Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Kaput/jakna do poda - da ili ne??

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Kaput/jakna do poda - da ili ne??

Cure, pliz, pomozite mi riješiti dilemu. Našla sam jedan lijepi zimski kaput, zapravo jaku, ali je skroz dug, do gležnjeva. S obzirom da nikada nisam imala tako dugi, ne znam da li da uzmem.Frendica jedna kaže da joj se stalno prljalo, druga da joj je super! Koja su vaša iskustva??Sori na glupom pitanju, ali moram danas-sutra po njega ako se odlučim jer je zadnji!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni bi bitnije bilo da li sam dovoljno visoka za tako nešto.
    Ja znam da nisam.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako se u njemu ugodno osjećaš kupi, ako ne onda ne

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma definitivno je bitno koliko si visoka

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slazem se da je bitno koliko si visoka, ali ja imam jedan takav, koji sam dobila, pa me nervira jer mi treba i dugacko mjesto za vjesanje, da se ne guzva dolje na dnu. tako da eto sem visine tebe bitna je i visina tvog vjesalista

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imala sam dugu zimsku jaknu, evo samo primjer otprilike kako je bila duga:

http://www.ebay.com/itm/2015-HOT-new...-/261755225628

i meni je to bilo grozno, ako sam je zakopčala do kraja, bila sam kao tuba paste za zube, i nisam mogla raditi normalne korake, a kamoli npr. ući u autobus ili tramvaj ili ići po stepenicama.

Imam i dugi ženski kaput, rijetko ga nosim, ne po gradu, jer se dok idem po stepenicama vuče po podu.

Sada imam kaput malo ispod koljena i to mi je najbolja dužina.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 04.02.2015. at 14:17

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne bih...

Nedostaci su neki već nabrojeni (dugačko za vješanje, prlja se, nespretno za hodanje) a ja bih dodala još jedan razlog zbog kojeg su SVI dulji kaputi (iako nisu bili do poda, nego do pola potkoljenice) za sva vremena izbačeni iz mog ormara: izrazito nespretan kod vožnje, ufff...

Ali ako imaš mogućnosti skladištiti odjevni predmet koji ćeš obući 2-3 puta godišnje, za kazalište i doček Nove godine - samo naprijed!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.02.2015. at 14:18

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Iz mog iskustva ako ti je to za svaki dan, onda ne bi uzela tako dugačak, a ako hočeš imati dobar komad robe za par puta godišnje, onda da.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma za svaki dan mi je. zapravo je pernata duga jakna i htjela bi da mi je toplo!
    duga je otprilike kao na ovom eby linku. dakle, nije baš do gležnjeva, ali je do sredine listova.

znači ne??

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kažu kolegice na poslu da sam dosta visoka za tako što. inače sam mislila isto da sam preniska za dugi kaput. 168cm sam visoka...

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

za svaki dan dok je hladno jako
    kaj nema nikog tko ima i voli svoj dugi kaput/jaknu??

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne bih...

Nedostaci su neki već nabrojeni (dugačko za vješanje, prlja se, nespretno za hodanje) a ja bih dodala još jedan razlog zbog kojeg su SVI dulji kaputi (iako nisu bili do poda, nego do pola potkoljenice) za sva vremena izbačeni iz mog ormara: izrazito nespretan kod vožnje, ufff...

Ali ako imaš mogućnosti skladištiti odjevni predmet koji ćeš obući 2-3 puta godišnje, za kazalište i doček Nove godine - samo naprijed!

X

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to ti je totalka nespretno i nepraktično.

Jel korsitiš stube ili javni prijevoz? zamisli kad se krene vući po svoj toj površini.Bljaki...

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislim da ste me odgovorile :D

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajojj, lijep je jako hihihi. osim da ga malo odrežem :D iako, s obzirom na cijenu, mislim da mi se ne isplati još ga i dorađivati...šteta. nadala sam se potajno da će biti nekog tko je oduševljen

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja, ali nisam prije vidjela temu
    Imam fora dugi kaput vojničkog kroja kojeg obožavam. I super mi je vidjeti na nekome duge jakne i kapute. I nikada se nisam isprljala ili zgužvala u njemu. Što se mene tiče, go for it

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imala sam dugi kaput. do gležnja (visoka sam 165 ). kad se ofucao, dala sam promijeniti podstavu. nosila ga do zadnjeg. onda je postao "pesji kaput", jer sam ga oblačila na pidžamu kad sam uu 6 ujutro vodila pese van hihihi...

svi su mi govorili da je bez veze, da ga skratim - no ja sam uživala u njemu od prvog do zadnjeg dana... i nije bilo šansi da ga skraćujem. da, ponekad se zmažeš, ponekad se zapleteš - ali bitan je tvoj osjećaj dok si u njemu. mene to nije smetalo.

(otišao je u jedan azil, nadam se da je nekom toplo u njemu dok šeta peseke ... )

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako imaš malo dijete probaj si zamisliti kako ćeš čučnuti svako malo za nešto.
    Ali jako mi je lijepo vidjeti druge u dugim kaputima/jaknama

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam imala dugi crni štofasti kaput koji mi je muževa baka poklonila za vjenčanje ( ali pošto je taj dan ipak bilo jako toplo za sredinu veljače ipak ga nisam obukla) što reć nisam ga nosila godinama, a onda sam ga odrezala na duljinu na pol između guzice i koljena sad mi je taman.
    168cm.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni je ovo s linka super
    samo ne bi nikad nosila uz cipele na petu
    samo daj!

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Imala dugi kaput, crni, štofasti, s tri gumba između prsa i pupka, dolje nije bilo kopčanja, strukiran. Meni je bio fantastičan, nosila sam ga samo na čizme s visokom petom i baš sam se dobro osjećala u tome, gore neka kapa, beretka možda - tada se to furalo, studentski dani. U to vrijeme nisam imala auto, nego sam koristila javni prijevoz, nije mi smetao i nikad ga nisam zaprljala.

Onda sam u jednom trenutku prestala nositi pete i taj kaput je stalao u ormaru sve do prošle zime kad sam ga poklonila. I baš mi je bilo žao kad sam ga davala, ali jednostavno ga ne bih noslia bez visoke pete, a njih više ne nosim. Visoka 175.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam dugi kaput vojnickog stila ali najdonji gumb mu je u visini bokova i mogunormalno iskoraciti, ako je u pitanju pernata jakna onda je ona zakopcana patentom skroz do kraja i to mi se cini jako nespretno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jedan od mojih najdražih kaputa mi je do gležnja, kopča se do bokova i ne smeta mi već normalno hodam u njemu, stoji sjajno (visoka 167)
    a u ormaru ga držim u vreči pa se ni ne gužva iako je predugački za ormar pa se presavine ...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma za svaki dan mi je. zapravo je pernata duga jakna i htjela bi da mi je toplo!
    duga je otprilike kao na ovom eby linku. dakle, nije baš do gležnjeva, ali je do sredine listova.

znači ne??
    Dakle radi se o pernatoj jakni, a ne o klasičnom kaputu.
    Ja imam dugu pernatu jaknu, možda jedno desetak- petnaestak cm ispod koljena - ne dam ju ni za što na svijetu, nosim ju već petu sezonu. Kad nisu jake zime jedva ju obučem, ali zato kad je hladno Bogu zahvaljujem što sam se ipak odlučila je uzeti ( bila je skupa, ali uzela sam ju na 6 rata). Ali ja sam smrzljo, isto tako imam i kožne debele čizme, debelo podstavljene, i to je moja 'službena uniforma' za hladne zimske dane.
    Kad ju ne nosim, smotam ju, stavim u prozračnu vreću, i kad se izvadi nije uopće izgužvana.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zasto ne? Ja perem svoju pernatu jaknu, ponekad i mokrom krpom prebrisem ako se zaspricam jako. Viđam jakne te dužine na curkama

