Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Nema tu dobre volje roditelja, zakonska je obaveza reći djetetu da je posvojeno najkasnije do 7.g. Vjerujem da nitko pametan to ne zaboravi.
Zakonsko je pravo posvojenika da po punoljetnosti vidi svoj spis u CZSS pa time dozna tko su mu biološki roditelji (ako mu već to posvojitelji ranije ne kažu).

Tako sam i mislila. I osobno sam imala u razredu posvojenu djevojčicu. Čak sam i sjedila s njom na satu. Još u 3 osnovne sve je znala, bila jako voljena, mažena i pažena i na njoj se nije ni najmanje moglo primjetiti bilo šta drugačije od druge djece. Kad smo bili 7 razred, njena mama je dolazila i lijepo su je primili, čak je i ona s njom razgovarala, ali kako kaže - nerado. Poslije je rekla da je svojoj biološkoj majci tada rekla da ne mora više dolaziti jer ona ima samo jednu mamu. Sada je i ona udata, školovana i uspješna mlada žena, ima svoju djecu, baka ih voli, pazi, čuva i makar je teški astmatični bolesnik svaki trenutak posveti njima. Ni svoju rođenu unučad nebi mnoge bake tako pazile i toliko se žrtvovale. Mislim da je to dokaz da se ljubavlju djeca vežu, ničim drugim, i da su djeca jako pametna, nema tu nikakvog straha.