-
Prvo, čestitke na bebici, Jen!
Mi smo sad preko dva mjeseca i znam sve o grčevima i prepunjenim sisama, uf. Ja odbijam vjerovati da ono što sam pojela utječe na njega jer se do sad pokazalo da nema veze, bio je dana kad sam jela lagano i imao je strašne grčeve i dana kad sam jela stvarno svašta, neću na napisati što, pa je sve bilo ok.
Mi nemamo one klasične kolike - plakanje uvijek u isto vrijeme koje traje okvirno isto razdoblje, kod nas su grčevi bilo kad (nekad počnu od ujutro, nekad navečer, nekad ih nema) i traju nekad kratko, nekad satima, nekad cijeli dan...naravno uz pauze. Plus, zna prestati plakati promjenom nošenja, skakanjem i ljuljuškanjem, odlaskom na presvlačene i sl. (pa opet počne).
Mislim da je kod nas ključ zrak koji popapa pa ga to boli. Dakle, važno je da mi dojke nisu prepunjene jer se teško nosi s mojim opustom mlijeka, iz dojke mi doslovno šprica...pa se malo izdojim prije ako je prepunjena ili ga polegnem na sebe dok sisa tako da mi LD ne bude prejak. Ide obavezno podrigivanje.
Počela sam koristiti i Sab Simplex, odnosno Espumisan kapi (služe kako bi se uništio zrak u crijevima) i čini mi se da pomažu.
Mislim da je važno da jednu dojku ispazniš do kraja, odnosno da beba dođe i do masnijeg mlijeka. Tebi se još nije uravnotežila ponuda i potražnja pa kužim da su ti sise koma, ali bolje izdojiti višak, nego da dođe do upale ili da beba stalno papa vodeno mlijeko. Ja sam bez beda izdajala viša i zamrzavala ga zlu ne trebalo, nije mi tijelo zbog toga počelo proizvoditi ne znam koliko više mlijeka, dapače, uravnotežilo mi se...Danas beba nekad papa više, nekad manje, kad je manje, izdojim i spremim. Dobiva na kilaži jako dobro, a sise mi više ne vrište o prve dane.
Sretno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma