Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 55

Thread: Grcevi kod bebe stare nekoliko dana

Default Grcevi kod bebe stare nekoliko dana

Beba mi je stara tjedan dana i vec 2 dana traju grcevi....Nije li to malo prerano, svugdje citam da krecu oko tri tjedna? On dobro cica (i predobro), bojim se da se cak i prejeda, ja frcam od mlijeka....Ono sto me zanima je ima li mozda grceve jer popije previse prvog, vode og mlijeka? Dosta dugo i aktivno sisa tijekom podoja, definitivno popije dosta, ali mislim da ne isprazni dojku jer sam prepuna mlijeka. Svaki podoj mu dam drugu dojku. Da li bih mozda trebala mu ponuditi istu dojku u drugom podoju da povuce i masnije mlijeko? Problem je u tome sto mi se onda dojke toliko prepune da boli. Sto mislite?

phiphy's Avatar

Bebica cure koja je bila sa mnom u rodilištu imala je grčeve od prvog dana.
    Ako misliš da ne popije masnijeg mlijeka, možeš mu probati ponuditi istu dojku, a drugu, po potrebi, izdoji, ali samo toliko da pritisak popusti, ne više, jer inače šalješ signal cicama da proizvod još i više mlijeka. Da li ga dižeš da podrigne tijekom podoja? Imaš li jaki let down? Sve to može pojačati grčiće...Isto tako, obrati pažnju da li mu smeta nešto iz tvoje prehrane.
    Last edited by phiphy; 05.02.2015 at 11:06.

dino84's Avatar

Moja beba je vec drugi dan u rodilistu imala grceve. I nastavili su se sve dok iz prehrane nisam izbacila sve sto sadrzi KM. Nakon toga su prestali. Kasnije sam postepeno u svoju prehranu uvodila mlijeko i vise nije imala reakciju.

phiphy's Avatar

Quote Originally Posted by phiphy View Post
    Da li ga dižeš da podrigne tijekom podoja? Sve to može pojačati grčiće...
    Vidim da ovo nisam najbolje napisala. Ako ga NE digneš da podrigne, to može pojačati grčiće.

bella77's Avatar

Moji su isto jako rano krenuli s grcevima, oko 10tog dana. Pogotovo stariji koji se nije znao podrignuti pa mu je zrak ostajao u crijevima.
    Definitivno je moguce da ima grceve, probaj je podrigivati sto vise i cesce, masirati trbuh. Vjerojatno grcevi nece prestati, ali ce se smanjiti. I ako je let down jak, moze se zagrcnuti i opet nagutati zraka.

Mislila sam od danas izbaciti kravlje mlijeko, pa sam u kavu stavila sojino. A onda sam se sjetila da je soja nekakva grahorica, pa mozda ni to nije najbolje....Dizem ga da podrigne, ali ne pomaze, sinoc je tri sata plakao, bas je lomio rukice od bolova, ne znam kako mu pomoci. Onda za utjehu traci opet cicu, iako se najeo tako da je pun da mu izlazi na sve strane, mislim da ce mu biti jos gore ako mu dajem cicu kad ga tako boli (a nije gladan)?

Patronazna mi je rekla da misli da nije razlog to sto pije previse ovog prvog mlijeka. Btw jedna cica mi se vise "puni" od druge, mogu li to nekako izregulirati, da ga vise stavljam na ovu drugu?

bella77's Avatar

Kao da sam ja pisala za svog starijeg. Sve do zadnje rijeci.
    Nemam drugi savjet nego masiranje i podrigivanje. Moj je bas zbog tih grceva spavao na trbuhu od samog pocetka. Jedino je tako mogao spavati.
    Mislum da se kravlje mlijeko cisti iz organizma tjedan dana, pa si daj vremena. Sretno!

Yummy_mummy's Avatar

Ono sto ja mogu iz iskustva reci je to da dokle god sam konzumirala ikakve mlijecne proizvode, da mi je kcer imala grceve. Bebe cesto ne podnose protein iz kravljeg mlijeka koji moze uci u tvoje mlijeko ako konzumiras mlijecne preradjevine.
    Soju osobno ne bi upravo zato sto ona sadrzi jako visoke doze fitoestrogena sto je kod nekih zena cak prekinulo laktaciju. Mislim da isto kava u prvih par tjedana se ne preporuca, kao ni ostale stvari sa kofeinom.
    Bianka ti moze biti dobra alternativa. Ako imas jako puno mlijeka, pokusaj ga dojiti u polulezecem polozaju kako bi se malo morao boriti za gravitacijom, pa ce polakse papti. Prevelika kolicina mlijeka odjednom moze isto biti uzrok grcevima.
    Donat mg ili bilo sto bogato magnezijem u tvojoj prehrani moze biti dobro za bebaca, jer magnezj otpusta misice, pa tako moze smiriti i zeludac koji se grci. Ovo za magnezij je provjereno. Ja sam u prvoj trudnoci tako rigala da nisam na nogama mogla stajati. U drugoj, cim mi je krenula muka, sa kojih 4,5 tjedana, pocela sam uzimati magnezij i mazati trbuh magnezijevim uljem. Eto, bilo mi je mucno, ali nisam niti jedanput povracala.
    Eto, nadam se da ce neki od ovih savijeta pomoci. Cestitam na novoj bebici!

phiphy's Avatar

Quote Originally Posted by bella77 View Post
    Mislum da se kravlje mlijeko cisti iz organizma tjedan dana, pa si daj vremena.
    2 tjedna

Zuska's Avatar

Prvo, čestitke na bebici, Jen!

Mi smo sad preko dva mjeseca i znam sve o grčevima i prepunjenim sisama, uf. Ja odbijam vjerovati da ono što sam pojela utječe na njega jer se do sad pokazalo da nema veze, bio je dana kad sam jela lagano i imao je strašne grčeve i dana kad sam jela stvarno svašta, neću na napisati što, pa je sve bilo ok.

Mi nemamo one klasične kolike - plakanje uvijek u isto vrijeme koje traje okvirno isto razdoblje, kod nas su grčevi bilo kad (nekad počnu od ujutro, nekad navečer, nekad ih nema) i traju nekad kratko, nekad satima, nekad cijeli dan...naravno uz pauze. Plus, zna prestati plakati promjenom nošenja, skakanjem i ljuljuškanjem, odlaskom na presvlačene i sl. (pa opet počne).

Mislim da je kod nas ključ zrak koji popapa pa ga to boli. Dakle, važno je da mi dojke nisu prepunjene jer se teško nosi s mojim opustom mlijeka, iz dojke mi doslovno šprica...pa se malo izdojim prije ako je prepunjena ili ga polegnem na sebe dok sisa tako da mi LD ne bude prejak. Ide obavezno podrigivanje.
    Počela sam koristiti i Sab Simplex, odnosno Espumisan kapi (služe kako bi se uništio zrak u crijevima) i čini mi se da pomažu.

Mislim da je važno da jednu dojku ispazniš do kraja, odnosno da beba dođe i do masnijeg mlijeka. Tebi se još nije uravnotežila ponuda i potražnja pa kužim da su ti sise koma, ali bolje izdojiti višak, nego da dođe do upale ili da beba stalno papa vodeno mlijeko. Ja sam bez beda izdajala viša i zamrzavala ga zlu ne trebalo, nije mi tijelo zbog toga počelo proizvoditi ne znam koliko više mlijeka, dapače, uravnotežilo mi se...Danas beba nekad papa više, nekad manje, kad je manje, izdojim i spremim. Dobiva na kilaži jako dobro, a sise mi više ne vrište o prve dane.

Sretno.

Zuska's Avatar

i da, kod grčeva uvijek nudim dojku, ako mu je previše, neće, ali često mu pomogne jer ga potjera na kakanje, a ako ne kaka par puta dnevno, u drami je.

Apsu's Avatar

Ja svima govorim- rooibos caj. Ne iz vrecice nego u rinfuzi. Da sam znala za njega, od prvog dana bi ga pila. Ne samo zbog toga sto umiruje bebu preko mlijeka, nego i sto umiruje mene i daje mi vitamine kad su mi potrebni.

A inace je savjet pocinjati podoj na onoj dojci na kojoj je beba zavrsila, jer tako dolazi do masnijeg mlijeka... Pa malo daj zadnju dojku pa onda stavi na drugu da izvuce prepunjenost..

Yummy_mummy's Avatar

Quote Originally Posted by Apsu View Post
    Ja svima govorim- rooibos caj. Ne iz vrecice nego u rinfuzi. Da sam znala za njega, od prvog dana bi ga pila. Ne samo zbog toga sto umiruje bebu preko mlijeka, nego i sto umiruje mene i daje mi vitamine kad su mi potrebni.

A inace je savjet pocinjati podoj na onoj dojci na kojoj je beba zavrsila, jer tako dolazi do masnijeg mlijeka... Pa malo daj zadnju dojku pa onda stavi na drugu da izvuce prepunjenost..
    Slazem se da je doar. Inace, u Africi zene bas njegapiju da bebama smire zelucic.

mašnica's Avatar

Moje iskustvo je da kad sam U POTPUNOSTI izbacila kravlje mlijeko tada su prestali i grčevi. Probaj nekoliko dana. Niti kap.

Yummy_mummy's Avatar

Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Moje iskustvo je da kad sam U POTPUNOSTI izbacila kravlje mlijeko tada su prestali i grčevi. Probaj nekoliko dana. Niti kap.
    I ne samo mlijeko, sve mlijecno. Zapravo je kazein najveci problem u mlijecnim proizvodima, a kako njega ima u kravljim mlijecnim proizvodima vise nego u ljudskom mlijeku, nase tijelo ne zna sto bi s njim pa ga se pokusava rijesiti na razne nacine. Tako visak kazeina zavrsava u majcinom mlijku i upravo tu nastaje problem. Enzim renin je potreban kako bi se probavio kazein. Kako bebino tijelo proizvodi dovoljno renina kako bi se probavilo ljudsko mlijeko (naravno, ono gdje majka ne konzumira mlijecne proizvode), kao bi probavilo visak kazeina, zapravo zeludac mora postati kiseliji sto uzrokuje grceve kod beba.

phiphy's Avatar

Pridružujem se, grčevi su se drastično smanjili nakon izbacivanja svega mliječnog. Nisu nestali, ali su bili podnošljivi. Iako, nama je zaista trebalo 2 tjedna, po PS-u .

mašnica's Avatar

Moji dok su bili bebači grčevi prestali odmah drugi dan nakon izbacivanja mlijeka. Jogurt i sir sam normalno konzumirala. Po meni, mlijeko je prvi korak a onda dalje....

sretno!

bijelko's Avatar

Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Moji dok su bili bebači grčevi prestali odmah drugi dan nakon izbacivanja mlijeka. Jogurt i sir sam normalno konzumirala. Po meni, mlijeko je prvi korak a onda dalje....

sretno!
    isto ovako.

i čestitam!

Hvala svima. Evo pijem rooibos, narucila sam kapi, izbacila mlijeko i nadam se najboljem. Mozda se malo i pocnem izdajati prije podoja, imam dojam da mi stvarno siklja mlijeko kad sise. Nadam se najboljem....prosla sam vec grceve sa starijim, ali nisu poceli ovako rano.

Zuska, u cemu zaledis mlijeko?

Quote Originally Posted by jennifer_gentle View Post
    Hvala svima. Evo pijem rooibos, narucila sam kapi, izbacila mlijeko i nadam se najboljem. Mozda se malo i pocnem izdajati prije podoja, imam dojam da mi stvarno siklja mlijeko kad sise. Nadam se najboljem....prosla sam vec grceve sa starijim, ali nisu poceli ovako rano.

Ja sam pohranjivala mlijeko u (kršitelj koda)ove posudice za pohranu mlijeka. Jako su praktične, jer ih kasnije možeš koristiti za nošenje kašica sa sobom. Slažem se za KM i izdajanje.

tangerina's Avatar

ja sam imala vrećice baš za zaleđivanje mlijeka, gore se zatvore, možeš na njih napisati datum.. ne znam di se kupe, dobila sam ih

meni je patronažna bila rekla da radije dam onu dojku koju je beba već sisala da isprazni do kraja, a ovo prvo mlijeko iz druge dojke izdojim i čuvam za skok u razvoju

i ja čestitam dobro nam došao mali dječak i neka se brzo smiri trbuščić

Apsu's Avatar

Mozes spremat i u one sterilne posudice za nosenje mokrace na analizu

innu's Avatar

Quote Originally Posted by Apsu View Post
    Mozes spremat i u one sterilne posudice za nosenje mokrace na analizu
    U tome sam i ja spremala, nekako mi se činilo praktično (i jeftino ).
    Čestitke na bebaču i neka vas muke brzo prođu!

innu's Avatar

Zapravo sam došla reći da smo i mi odmah na početku počeli kuburiti sa grčevima, premda sam sada 100% sigurna kad gledam unazad, najveći problem je bio progutani zrak.

Yummy_mummy's Avatar

Ako vec sad imas previse mlijeka, imat ces jos vise ako se izdajas. Najbolje ti je lezecki dojiti, vjeruj mi. Budu ti se cike smirile u roku od dan-dva.

Zuska's Avatar

Mlijeko zaledim u onim čašicama za mokraću, sterilne su, kasnije ih prokuham kad ih ponovo iskoristim.
    Pazi samo, ovo prvo mlijeko je drukčije od mlijeka nakon nekoliko tjedana pa ga nemoj davati kad prođe par tjedana.
    Ja volim imat zalihu u fridžu za svaki slučaj da moram ići negdje bez malca (evo, danas imala radionicu u vrtiću s malom pa sam bila mirna da ima što jesti ako zatreba iako je podojen prije izlaska).

Ajde, nagovorile ste me, neću konzumirati neko vrijeme mlijeko pa da vidimo. Jogurt i sir se može? Vrhnje?

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by Yummy_mummy View Post
    Ako vec sad imas previse mlijeka, imat ces jos vise ako se izdajas. Najbolje ti je lezecki dojiti, vjeruj mi. Budu ti se cike smirile u roku od dan-dva.
    Pa neće se izdajati svaki dan po par puta. Izdojiti jednu prepunjenu ciku jednom dnevno ili u par dana, neće povećat produkciju.

sasa's Avatar

potpis pod zusku. ja sam isto oba puta hiperproducirala, odmah po porodu. i mala je bila halapljiva od starta i imali smo iste tegobe kao jenn. izdajanje tek toliko da popusti napetost je nešto što sam radila oba puta prvih tjedana i sigurno me spasilo od zastoja i mastitisa. nama je pomoglo da ju stavljam na istu dojku tako da ne guta toliko zraka u pokušaju da ulovi svo to šikljajuće mlijeko.
    čestitam jenn!

Ginger's Avatar

potpis na Zusku i sasu
    bez izajanja bih zavrrsila s mastitisom u roku od par sati

I cestitke jenn!

vikki's Avatar

Isto! Grčevi negdje od 7. dana. Izbacila sam KM i gotovo sve mliječno (pila sam kavu bez kofeina s rižinim mlijekom), ali nisam vidjela osobitu korist, kao ni od izbacivanja drugih namirnica. Plakanje je bilo nekad više, nekad manje, najgore je bilo u dva navrata kad sam pojela tamnu čokoladu. Gutao je dosta zraka, često bi se zagrcnuo nakon prve dvije-tri minute, i sve do njegovog četvrtog mjeseca sam se izdajala da popusti napetost i ne šprica mu u usta. A najviše je pomagalo dizanje nogica u zrak, pri čemu bi iz njega ona eksplozivna stolica tako izletjela da je bilo svuda po sobi. No bilo mu je lakše poslije toga.

Osoblje foruma laumi's Avatar

Da, kod hiperprodukcije treba izdojiti, ali čim manje, tek toliko da pritisak i nelagoda popusti. Ako se izdaja puno ili čak do kraja, proizvodnja se povećava i onda je još veća frka sve skupa.

Jen, možeš ga držati na jednoj dojci unutar 3 (kod nekih to bude čak i 4 sata), a drugu dojku u međuvremenu mrvicu izdojiti, samo do popuštanja pritiska.

Čestitam na bebi!

Patronazna mi je rekla da misli da nije razlog to sto pije previse ovog prvog mlijeka. Btw jedna cica mi se vise "puni" od druge, mogu li to nekako izregulirati, da ga vise stavljam na ovu drugu?
    Ako te to baš jako smeta, stavljaj ga više na drugu, a ovu koja se više puni malo izdoji. Opet, samo dok ne popusti pritisak, ne više.

Evo objašnjenje zašto kod hiperprodukcije ne izdajati do kraja i zašto držati dijete dulje na jednoj dojci:
    http://kellymom.com/bf/got-milk/basi...roduction/#fil

Current research suggests that there are two factors that control milk synthesis:
    Milk contains a small whey protein called Feedback Inhibitor of Lactation (FIL) – the role of FIL appears to be to slow milk synthesis when the breast is full. Thus milk production slows when milk accumulates in the breast (and more FIL is present), and speeds up when the breast is emptier (and less FIL is present).
    The hormone prolactin must be present for milk synthesis to occur. On the walls of the lactocytes (milk-producing cells of the alveoli) are prolactin receptor sites that allow the prolactin in the blood stream to move into the lactocytes and stimulate the synthesis of breastmilk components. When the alveolus is full of milk, the walls expand/stretch and alter the shape of prolactin receptors so that prolactin cannot enter via those receptor sites – thus rate of milk synthesis decreases. As milk empties from the alveolus, increasing numbers of prolactin receptors return to their normal shape and allow prolactin to pass through – thus rate of milk synthesis increases. The prolactin receptor theory suggests that frequent milk removal in the early weeks will increase the number of receptor sites. More receptor sites means that more prolactin can pass into the lactocytes and thus milk production capability would be increased.
    Both of the above factors support research findings that tell us:
    FULL
    Breast
    = SLOWER
    Milk
    Production
    EMPTY
    Breast
    = FASTER
    Milk
    Production

Yummy_mummy's Avatar

Quote Originally Posted by Zuska View Post
    Pa neće se izdajati svaki dan po par puta. Izdojiti jednu prepunjenu ciku jednom dnevno ili u par dana, neće povećat produkciju.
    Ne znam. To je preporuka koju sam ja dobila i stvarno je pomoglo. I sa kolicinom mlijeka i sa prestankom grceva.

Yummy_mummy's Avatar

Quote Originally Posted by Ginger View Post
    potpis na Zusku i sasu
    bez izajanja bih zavrrsila s mastitisom u roku od par sati

I cestitke jenn!
    Meni je apotekarka dala odlican savijet sto se mastitisa tice: svaki dan sam si trebala u kadu staviti par kapi ulja cajevca i ostati u kadi sat vremena (sto me spasilo, pogotovo kad imas novorodjence u kuci i bilo jedino vrijeme kad sam malo predahnula). Isto tako je rekla da uzmem obican cesalj i prelazim cesljem po cikama, kao da ih cesljam, kako bi izmasirala moguce upaljene zlijezde, za koje vjerujem da sam mozda i imala, er sam imala par tvrdih kvrga u cikama, koje su bile lagano bolne. To sam radila svaki dan i nisam nikad dobila mastitis. Sad eto, ne znam jesam li samo imala srece ili je to najbolji recept protiv mastitisa.

Ginger's Avatar

Sat vremena u kadi mos misliti!
    I jos s lohijama....

Evo, i savjetnice kazu, izdojiti samo da popusti pritisak, ne vise
    Ja sam jos stavljala listove svjezeg kupusa, super nesto

bella77's Avatar

Da, to sjedenje u kadi mi je malo cudno. U toploj vodi se krvne zile sire, pa krvaris jos vise.

Zuska's Avatar

Pa ja otkad sam rodila nemam baš sat vremena za kupatilo...moje tuširanje više izgleda kao trčanje na 100 metara, sve na brzaka i sve osluškujem je li se probudio.

A gle, YM, ja to ništa nisam radila ni sa curkom, ni sad, pa nisam dobila mastitis. Samo malo masiranja prvog i drugog dana nakon poroda i kasnije malo izdajanja bilo je dovoljno.

Ja ne bih preventivno maltretirala dojke. Ovaj savjet sa češljem kojeg spominje Yummy je super kod zastoja mlijeka, znači, kad se već pojave kvrge. Ne mora se ležati u kadi, može se to napraviti i u manje vremena, pod tušem. Bitno je dojke dobro nasapunati, tako da koža bude skliska i onda češljem sa širokim, zaobljenim zupcima prelaziti preko kvrga.

Ginger's Avatar

Pa ne nadolazi mlijeko uvijek jednako
    Ja sam s prvom morala pumpati proizvodnju
    A s druge dvije nisam smjela zaspati na duze od dva sata koja 2-3 tjedna
    Nevjerojatno nesto
    Jednom sam se probudila nakon 3,5 sata i bilo je prestrasno, morala sam se tusirati vrucom vodom pa masirati da bih uopce izasla koja kap
    A cice ko kamen, uzas...plakala sam
    S prvom curom skoro ni ne znam sto su to tvrde cice

Jurana's Avatar

Samo sam se jednom okupala u kadi u cijelo vrijeme dojenja i to je rezultiralo takvom navalom mlijeka, koju nisam ničim drugim mogla objasniti, osim tim namakanjem u kupki.
    Jadno dijete, progonila sam ga s cicom, ali nije mogao toliko, i jedino tad sam malo izdojila da si olakšam.

To je ludilo trajalo otprilike 24 sata i više mi nije palo na pamet išta osim tuširanja.

LolaMo's Avatar

Quote Originally Posted by sasa View Post
    potpis pod zusku. ja sam isto oba puta hiperproducirala, odmah po porodu. i mala je bila halapljiva od starta i imali smo iste tegobe kao jenn. izdajanje tek toliko da popusti napetost je nešto što sam radila oba puta prvih tjedana i sigurno me spasilo od zastoja i mastitisa. nama je pomoglo da ju stavljam na istu dojku tako da ne guta toliko zraka u pokušaju da ulovi svo to šikljajuće mlijeko.
    čestitam jenn!

Potpis na ovo.
    Identične probleme smo imali. Trajali su dosta dugo..

Ja bih još dodala podrigivanje usred podoja (svakih 5 minuta) i dojenje u položaju nogometne lopte.

Ja nisam samo imala hiperprodukciju, nego i jako "prohodne" mliječne kanaliće..
    Mlijeko je samo curilo iz mene..
    Ali zato kad bi se izdajala (ako negdje idem), napunila bi bočicu od 250 ml za 2-3 minute..
    Kakvo zaledjivanje, kakvo podgrijavanje..to se ne bi ni ohladilo do konzumacije..ko kravica sam bila

E da..i nosali smo se non stop! Dan i noć. Ruke ili marama..
    Last edited by LolaMo; 06.02.2015 at 11:39.

Apsu's Avatar

Meni se nisu nikad prepunile cice. Nikad bile tvrde. Nikad mi nije naglo došlo mlijeko i nikad mi nije curilo iz cica. Mekane ko jastuk od prvog dana...
    Da sam slušala babe u bolnici i babe doma, nebi nikad dojila. A malac po kilu i pol dobio svaki mjesec.

(Nije tema, ali volim to napisati ako naiđe netko u nedoumici da li ima mlijeka )

Hvala svima na savjetima. imali smo nesto laksu noc, plakao je samo cca pol sata. Davala sam mu sab simplex kapi i drzala ga uspravno za podrigivanje 15 min poslije svakog podoja (inace bi mi zaspao na cici pa sam ga znala samo spustiti). Ne znam je li od kapi, prehrane, rooibosa ili je slucajnost, ali bilo nam je lakse.... ( kuc kuc da se ne ureknem).

Imam pitanje za one koji su koristili s simplex kapi. Pise 15 kapi prije svakog podoja....meni se to cini puno s obzirom da jede svaka 2 sata, znaci 12 puta dnevno, to je 180 kapi. Kako ste vi davale?

LolaMo's Avatar

Sab simplex sam davala tri puta dnevno..
    Iz istog razloga kao i ti..činilo mi se puno previše prije svakog podoja..
    Nisu nam pomogle..

innu's Avatar

Čini mi se da na espumisan baby piše 3-4 puta dnevno, a i ove kapi koje smo mi koristili je doza 4 puta dnevno (kupljene su vani, odgovorno tvrdim da su pomogle), i meni se nekako čini previše davati kod svakog podoja.

Zuska's Avatar

Kapi dajem 3-4 puta dnevno prije "većih podoja", npr. kad prođe malo više vremena od podoja i kad se cike popune i znam da će jesti halapljivo. Meni se čini da pomažu...

A u vrijeme nagorih grčeva pomagalo je samo trčanje po stanu u zagrljaju, koža na kožu u zagrljaju s nogicama prema gore...i sl.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Cestitam na bebi, Jen!

Vidim da je vise-manje sve pokriveno sto se tice odgovora pa necu nis' ponavljati. Samo moram reci da zaboravis na izbacivanje ovog i onog i jos neceg. Uzasno su male sanse da mu smeta nesto sto jedes; najvjerojatnije je stvar u tome da je jako mali, a i da mu smeta progutani zrak. Izregulirat ce se sve to skupa kroz neko vrijeme. <3

n.grace's Avatar

ni ja ne kužim ovo s kadom - sat vremena sjediti u kadi dok žena još krvari?

jen, čestitke na bebi
    moje obje cure su imale užasne grčeve, pogotovo prva
    probali smo svašta, i sab simplex, masiranje, nošenje, razne zvukove, ja izbacila svašta iz prehrane... nije baš pomoglo ništa od toga (ne znači da vama neće)

sjećam se da je manju jedino umirivao šum vode koja teče u kadu, i to trenutno, istog časa bi prestala vrištati
    dok jednog dana samo ne prestane, kao odrezano (nama s četiri mjeseca)

Page 1 of 2 12 LastLast