Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
OK, ne slažem se s tobom uopće, ali it's OK. Lakše je ovako na Rodi, bez direktnog sučeljavanja i konkretne kritike na konkretan odgovor, to jest točno. Ziher bi ispravku objavili, ali apsolutno je OK odlučiti da ti se tamo ne da, ali ovdje da.
Ina, kako ne razumiješ...?? Nije stvar u ispravci nego u tome da se grupa znanstvenika nije udostojila pregledati sve relevantne informacije, da nisu ni pogledali jednu službenu tražilicu s ogromnim brojem podataka. Upustiti se s njima u "prepirku" značilo bi prevesti im dotične članke, polinkati sve to... Ne znam razumiješ li o kakvom se uopće poslu radi? Zašto bih to radila? Da su željeli-našli bi informacije sami kao što sam ih ja doslovno u par seknudni našla. Očito nisu željeli: u razloge toga ne ulazim. I ponavljam ti: tu pišem samo zato da tvojoj priči o relevantnosti objavljenih informacija na tom portalu dam jednu drugu dimenziju i da ljudi koji će čitati shvate da nije baš tako kako se na tom portalu ili u tvojim postovima piše, da ne mogu bezrezervno vjerovati njima koji to objavljuju jer to što rade nema veze sa znanstvenim radom. Pripremiti jedan članak za objavu jako je veliki posao i zahtjeva sate i sate iščitavanja članaka objavljenih po stručnim časopisima, kliničkih istraživanja unazad desetak godina, prevođenje, slanje na čitanje kolegama originala i prijevoda, traženje drugih podataka koji s objavljenim imaju veze... Silan rad stoji iza svega toga, radim to često i znam kako on izgleda. Oni su uzeli jednu studiju, prepričali je i to je to. Nepotpisano. Ne navodeći izvornik. Oprosti, ali ljudi koji čitaju tvoje postove i njihov portal imaju pravo znati da se tako ne radi znanstveni rad i da im ne mogu vjerovati. Eto, samo zato pišem, ponavljam ti to već ne znam koji put, ali jednostavno ne shvaćaš bit.

I, ako si slučajno s nekim od te ekipe dobra pitaj ih zašto nisu ostavili mogućnost javnog komentiranja članaka. Vjerojatno je jedan od razloga i taj da im se ne javljaju ljudi slični meni.