Ja vjerujem da mu ponavljaš da to nije u redu i to mi se čini OK. Ne mislim da ti trebaš poticati svoga da vraća
Ali ne bih ja neke kazne smišljala. Mislim da je važno usaditi mu društveno prihvatljivo ponašanje.
Ja imam problem da stalno objašnjavam zašto nešto nije dobro. I jako bih rado odgajala pohvalama dobrog, a ne pokudama lošeg ponašanja. I onda nekad ne znam je l u meni problem, vidim li ja samo loše, ali vjeruj da se iscrpljujem do granica u preusmjeravanju ponašanja. I evo nedavno smo došli do toga da ga svako jutro i navečer pohvalim za dobro ponašanje, jer naprosto imam elemenata za to, dijete se lijepo ponaša. Nemam pojma niti hoće li to trajati dulje, niti je li to posljedica mog ponavljanja ili je naprosto sazrio. Da li se loše ponašao jer je preumoran već kad se probudi? Je li kozmičko zračenje u pitanju ili je Mars u Neptunu? Jako je to složeno. Radiš najbolje što možeš. A savjete koje pročitaš uzmeš kao nekakav orijentir, a ne pravilo, jer je svaka osoba i situacija drugačija.
Da je to lako objasniti tvojim dečkima kako treba, to bi odgajateljica rutinski napravila.

Odgovori s citatom