Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: još o tajnama....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno još o tajnama....

Tatek je otvorio topic o roditeljskim tajnama. Moji su roditelji bili konzervativni i revoltirana takvim odgojem, odlučila sam prema svojoj djeci biti iskrena. Međutim, čitajući vas, vidim da bi većina vas koji su imali potpuno iskrene roditelje radije neke stvari ne znali.
    Eto, moja pubertetlija me ispituje štošta, kada sam se prvi put poljubila, kada sam se sexala, koliko sam dečkiju imala..... Rekoh, odlučih biti iskrena, no čitajući neke od vas to me malo pokolebalo. Trebam li djetetu reći da mi tata baš i nije prvi ili bolje da ju ostavim u nekoj iluziji? Ima tu još mnogo toga iz naših života što nije idealno, ali je tako.....
    Je li zdravije za odrastanje živjeti u nekom idealnom svijetu sa predođbom o savršenim roditeljima, pod pretpostavkom da će ih život ionako šamarati, pa onda možda bolje što kasnije ili ćemo iskrenošću otvoriti put prijateljstvu i dobrom uzajamnom odnosu mama-kći???
    Mislila sam da znam, ali evo, sad više nisam sigurna....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja znam i broj maminih partnera i broj ab-ova ,mislim da bih i bez te informacije lijepo živjela.....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja znam i broj maminih partnera i broj ab-ova ,mislim da bih i bez te informacije lijepo živjela.....
    i ja znam mamine takve brojkice i isto bih mogla bez njih, al opet mi je dalo o mami nekakvu normalnu sliku

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja je detaljizirala

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam to napisala ali tada nisam mislila da detaljčiće iz prošlosti...moja je mama nama uvijek s guštom prepricavala neka događaje iz njezinog djetinjstva, kako j eprohodala s tatom, kasnije i br. ranijih...i to je meni uvijek bilo fora. Moje ce dijete vjerojatno biti uskraceno od toga jer ja nisam takav tip...

No, ono sto mi je smetalo to su silni detalji iz svakodnevnog života, posebice njihovog bracnog, koji su uvijek bili javni (prema nama djeci, posebice meni jer sam starija i kćer). Tu je nekada bilo i sočnijih problema koje bi ja radje neznala...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bomballurina, zašto bi tvoje dijete trebalo znati (čak i ako pokazuje radoznalost) detalje tvog intimnog života? Što bi ono s tim? Bilo sretnije, pametnije..? Iskrena u tom pogledu, po meni, treba biti jedino i samo prema suprugu, ni prema kome drugome. Pritom ne valja ni lagati, nego samo reći da su to mamine intimne stvari i da o tome ne želiš pričati.
    Imam neke prijateljice čije su mame nastojale biti frendice sa svojim kćerima pa su im tako ispripovijedale "sočne" detalje svog života, i sve one imaju pomalo konfuzan odnos sa svojim mamama. Pa čak i kad dijete odraste mislim da to treba zadržati za sebe, a pogotovu (nemojte me sad proglasiti konzervom) kod muške djece.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Re: još o tajnama....

Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    Je li zdravije za odrastanje živjeti u nekom idealnom svijetu sa predođbom o savršenim roditeljima, pod pretpostavkom da će ih život ionako šamarati, pa onda možda bolje što kasnije ili ćemo iskrenošću otvoriti put prijateljstvu i dobrom uzajamnom odnosu mama-kći???
    Mislila sam da znam, ali evo, sad više nisam sigurna....
    Nemoj s djetetom djeliti tvoje intimne stvari. To kad, s kim i koliko si se seksala neka ostane tvoja tajna. Ti njoj nisi prijateljica već mama. Ona vjerojatno već ima više prijateljica i nije joj potrebna još jedna. To ne znači da s njom ne bi trebala uopće razgovarati o seksu, kontracepciji, bolestima, vezama i rađanju djece itd. Naravno da možeš s njom razgovarati o tome, ali bez intimnih detalja. Umjesto uloge prijateljice radije odaberi ulogu učiteljice.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Odgovoriti na pitanje - DA. Detaljisati - NE.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

brigita potpisujem rukama i nogama

upravo zbog tog maminog preotvorenog stava nisam požurila s prvim seksom....

ja čekala do 20,a neke do tad već imaju 3 std i 2 ab-a

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

No, ono sto mi je smetalo to su silni detalji iz svakodnevnog života, posebice njihovog bracnog, koji su uvijek bili javni (prema nama djeci, posebice meni jer sam starija i kćer). Tu je nekada bilo i sočnijih problema koje bi ja radje neznala...
    Potpisujem ovo.

Ne bih neodgovarala na djetetova pitanja, ali ne bih isla bas u detalje ili odgovarala vise nego me pita.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moji su bili relativno zatvoreni, nisu detaljizirali, a svoje dogodovštine su prepričavali ko anegdote, uvijek je to bilo nekako šaljivo
    a ja nikad nisam bila previše znatiželjna, ali kad bolje razmislim roditelje sam gledala kao aseksualna bića :ROLL:
    iako mi nisu nikad govorili o sexu, ja sam svejedno jako kasno postala aktivna, punoljetna po svim zakonima

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš vam hvala cure. Umalo napravih ogromnu grešku, jako su mi trebali vaši savjeti. Već se duže vrijeme lomim što trebam reći, a što prešutjeti. Nakon čitanja vas, doista mi je puno lakše.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Potpisujem. BTW-ja sam jedna od ovih sto su rekle da sam mogla i bez svih tih saznanja. Pipkav je posao ocijeniti sto je ok, a sto visak informacija.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja intima je moja intima - neću to pričati svom djetetu, niti očekujem da on to priča meni. Možda ću neke stvari reći o sebi kad mu budem pričala o ljubavnim odnosima, ali bez detalja. To su moje stvari.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    potpisujem...

a o 'idealnom' svijetu ce cuti ili procitati drugdje... i ni u njemu nema detalja jer nije stvaran...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kad bih bila sigurna da ce takve price dati rezultat kao kod marie71, da mi kcer ne zuri s prvim seksom, ja bi ih jos izmislila i nadodala

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A kaj da vam kazem, kad od mame saznate kako vas je htjela abortirati!!! Ispricala mi je sve detalje, sto su joj govorile da cini da bude spontano.
    Doduse, imala je vec 39 godina i naravno da ju je u tim godinama to jako mucilo. Najstariji brat je tada bio star 13, a drugi 7 godina. Ali u sveme ima i smijesnoga, trenutak kad je dosla u Vinogradsku na AB, a ono plac beba je toliko bio jak da to nije mogla napraviti!

Ovo sam saznala tek kad sam rodila Dancija!!! I nije mi bilo tako strasno! 8)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nisam za detalje, ali ni za prevelike tajne. koliko sam ja informacija dobila od svoje mame, reko bi čovjek da sam nastala po duhu svetom

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možda su vam vaše mame nešto htjele poručiti prepričavanjem svoje intime. Možda su htjele opisati sve u detalje da se nikada ne nađete u nekoj ružnoj situaciji, da znate što bi vas čekalo. Mislim da ni jedna mama nije toliko morbidna da priča svoje intimne stvari kćerima iz puke zabave.
    Uglavnom, Bomballurina mislim da treba odgovoriti na postavljena pitanja. Iza pitanja se vjerojatno krije još nešto, a ti ćeš kroz razgovor otkriti što je još u njezinoj glavici. Možda se ona želi nekome kome stvarno vjeruje povjeriti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja spadam u grupu neuspjelih abortusa..... i mm također

sad jel nam to uljepšalo život

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali te možda maknulo od toga da ti moraš imati uspješan ili neuspješan abortus.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno nisam imala niti jedan

no baš i nije odgoj po knjizi

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Možda su vam vaše mame nešto htjele poručiti prepričavanjem svoje intime. Možda su htjele opisati sve u detalje da se nikada ne nađete u nekoj ružnoj situaciji, da znate što bi vas čekalo. Mislim da ni jedna mama nije toliko morbidna da priča svoje intimne stvari kćerima iz puke zabave.
    Joj da znaš kakvi sve motivi postoje. Ima mama koje liječe svoje probleme na malim kćerima. Jednoj mojoj prijateljici sa studija je mama pričala o ljubavnici njezinog oca, jadala joj se, pokazivala slike itd. kad je ta moja frendica imala nekakvih deset godina, možda i manje. I kaj je s tim postignuto? Ta mama se od tate nije rastala, eno je još s njim, a mojoj prijateljici je to zagadilo odnos s ocem za sva vremena, iako je on bio zapravo sto puta bolji čovjek od njezine mame.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

