Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: glasne životinje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno glasne životinje

Postoji li kakav pravilnik o držanju životinja u kućama, količini decibela koje proizvode, te straha koje one smiju izazivati u susjeda?

Živim u naselju s kućama u nizu. Susjed je umro prije mjesec dana i u njegovu kuću je (očito) nasljednik doveo 3 velika crna psa (glasna i divlja). Putić koji vodi do glavne ceste ide uz tu kuću i vrt te ja ne mogu s kolicima proći jer se psi nasade na ogradu i laju na mene i bebu. Po noći (oko 22-23 kada ostali psi iz naselja krenu u šetnje s gazdama) oni laju i reže na sve. Prozori naših spavaćih soba gledaju na vrt u kojem ti psi pretežno borave - moje starije dijete uvečer ne može zaspati od straha. Njihovo režanje imam takav krvoločan zvuk ...

Mogu li ja pozvati kakvu policiju, inspekciju i sl. (vlasnik pasa se nije doselio u kuću, trenutno je samo ostavio pse u vrtu)?

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

đizus, odvratno, ja bi poludila
    ne znam ti odgovorit, ali mogu mislit kako ti je, grrrr

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Uzas!!! nazalost ne znam kome se mozes obratiti. Ali i susjed od moje bake je imao psa na dvoristu, tocno kraj prozora od spavace sobe - tulio, lajao, za poluditi. Tada smo kod bake dolazili samo preko praznika.

Laknulo nam je kada je pas umro. I onda nakon par mjeseci mira, doveli drugog. I opet isto. Onda su dobili dijete, i pas je ugrizao malog, pa su ga dali uspavati. Nisu doveli novog, na srecu.

Ako saznas kaj se moze poduzeti, javi, tako da znam za slucaj da opet dovedu novog psa - mi smo se sad doselili kod bake!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da bi neka inspekcija (na žalost ne znam koja) mogla reagirati na to da su psi sami bez nadzora. Ili društvo za zaštitu životinja (još ispadneš ljubitelj pasa i dobrotvor ).

žaklin

Početno

Možda vam mogu pomoći kao veterinar - kod ovakvih problema nadležnost je najčešće komunalnog redara koji može (mora) pozvati veterinarskog inspektora !
    Dakle u gradu potražite tko je komunalni redar za vaše područje i uputite mu pritužbu, i svakako tražite informacije što je poduzeto.
    Koliko znam ako su u dvorištu i ograđeni, na žalost ćete teško moći nešto poduzeti. Možda najprije da razgovarate sa vlasnikom ? Da mu objasnite problem ?
    Jer najmanje su uvijek krive životinje !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maloprije u mraku parkiram automobil, a ono 3 para očiju me promatraju s terase ... psi su crni kao noć, a ograda je obična balkonska - samo sam čekala kada će ju preskočiti i primiti me za vrat ...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, gdje je ona policijska ekipa s animal planet-a...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Katastrofa... Ja imam vrlo sličnu situaciju, no bebač još nije rođen, a sve se mislim kako ću s kolicima tu svakodnevno morati prolaziti i još uz to taj pas smrdi za poludit!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj žaklin prvotno napisa
    Možda vam mogu pomoći kao veterinar - kod ovakvih problema nadležnost je najčešće komunalnog redara koji može (mora) pozvati veterinarskog inspektora !
    Dakle u gradu potražite tko je komunalni redar za vaše područje i uputite mu pritužbu, i svakako tražite informacije što je poduzeto.
    Koliko znam ako su u dvorištu i ograđeni, na žalost ćete teško moći nešto poduzeti. Možda najprije da razgovarate sa vlasnikom ? Da mu objasnite problem ?
    Jer najmanje su uvijek krive životinje !
    Hvala, raspitat ću se.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Imam sličnu situaciju, ali ja živim u zgradi a lik iz susjednog ulaza čiji se stan naslanja na moj ima 3 psa koja ponekad ostavi same pa laju bez prestanka 3-4 sata.

Za sada je bebačica još u trbuhu ali kad se rodi morat ću krenuti u akciju i ja.

Savjet:ako ne uspiješ sa komunalnim redarom, probaj vidjeti u policijskoj postaji da li je tvom naselju dodijeljen kontakt poilcajac (znam da u ZGB to ima) pa nek on malo porazgovara sa vlasnikom.

Good luck!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •