Je li se nekome dogodilo da odjednom nema refleksa otpuštanja mlijeka?

Dijete mi je staro 6 mjeseci, uspješno dojimo od početka, sad je na jednom obroku dohrane. Jučer - puf - odjednom - nema let downa. Vuče, vuče, posiše što se da, ali nema trnaca koje inače osjetim nakon 30-ak sekundi sisanja i posljedično - nema onog ritmičnog gutanja kod njega. On siroti vuče, vuče, a onda se unervozi i odustane .

Što se dogodilo odjednom? Mlijeka ima. Nije mi se dogodila nikakva iznenadna stresna situacija koja bi to prouzročila. Ritam svakodnevnice uz dvoje male djece je stresan sam po sebi, ali ništa s čime se ne mogu nositi i s čime se nisam nosila posljednjih 6 mjeseci.

Nasreću, doktorica mi je pristala dati syntocinon, 1 x dnevno, ali ne znam hoće li to biti dovoljno . Sad sam ga upotrijebila i dijete se napokon najelo.

Izdajam se paralelno kako bih imala malo mlijeka u pričuvi koje mu mogu ponuditi na bočicu, ali naravno on time nimalo nije oduševljen, nije do sada pojeo više od 20 ml. Imam sada i AD u pričuvi, ali sinoć ni to nije htio. Nije pošteno jeo od 16 h jučer pa sve do jutros u 8 h.

Sada blaženo spava napapan, ali ne znam što će biti kasnije.

Znam da je opuštanje ključ svega, ali nažalost ovo postaje začarani krug jer mene prije podoja hvata panika

Iskustva, pomoć?