom gradu (i tu čak imam svoju doktoricu opće prakse, još od studentskih dana - malo sam si iskomplicirala život, ali, kad je sjajna, nikak da nađem nekog tamo gdje živim....), živim u drugom (tu imam svog gin).

Kad sam nosila doznake, prvo su mi u firmi, a i moja doktorica, rekli da mogu bez problema sve predati na HZZO u Zg, što mi je čak i više odgovaralo, međutim, kad sam probala doznat na koju ispostavu to mogu predat, onda sam došla do spoznaje da moram prema mjestu prebivališta....kad sam jednom pitala na forumu to isto, dobila sam i takav odgovor od moderatorice...

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eh, sad sam dobila dva skroz različita odgovora...
    Mada logičnije mi se čini ovo prvo, tamo gdje je poslodavac...
    A ništa, morat ću putovati svaki mjesec 250 km i nosit doznake...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja se na poslu susretnem s tim, i do sada su svaki put morali dostavljati u HZZO prema prebivalištu/boravištu. Mislim na situacije kad radnik/radnica ima adresu u jednom gradu, a poslodavac je iz drugog grada (kao MM, živi i radi u Zadru, a firma mu ima sjedište u Rijeci, on sve obavlja u Zadru ako mu zatreba).

Pogledaj svoju zdravstvenu iskaznicu, tamo ti pište šifra nadležnog ureda.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pogledaj svoju zdravstvenu iskaznicu, tamo ti pište šifra nadležnog ureda
    To nije mjerilo, barem kod mene. Živim i radim u Vž, poslodavac je u Vž, ali je na zdravstvenoj iskaznici Zagreb (114), jer sam prije radila i živjela u Žgb (to je vjerojatno greška HZZO-a, jer bi prema prijavi novog poslodavca zdravstvena trebala glasiti na Varaždin). Sve doznake rješavam u Varaždinu.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš me ovo zanima pa zato podižem

Dakle, živim u Rijeci, radim u Opatiji.
    Znači doznake nosim gdje?

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ineska avatar