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako je u pitanju pernata jakna duga do gleznjeva koja se zakopcava patentom-cifom, onda je tesko hodati kad je zakopcana. Ako je duga 10-15 cm ispod koljena (takvu sada imam), to mi je super. Tih 20tak cm u duzini je ogromna razlika u hodanju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je u pitanju pernata jakna duga do gleznjeva koja se zakopcava patentom-cifom, onda je tesko hodati kad je zakopcana. Ako je duga 10-15 cm ispod koljena (takvu sada imam), to mi je super. Tih 20tak cm u duzini je ogromna razlika u hodanju.
    Ovo je istina. Ja imam jaknu malo preko koljena i ta je podnošljiva, iako je za ulazak u auto moram raskopčati jer se inače ne osjećam udobno. Ima ciferšlus, ali i gumbe drukere, pa se snalazim nekako, ali ja ne hodam puno po vani.

Zapravo je jako bitno procijeniti koliko se krećemo i kuda - kako je sorciere rekla, ako šetamo cucke, dugačka jakna je super. Ako se penjemo po stepenicama (kao ja) onda jako dugačka jakna ne dolazi u obzir. Isto vrijedi i za mame male djece - totalno nepraktično.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.02.2015. at 07:59

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja osobno ne volim dugačke jakne/kapute.
    jednom sam se u srednjoj zeznula pa kupila do koljena, ajme majko mrzila sam se
    do prije par godina sam nosila kraće jakne,
    sad sam ipak došla u godine kad govorim djeci da trpaju potkošulju u gaće i čuvaju bubrege
    pa sukladno tome i ja nosim malo duže.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

te skroz duge mi baš izgledaju nepraktično.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jakna ipak kupljena!!

Jučer sam je išla opet probati i zaključila da želim, neovisno na komentare i to što je frendica, kad sam joj na viber poslal fotku iz kabine, komentirala da izgledam kao stara baba i ne vide mi se noge!! Ma kog briga za noge, glavno da mi je toplo!!

Danas sam ga obukla prvi dan i oduševljena sam!! Ispod imam tanke najlonke i haljinicu do koljena i uopće mi nije bilo hladno!! Ja presretna!! Išla sam autom i uopće mi nije bilo problme voziti. Cif se može s donje strane otvoriti.

I nije do gležnja kao što sam opisala, već do sredine listova, tj. cca 10cm ispod koljena.

Ako nekome treba, imaju još jedan plavi i crni. Naf naf, snižen s 1250kn na 650! 80% paperje+20% perje. Može se i na rate!!

I drago mi je da ipak ima sretnih&zadovoljnih vlasnica dugih kaputa :D

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kudri, imam i ja takvu kao ti i jako ju volim. puno je toplija nego sve ostalo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Obožavam duge jakne, a do gležnjeva mi nije izbliza kao do poda. Još ako je tipa tamnosmeđa, ili neka tamna boja, to se uopće toliko ne prlja. Zimogrožljivci uživaju u takvim dugim, kraljevskim, toplim jaknama koje te cijelu obuhvate (i, da, jako mi je bitno da ima cif s dvije mašinice, da se i odozdo može otvarat). Baš mi je drago da si hepi, moj like za duge jakne... a ne razumijem, npr., ko kupi jaknu do struka (osim za ljepotu), ja umirem u tome.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.02.2015. at 13:22

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja. imala. otišla je u rashod nakon xx godina nošenja. obožavala sam ju. od milja zvana poplun (dužine do ispod pola lista). nosila sam ju svakodnevno, i u autobusu/tramvaju, i u autu. nije mi smetala ni malo. a nije se ni prljala pretjerano iako je bila boje bijele kave.
    dakle, ako se još premišljaš, odi po jaknu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako imaš malo dijete probaj si zamisliti kako ćeš čučnuti svako malo za nešto.
    Ali jako mi je lijepo vidjeti druge u dugim kaputima/jaknama
    bez problema se čučne u tome. kao i u dugoj suknji

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ponosne i sretne vlasnice dugih jakni, di ste jučer bile?? HAHAHA Provela sam u trgovini, zapravo u kabini skoro sat vremena razmišljajući bi ili ne bi!! Čak me prodavačica došla provjeriti da li sam dobro...hahaha
    Cijelo vrijeme su mi u glavni bili komentari da ne uzimam i poruka frendice da izgledam kao baba! Ipak sam sretna što sam slušala sebe :D

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da se o ukusima ne raspravlja - ali meni su te jakne tako ružne. I izgledaju mi nepraktične. Nisu mi lijepe niti na 180 cm visokim curama/ženama. Znam da su prije par godina bile jao moderne, ali ja si ne mogu pomoći

Ok - možda su tople, ali tople su i one dužine između riti i koljena

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hahaha, super mi je kak' nas ima različitih

Naime, i meni su dugačke jakne, poput ove na slici, ružnjikave, međutim, svojevremeno, dok sam još bila tanka i visoka, sam imala predivan dugački crni strukirani kaput, do gležnja, kojega sam fakat obožavala...

Al' nek' si ti kupila jaknu! Nadam se da ćeš u njoj guštati, to je najvažnije!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    znam da se o ukusima ne raspravlja - ali meni su te jakne tako ružne. I izgledaju mi nepraktične. Nisu mi lijepe niti na 180 cm visokim curama/ženama. Znam da su prije par godina bile jao moderne, ali ja si ne mogu pomoći

Ok - možda su tople, ali tople su i one dužine između riti i koljena
    X

Ja sam tanka i visoka, a u takvim kaputima izgledam još tanje i više, ko svijeća. Još kaputi dugi, ajde, ali pernate jakne duge, e to mi se nikako ne sviđa. Meni to izgleda ko da sam se zamotala u poplun. Al kako se kaže, svakom svoje, o ukusima se ne raspravlja.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cif se može s donje strane otvoriti.
    Ovo je jako jako bitno za praktičnost i olakšava stvar.
    Ali... ja se puno više vozim autom nego što idem pješke i zapravo mi ne treba tako duga i tako topla jakna. Nije mi čak ni ružna.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, moja nije imala cif da se dolje otvara, odnosno onaj dvosmjeran cif, pa sam se svaki put morala sagnuti do poda da je zakopčam...i kad bi je zakopčala, nisam mogla napraviti normalan korak, a ako bi otkopčala, onda je gubila svoju svrhu, pa kako da hodam raskopčana, ako je tako hladno da nosim debelu dugu jaknu. I bila je bez pojasa, onako skroz ravna, dole i gore jednake širine, pa sam baš čudno u joj izgledala. Brzo sam je proslijedila dalje, bila je to jedna nepromišljena kupnja na sniženju u Terranovi, ali je bar bila jeftina, ono snižena mislim sa nekih 800 kn na 200.

kudri, nadam se da će se tebi svidjeti i da češ biti zadovoljna.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, vjerujem da je to jako nezgodno. moja ima sve, i cif sa obje strane i zatezanje sa unutarnje strane, tako da može biti i strukirana ako želim! ma milina :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da daš i sliku?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam bundu do gležnjeva i obožavam je.
    Nisam visoka, a bome ni vitka, ali ju i dalje obožavam.
    Na stepenicama ju primim rukama da mi se ne vuče po tlu.
    U autu ju skinem prije nego sjednem, a u tramvaju stojim.
    I to je to.
    Obožavam ju i dalje.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imam jednu dugačku i toplu jaknu i nosim je kad idem tramvajem a vani je jako je hladno. ne šećem u njoj psa jer se ne pere lako. niska sam buca, ali više uživam u toplini nego me brine izgledam li kao ljubičasta kobasica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •