-
Ovo je moja priča o nedojenju.
Kad sam ostala trudna informirala sam se o svemu u vezi djeteta pa tak i dojenju. I znala sam tj. nisam ZNALA nego sam naučila koji me sve problemi mogu snaći i kako ih riješiti.
Porod je prošao ok, dobila sam ga odmah na prvi podoj, iako nije to baš bio podoj, više je on malo cuclao i mazio se. Prvu noć nije bio sa mnom. Ujutro se budim i prvo gledam u svoje cicke. Promjena nema, nisu nabrekle nisu tvrde. Donose mi malca i od tad se ne razdvajamo. Na svako njegovo kme cica je u ustima. Nakon cijelog dana nacicavanja ja sam umorna, on se dere, javljaju se ragade, sestra nas obilazi i govori kak je to sve ok i kak nam super ide. Na cicama i dalje nema promjena.
Noć provodimo u začaranom krugu dojenja, deranja, nosanja, sve gorih ragada... Ujutro i sester kuže da nešto nije ok, stiskaju cice nikakve kapljice ne izlaze, kao zaključak je da još mlijeko nije došlo ali da je sve ok i da dalje dojimo. A meni je već zlo od svega, kužim da je za ragade kriv krivi položaj i kužim da nema mlijeka jer on ne cica efektivno ali nitko me ne doživljava, samo vi njega na cicu, čudotvoran odgovor.
I tak prolazi još jedan dan, ja plačem, djete vrišti i niš više ne pali neće više ni cicu, muž dolazi u posjetu i ne zna šta da radi s nama. Navečer ih molim da mu daju AD i da mi je već puna kapa svega ali ne može, rodilište prijatelj djece, samo cica i bok.
I tako te noći u 4 ujutro napokon dolazi sestra koja više nije mogla slušat deračinu i sva ljuta govori mi da kakva sam ja to mama koja ne zna smiriti djete i da će njega sad odnjeti da se ja odmorim. Moš misliti. Sljedeća dva sata ja radim i razmišljam kak bi bilo da se bacim kroz prozor.
Dolazi i spasonosni treći dan, trebamo ići kući ali jasno mi je da ne idemo jer mali više i ne plače, sav je mlitav, ne možeš ga probuditi ne reagira više na niš, cimerice i ja provjeravamo jel diše. Dolazi pedijatrica i govori: mama vi ćete ili nahraniti svoje djete ili ide na infuziju." Svijet mi se srušio, počinje panika, od mojih cica još niš... Zovem sestru molim za pomoć, on veli da kaj mi nije jasno i odlazi.
Zovem muža i govorim mu da idemo u apartman ili ja uzimam djete i idem doma.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma