Pokazuje rezultate 1 do 50 od 320

Tema: Što napraviti kad dijete gurne ili udari drugo dijete?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja volim ići u parkove sa sinom, jer vidim koliko on to voli. No neki roditelji mi stvarno dignu živac. Pogotovo oni koji odlazak u park vide kao trenutak da pošalju 100-200 smsova ili da non stop pričaju na mobitel. A djeca nek rade što žele. To je možda ok kad je dijete malo starije (4+ godina) no čak i tad treba okom pratiti što rade i uključiti se kad je potrebno.
    Ne bi mi palo na pamet da ja tuđem djetetu držim bukvicu ili da ga spriječim da nešto radi, jer ne bi htio da to netko radi mom sinu. No naravno da ću zaštititi sina ako to smatram potrebnim.

Eto par primjera. Jednom prilikom su u parku tri curice zauzele jednu od kučica sa stolom i klupicom i tu izvadile svoje igračke i igrale se kuhinje or samtink. Moj sin je trčkarao parkom i svidjelo mu se kako se one tamo igraju. Došao je blizu kućice i jedna od curica (cca 3 godine) je izletila iz kučice i spriječila ga da se približi, pokušavajući ga odgurati dalje. Ja sam bio u blizini i prišao tamo i objasnio sinu da se one žele igrati same i pokušao ga odvesti do tobogana. No on je htio vidjeti što one rade pa se nije dao. Curici se to nije svidjelo i htjela ga je gurnuti nogom, što sam spriječio. Nakon toga je ta curica počela jako lupati nogom po klupici kako bi nas bukom otjerala (jer joj udaranje nogom nije uspjelo). Mame niti u jednom trenutku nije bilo na vidiku.

U drugoj situaciji došli smo do jednog pješčanika u kojem se igrao dječak od 3-4 godine. Pješčanik je bio veliki, barem 20 m2. No on nije htio da se bilo tko drugi tamo igra. Imao je šibu u ruci, i čim se netko približio došao bi sa šibom i počeo lupati po rubu pješčanika. Srećom pješčanici su nam omiljene igraonice i imamo puno igračaka koje nosimo, pa sam to riješio vađenjem tih igračaka što je odmah smirilo tog dječaka jer se i on htio s njima igrati. Mama je za to vrijeme tipkala po mobitelu na klupici 10-tak metara dalje. Dok smo se mi igrali još je par dječaka pokušalo ući ali ih je taj dječak sve otjerao.

Ne kažem da roditelji trebaju biti helikopteri oko svoje djece, ali ako su već u parku s njima mogu i baciti oko na djete svakih par minuta.
    Posljednje uređivanje od shlede : 17.02.2015. at 10:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •