Ja sam isto, ko Timmy, pitala svoju mamu o mojoj prehrani i zgražala se kad sam čula da sam već sa 3,4 mjeseca jela kašice, ali kad mi ona kaže da je to tako bilo i pita me 'pa šta ti fali?', koliko god bila protiv toga, nemam joj baš šta reći jer sam uza sve to (a od tada je prošlo 30g.) još uvijek super zdravlja pa se nadam da mi to ipak ni dugoročno nije toliko naškodilo. Al' tko će znat.
U svakom slučaju, prije su kriteriji bili drukčiji, kao što će sigurno biti drukčiji i za 30-ak godina kad postanemo bake, al trenutno su ove tablice i savjeti od pedijatara ono najbolje što imamo i znamo. Slažem se, Perun, da treba nekad slušati majčinski instinkt i potpuno poštujem tvoj izbor, al ja se ipak radije pouzdam u stručne ljude i njihove tablice jer kad vidim mame koje se pouzdaju samo u svoj instinkt i misle da znaju što je najbolje za njihovo dijete, onda su to češće ovi primjeri kao šta sama spominješ, sa mamama koje bebama daju čvarke ili, primjer šta ja znam, mamu koja je sedmomjesečnoj bebi dala pršut. Eto, ja se ipak nadam da se neće puno toga mijenjati i da će na kraju ispasti da smo dobro hranile naše bebe.