Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Trudnoća nakon godinu dana bezuspješnog pokušavanja??

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno Trudnoća nakon godinu dana bezuspješnog pokušavanja??

Pozdrav,
    ja i suprug poušavamo točno godinu dana (12 ciklusa)zatrudnjeti. Moji ciklusi su redoviti, čak smo pratili i sluz (Billingsonova metoda),no ipak ništa. Ja imam 27, on 28 godina. Znam da je preporuka godinu dana nezaštićenih spolnih odnosa, a nakon toga se javiti na specijalistički pregled. Ja sam redovita na ginekološkim pregledima, uvijek je sve bilo uredno. Planiramo se javiti radi potrebnih pretraga, no zanima me ima li netko iskustva da je bilo sve u redu i da su bez problema uspjeli zatrudnjeti nakon tog perioda od godinu dana bezuspješnog pokušavanja? Nekako se nadam da je samo nekima potrebno duže, ali postalo me jako strah nakon što je prošla ta granica od godinud dana....molim vas za vaša iskustva...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

katerina dobrodosla!
    ima slucajeva ostvarivanja spontane trudnoce nakon 2, 5, 10 godina, ali osobno ti ne bih preporucila da cekas. kretanje u pretrage ne znaci nuzno kretanje u svijet potpomognute oplodnje, mozda je rijec o bezazlenom problemu.
    svakako za pocetak napravi uzv pregled, papu i briseve, a muz spermiogram.
    sretno i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    katerina dobrodosla!
    ima slucajeva ostvarivanja spontane trudnoce nakon 2, 5, 10 godina, ali osobno ti ne bih preporucila da cekas. kretanje u pretrage ne znaci nuzno kretanje u svijet potpomognute oplodnje, mozda je rijec o bezazlenom problemu.
    svakako za pocetak napravi uzv pregled, papu i briseve, a muz spermiogram.
    sretno i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hvala puno na odgovoru!

Javila sam se na pretrage. Čini se da zbog policističnih jajnika nemam redovito ovulaciju unatoč redovnim ciklusima od 28 dana. Za početak ću sljedeći ciklus piti klomifene.On bi trebao Ima li netko iskustva s klomifenom?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jesi li probala koristiti one ovulacijske štapiće, ili kako se već zovu? Popiškiš se na njih i onda ti kažu je li plodno razdoblje. Jesu skuplji, ali mogli bi vam pomoći.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj katerina prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala puno na odgovoru!

Javila sam se na pretrage. Čini se da zbog policističnih jajnika nemam redovito ovulaciju unatoč redovnim ciklusima od 28 dana. Za početak ću sljedeći ciklus piti klomifene.On bi trebao Ima li netko iskustva s klomifenom?
    Ne bih pila nikakve lijekove prije testova za sebe i muza. Lijecnik ti je preporucio lijek prije pretraga?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala puno na odgovoru!

Imas temu bas o klomifenu, s moba sam pa mi je komplicirano pretrazivati i linkati.
    Bilo bi dobro prije klomifnena napraviti spermiogram i prohodnost jajovoda (hsg). Iako neki socijalni ginici daju klomifen kao gumene bombone, taj lijek nije bezazlen i bolje je prije terapije iskljuciti neke druge osnovne moguce uzroke neplodnosti.

Sto se tice kucne pomoci, osim lh trakica, mozes pratiti i bazalnu tjelesnu temperaturu i ostale znakove ovulacije i plodnih dana - sluz, polozaj i otvorenost cervixa i sl.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Imas temu bas o klomifenu, s moba sam pa mi je komplicirano pretrazivati i linkati.
    Bilo bi dobro prije klomifnena napraviti spermiogram i prohodnost jajovoda (hsg). Iako neki socijalni ginici daju klomifen kao gumene bombone, taj lijek nije bezazlen i bolje je prije terapije iskljuciti neke druge osnovne moguce uzroke neplodnosti.

Sto se tice kucne pomoci, osim lh trakica, mozes pratiti i bazalnu tjelesnu temperaturu i ostale znakove ovulacije i plodnih dana - sluz, polozaj i otvorenost cervixa i sl.
    Cure hvala vam svima puno na odgovorima, puno mi znače!
    Ja sam koristila jednom ovulacijske trakice,i pokazali su to plodno razdoblje, ali da li one pokažu nužno i baš da se ovulacija dogodila?
    Ja sam bila na folikometriji i dr. mi je rekla da folikul nije dovoljno narasta (13. mm 9 dan ciklusa, a 12 dan ciklusa 15 mm). dr mi je rekla da je to premalo i da ja nemam ovulaciju ovaj mjesec i da je moguće da se to češće događa i da sljedeći mjesec pijem klomifene. Gledala je i 15 dan ciklusa i rekla je da folikula više nema i da se ovulacija nije dogodila.Dr. je rekla da prvo probamo s klomifenima, a ako ne uspijemo s tim da muž napravi tek onda spermiogram. Prohodnost jajnika mi nije spominjala da napravim. Jednom godišnje sam uvijek išla na kontrole papa test uvijek uredan, čak su mi i tek sada po prvi put rekli da imam policistične jajnike, inače su uvijek govorili da je sve uredno. Za klomifene mi je rekla da su bezopasne, da je jedini problem višestruke ovulacije pa da tada treba se sudržati od odnosa da nebi došlo do višeplodnih trudnoća, što će mi ona reći jer ću opet ići na folikometriju.
    Znate li cure ako postoji sluz nalik bjelancu od jaja je li to potvrda ovulacije jer sam to u zadnjih godinu dana znala imati skoro pa svaki mjesec, a cilusi su mi uvijek redoviti 28-29 dana.
    Sve mi je ovo veliki šok, jer govorim uvijek je na kontrolama sve bilo u redu, pa ako mi možete pomoći s nekim vašim saznanjima bila bih vam jako zahvalna!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

katerina moram priznati da ne kuzim tvog ginica. ono sto ocito funkcionira, a to je tvoja ovulacija je jedino cime se on bavi kao problemom (dodajuci klomifen), umjesto da provjeri BAREM spermiogram.
    da odgovorim na tvoja pitanja prvo...
    pozitivna LH trakica ne znaci nuzno ovulaciju, ona pokazuje da je LH povisen - sto se dogadja 24-36h prije ovulacije.
    eggwhite iscjedak isto nije potvrda ovulacije nego rasta estradiola, koji raste kako se blizi ovulacija.
    sve to mogu biti, ali i ne moraju znakovi ovulacije.
    bilo bi dobro ukombinirati ih s mjerenjem bazalne tjelesne temperature. program fertilityfriend je za takve stvari dusu dao
    iskreno nije mi jasno sto se desilo s tim folikulom od 15mm u 3 dana. 15mm je solidan folikul za 12dc, ne razumijem kud je nestao... jesi li nakon toga dobila kakvu terapiju ili si spontano dobila menstruaciju? koji dan ciklusa?
    jesi li vadila hormone 3-5dc?
    nemoj me pogresno shvatiti, ali nakon godinu dana nezasticenih odnosa tvoj ginekolog bi trebao poduzeti konkretnije poteze. na tvom mjestu bih trazila uputnicu za subspecijalista humane reprodukcije (to ne znaci nuzno da ce vam biti potreban postupak pomognute oplodnje).

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znate li cure ako postoji sluz nalik bjelancu od jaja je li to potvrda ovulacije jer sam to u zadnjih godinu dana znala imati skoro pa svaki mjesec, a cilusi su mi uvijek redoviti 28-29 dana.
    Sve mi je ovo veliki šok, jer govorim uvijek je na kontrolama sve bilo u redu, pa ako mi možete pomoći s nekim vašim saznanjima bila bih vam jako zahvalna!
    zna se dešavati da folikul naraste do veličine dovoljne da pukne ali ipak ne pukne.
    dakle možeš imati i sluz i da ti LH trakice budu pozitivne, a da se ovulacija ipak ne desi.

dobra je stvar da je tvoj ginić uspio zaključiti da folikul možda nije puknuo (ima i onih koji ti samo kažu
    "ovulacija je najvjerojatnije bila").

nemoj se šokirati niti paničariti, ako je doista (samo) problem sa ovulacijom, onda se to prilično lako da riješiti
    tkz. "štopericom" ili injekcijom koju dobiješ neposredno pred ovulacjiju a koja pomaže da folikul doista pukne i jajna
    stanica se oslobodi.

ali u svakom slučaju inzistiraj da ti muž napravi spermiogram.
    s tim jednostavnim nalazom ćete dobiti dobar uvid u kakvoj ste doista reproduktivnoj situaciji.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Hvala Vam puno na svim Vašim odgovorima!!
    Nemam pojma što se desilo s folikulom, bila sam na 15. dan ciklusa i ona je rekla samo da ga više nema, da je jajnik čist, a da se ovulacija nije mogla dogoditi jer je 3 dana prije bio samo 15 mm da to nije dovoljno da pukne...
    Sad mi je puno jasnije za lh trakice i eggwhite iscjedak tako da hvala..to je sve bilo ovaj mjesec sad čekam menstruaciju trebala bi doći u nedjelju...pa onda 5. dan ciklus započeti piti klomifene...
    Još jednom puno puno puno hvala!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Jeste napravili spermiogram?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Jesmo, napravili smo spermiogram, nalaz je uredan. (dijagnoza je normozospermia).
    Pokušali smo jedan mjesec s klomifenom (100mg 5-9 dana ciklusa). Reagirala sam, ali previše, imala sam 5 folikula,a 3 su pukla. Tako da sam uspješno ovulirala, međutim bez začeća. Sad opet pokušavamo, ali mi je ginekologinja smanjila dozu (50 mg dnevno).Vidit ćemo ovaj mjesec onda. Ako ne uspijemo kroz par mjeseci moram ici i na prohodnost jajnika. valjda neće doći do toga.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Oprosti ako cu biti direktna, ali cemu stimulacija ovulacije bez provjere prohodnosti?
    Da li vam je savjetovana apstinencija obzirom na 5 folikula?
    Posljednje uređivanje od bubekica : 11.04.2015. at 12:40

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

najjednostavnije izvadit progesteron 7 dana od ovulacije
    od kojeg dana ciklusa pijes klomifene

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove