Pokazuje rezultate 1 do 50 od 320

Tema: Što napraviti kad dijete gurne ili udari drugo dijete?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    pa ono... roditelj?

ja sam poprilično bezobrazna, pa uglavnom odgovorim roditeljima, ali ovaj jedan put me zaskočilo

nego, jednom, ali samo jednom mi se dogodilo da nam je prišlo dijete od 5 godina i pitalo smije li pomaziti pasicu. e to je odgojeno i dobro naučeno dijete
    Pa o tome i govorim - roditelji ponekad nisu potpuno svjesni da su u ovoj dobi ONI odgovorni za svoju djecu, jer dijete do 3 godine ne zna da pas nije plišana igračka, nego živa životinja kojoj ponekad ne možeš predvidjeti reakciju.

Isto, dijete ne razumije da drugu djecu boli ako ih ono udari, pa je roditelj tu da to spriječi i koordinira. U dobi ispod dvije godine ne razumiju u čemu je problem, pa je zadatak roditelja da misli za njih. Neke situacije neće moći predvidjeti, ali ako poznaje svoje dijete - mnoge hoće. Mateaaaa je tu na dobrom tragu, ali trebat će dosta vremena da klinac doraste do spoznaje kako se treba ponašati prema drugoj djeci, drugim ljudima, životinjama itd. Do tada - ona mora misliti za njega, što i čini.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.07.2019. at 15:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •