Podignut cu ovu temu da ne otvaram novu..
I ja imam dijete od 18mj koji tuce svojeg psa i prijatelje. Cim se s nekim zblizi, pocinje takvo ponasanje. Konkretno, ima 3 prijatelja s kojim se redovito druzi. Dva su starija godinu dana od njega, a jedan je mlađi mjesec dana. On cim ih vidi, u parkicu najcesce, otrci do njih radostan i pukne ih po glavi. Cesto im nateze i majicu, skida kapu i ono sto mi se posebno ne svidja uzima naocale jednom od njih. Ti djecaci su inace mirni, stalozeno se igraju, a moj mali kao neki iz sume :D
Ovom mlađem stalno uzima igracke, a kad njemu netko zeli uzeti nesto iz ruke postane agresivan.
Iako su mame od djecaka stvarno ok sto se toga tice, meni je strasno neugodno i stalno moram za njim trcati i govoriti ne, to nije u redu, to njima smeta. Da ne zaboravim, u trenucima kada moj sin njih lupi ili navlaci, oni ga samo gledaju, ne reagiraju. Zna takoder nekad starijoj djeci doci i samo im uzme kapu ili ih isto navlaci za majicu.
On je inace jako motoricki spretan i ima puno energije. I inace s njim nemam problema (tantrumi sada ipak malo rijeđi) jedino ovo me izludi. I to sto psa stalno gnjavi i stipa i lupa..uvijek mu kazem i uvijek ga maknem od psa ali nista ne postizem. I kazem mu dragi pas pa ga podraga i onda opet po starom.
Ne znam, koliko traje ova faza :D? Dode mi da ne idem vise među djecom :D
Cak smo par puta jednostavno otisli doma, u smislu tukao si djecu, to ne radimo jer boli i sad se vise nećemo s njika igrati ali mi ni to nije pomoglo.
Imate jos kakav savjet?