Već četvrti mjesec za redom bi trebala piti antibiotik, prvi put sam ga dobila paušalno (Cefalin) imala bakteriju u nosu, popila sam ga bez puno razmišljanja. Drugi put (Azitromicin) kad smo i Smjehuljica i ja zakurile, pa sam navukla upalu sinusa . Treći put mi je opet dan paušalo ("pa da, crveno je grlo, evo vam antibiotik, za svaki slučaj"), pa sam ga počela piti nakon dva dana kad se upala grla počela komplicirati, tad je opet bio Cefalin.

I sad imam neki pregrozan kašalj koji je počeo u srijedu zajedno s temperaturom 37,5. Jučer je temperatura narasla do 39,5, danas je oko 37, ne preko 37,5. Kašljem i dalje, ali manje.
U srijedu me je dr. poslala vaditi leukocite koji su bili 7 (ref vr. 3.4-9.7), a jutros sam ja samoinicijativno napravila KKS i CRP. Leukociti 9.2, dakle još uvijek unutar ref. vrijednosti a crp je 24.7.
I opet mi je dala antibiotik. Ovaj put Ospamox bid.

Ovom mom stanju prethodila je Smijehuljicina priča: 4 dana visoke temperature, leukociti 14 i CRP 78... i na tu sliku pedijatrica nije bila 100% sigurna da je bakterija, već da je moguće virus.

Meni se čini da se ovaj put radi o virozi, pa to i krvna slika pokazuje... ili se varam? Da li da preskočim antibiotik ili ne? Negdje u glavi mi je info da CRP do cca 60 ukazuje na virozu. A i MD jako kašlje, sav je nikakav, ne želi mjeriti temperaturu ... zapravo je bolestan po prvi put otkad ga znam.

Dakle, da li da uzmem taj Ospamox ili ne?