i ja spadam u grupu neuspjelih abortusa..... i mm također

sad jel nam to uljepšalo život

Hajde malo pozitive....Cuj neuspjeli abortus???!!!!
    Ja bih se na vasem mjestu nevidjeno nafurala da sam rodjena jer sam predodredjena za velike stvari. :D
    Vidis...ja sam rezultat devetogodisnjih napora zaceca....A nisam sigurna da medju nama ima velike razlike.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kad je......

došla žena na stol i sišla s njega......

no dobro ipak se predomislila u zadnji tren

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

pa kad je......

...sto samo potvrdjuje moju gornju tezu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a mm ovoj mami su zabranili abortus jer joj je to bio 5 u nizu ,pa joj j e maternica bila sva nikakva,pa se on rodio-znači njegova s emam nije baš sama od sebe predomislila

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, a joj, djizus i koma
    :/ ne znam.. ja NIKAD ne bi svom djetetu mogla reci da sam ga htjela abortirat, a da mi to bas i nije poslo za rukom iz ovih ili onih razloga... pa sam ga eto rodila iako ga NISMA ZELJELA
    strasno

ja bi imala vjecne traume da mi je mama tak nekaj rekla i nikak se ne bi mogal ufurat u to sam nekaj ekstra kad sam se vec, eto, unatoc svemu ipak rodila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

još ne idem kod shrinka

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ninet (napisa):

potpisujem...

a o 'idealnom' svijetu ce cuti ili procitati drugdje... i ni u njemu nema detalja jer nije stvaran...
    I ja potpisujem.....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa kad je......

Meni je to lijepa priča. Niti mogu niti hoću ulazit u razloge zašto je razmišljala o abortusu, ali je odlučila da te rodi i rodila te je.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

eh,kad smo kod toga...
    ja sam bila neplanirana... zaceli me pod mengom,kazu...
    i dosla mama kod ginica na testiranje sva napeta, nije joj bas bilo do djece jos...
    napravi dr. test i kaze 'pozitivan je!'
    a ona: 'pozitivan!? pa to je super... pozitivno! znaci nisam trudna!!'

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ajme, a joj, djizus i koma
    :/ ne znam.. ja NIKAD ne bi svom djetetu mogla reci da sam ga htjela abortirat, a da mi to bas i nije poslo za rukom iz ovih ili onih razloga... pa sam ga eto rodila iako ga NISMA ZELJELA
    strasno
    I meni je to grozno. Nikad ne bih svom djetetu rekla da sam ga htjela abortirati (mislim nisam htjela ni jedno djete abortirati, ali da jesam) , a da to djete slučajno sazna od nekog drugog ja bi lagala da to nije istina. U svakom slučaju ne bih rekla djetetu da je bilo neželjeno.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mislim da je "neželjeno" dijete u većini situacija isključivo stvar trenutka u kojem je žena zatrudnila i pojam neželjeno odnosi se na situaciju, a ne na dijete, pogotovo ne na točno određenu osobu kad se rodi. i sumnjam da majke (u vecini slucajeva) koje su rodile djecu a razmišljale su o pobačaju, tu djecu manje vole nego ja koja sam planirano zatrudnila.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    eh,kad smo kod toga...
    ja sam bila neplanirana... zaceli me pod mengom,kazu...
    i dosla mama kod ginica na testiranje sva napeta, nije joj bas bilo do djece jos...
    napravi dr. test i kaze 'pozitivan je!'
    a ona: 'pozitivan!? pa to je super... pozitivno! znaci nisam trudna!!'

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako s djetetom ne treba raspravljati o svojoj intimi, treba li ocekivati da djeca onda u nas imaju povjerenja da o svojoj intimi pricaju s nama.
    Netko je napisao da niti ne ocekuje da dijete dijeli svoju intimu, pa ne treba ni dijete znati njezinu.
    Ja bih zapravo htjela da moje dijete (sin ili kcer - svejedno) dijele sa mnom price o onome sto im se dogadja (tu ukljucujem i intimu) jer bih znala da imaju povjerenja u mene. A njega su stekli kada im je isto povjerenje iskaz(iv)ano.
    E, sada, koliko detaljizirati - tu se potpuno slazem s ninet:
    dakle, u svakom slucaju odgovoriti (ali ne u stilu: to je moja intima i to ne trebas znat), ali ne ici bas u detalje.
    Tu je bitno da dijete dobije odgovor, e sada kakav - zato i jesmo odrasli da unaprijed znamo sto sakriti na lijepi nacin, sto uljepsati, sto istaknuti...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Ako s djetetom ne treba raspravljati o svojoj intimi, treba li ocekivati da djeca onda u nas imaju povjerenja da o svojoj intimi pricaju s nama.
    Netko je napisao da niti ne ocekuje da dijete dijeli svoju intimu, pa ne treba ni dijete znati njezinu.
    Ja bih zapravo htjela da moje dijete (sin ili kcer - svejedno) dijele sa mnom price o onome sto im se dogadja (tu ukljucujem i intimu) jer bih znala da imaju povjerenja u mene. A njega su stekli kada im je isto povjerenje iskaz(iv)ano.
    E, sada, koliko detaljizirati - tu se potpuno slazem s ninet:
    dakle, u svakom slucaju odgovoriti (ali ne u stilu: to je moja intima i to ne trebas znat), ali ne ici bas u detalje.
    Tu je bitno da dijete dobije odgovor, e sada kakav - zato i jesmo odrasli da unaprijed znamo sto sakriti na lijepi nacin, sto uljepsati, sto istaknuti...
    Potpisujem.

I inace mi se cini da je u zivotu jako vazna uzajamnost, princip "koliko das, toliko dobijes" (mislim da to u medjuljudskim odnosima vrijedi vise negoli igdje drugdje). Tesko je ocekivati da cemo saznati intimne stvari od djece, ako ih i mi sami njima nekad ne pruzimo. A pri tome naravno trebamo biti odmjereni, jer se ni meni ne svidjaju neke od ovih gore prica.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tatek, slažem se da je reciprocitet u ljudskim odnosima (kolko pružiš tolko dobiješ nazad) zbilja jedna datost. Međutim, u ovom konkretnom slučaju mi se čini da ne stoji. Mislim da ja ne trebam pričati djetetu svoju intimu da bi mi jednog dana ono pričalo svoju. Ja sam recimo željela pričati svojoj mami o svojim dečkima (druga stvar je je li ona htjela slušati), ali bome nisam željela slušat o njenima kad je bila mlada.
    A ako se moja kćer meni bude htjela povjeravat, super, a ako ne, isto super, s tim da će znati da sam uvijek tu za nju, za bilo kakve situacije, i da mi uvijek sve može reći. A takav se odnos gradi de fakto od rođenja.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    tatek, slažem se da je reciprocitet u ljudskim odnosima (kolko pružiš tolko dobiješ nazad) zbilja jedna datost. Međutim, u ovom konkretnom slučaju mi se čini da ne stoji. Mislim da ja ne trebam pričati djetetu svoju intimu da bi mi jednog dana ono pričalo svoju. Ja sam recimo željela pričati svojoj mami o svojim dečkima (druga stvar je je li ona htjela slušati), ali bome nisam željela slušat o njenima kad je bila mlada.
    A ako se moja kćer meni bude htjela povjeravat, super, a ako ne, isto super, s tim da će znati da sam uvijek tu za nju, za bilo kakve situacije, i da mi uvijek sve može reći. A takav se odnos gradi de fakto od rođenja.
    Da, naravno da se gradi od rodjenja, bas u tom reciprocitetu ... Ne kazem da ti moras pricati o svojim bivsim deckima, ali je OK spomenuti da su oni postojali bez nekakvog sad nabrajanja sto ste vi radili, kako i gdje ... i, naravno, sve sa mjerom i prikladno dobu djeteta.

Moj primjer, imam kod kuce puno slika s raznih putovanja, a na dosta njih sam bio sa bivsom curom s kojom sam bio zajedno 7 godina. Mislim da nije u redu presutiti djeci njenu ulogu u mom zivotu i praviti se da je ona neka osoba x ... ali njih ne zanima sto se izmedju nas desavalo, kako, zasto vise nismo zajedno ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •