Pokazuje rezultate 1 do 50 od 229

Tema: Sva djeca u čekaonici mirna, samo moje se dere

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Prije nego se neko dijete proglasi općenito zahtjevnim treba svakako vidjeti postoji li neki zdravstveni razlog za njegovu "zahtjevnost" i plakanje. To je svakako važno jer sva su bolesna djeca ili djeca u boli zahtjevna.

Što se tiče konkretnog slučaja, na boldano ću se osvrnuti:

Grčevi i nosanje - grčeve imaju mnoga djeca, a većina beba se voli nosati, mala manjina beba ne voli nosanje.
    S tim da sam kod svoje djece vidjela razliku - kod prva cure nosanje i dodiri su bili minimum da bi ona uopće mogla funkcionirati, a druga beba u tome uživa, to joj je kao desert i može podnijeti vodoravnu poziciju u budnom stanju, dok je curka odmah vrištala čim bi otvorila oči.

Spavanje i hranjenje - da, dan je podređen spavanju i hranjenju beba, to je tako pretpostavljam većini majki.
    Mene je frustriralo što mi je dan bio podređen njenom spavanju i nakon što je prestala biti beba, jaslice i vrtić su me spasili, ali još danas nam je vikendima tako. Ako ne spava po danu, onda je koma s njom, a neće spavati, ne želi zaspati i budi se i onda nam dan ode v rit. Od kad se rodila ne želi spavati, i dan danas se zna probuditi u 3 ujutro i tražiti da se dignemo jer se njoj ne spava. Nova beba želi spavati. Ali i njoj je dan podređen spavanju i hranjenju.

Deranje prije spavanja - ima djece koja doslovno proplaču prvu godinu života. Ne samo prije spavanja.
    Naslušala se i načitala takvih priča. To su roditelji s ptsp-om, i ja ga imam. Moja je plakala svaki put kad nije bila na rukama, morala je biti na rukama, ali onaj tko ju nosi morao se kretati, a ni tad nije uvijek šutjela, dapače. Nova beba se probudi i gleda. Guguće. Dva i pol mjeseca se svakoga dana čudimo tome da se beba može probuditi a da to nije s urlikom.

Čekaonica - u našoj čekaonici nagledala sam se i nemirne i mirne djece. Prva beba nikad nije bila mirna nigdje. U npr. čekaonici smo stalno šetale i gledale svaku sitnicu, proučavale..tad je šutjela.
    Vremenom sam naučila da je iluzorno od beba i djece očekivati da budu mirna, a pogotovo da mirno sjede. Iako ih srećemo od čekaonica do parkova, takvi su manjina, barem mi se čini.

Autosjedalica - nova beba zaspe u njoj. Prva curka bi zaspala u AS u 1% slučajeva, derala bi se cijelo vrijeme vožnje. I tako svakodnevno do 2 godine, neovisno je li jaje ili AS. Nakon 2 godine grinta, gnjavi, zahtijeva, moli da je odvežemo, urla, ponekad i sve u jednoj vožnji. Sad ima 3 i nešto i dalje nije pomirena s AS.

Igranje satima - to je mit, ne znam ima li beba ili male djece koja su u stanju igrati se satima, ja za njih nisam čula. Bolje da govorimo o minutama.
    Prva curka je prve minute samostalne igre počela imati nakon treće godine. Do tad je bilo "mama, tata, nona..". I dalje je davež, ali postoji dio dana kad se zaigra sama na 15-20 minuta. Nova beba može ležati u ležaljci i nekoliko minuta gledati one životinje što vise iznad, što je s prvom bio SF.

Zahtjevno dijete je ono koje stalno hoće više, neovisno o tome koliko dobiva. Ispija i cijedi roditelje, stalno hoće više.
    To su djeca "s visokom razinom potreba", kako ih naziva Sears, postoji njihov opis u knjici "Povezujuće roditeljstvo" (kraće) i "Disciplina" od Searsa, a napisao je i Fussy Baby knjigu koja je posvećena takvoj djeci. Sve sam to pročitala jer sam nakon par mjeseci roditeljstva mislila da nisam normalna i da to što prolazimo nije normalno.
    Dok sam čitala te knjige shvatila sam zašto sam pomislila "da ona iz mene izvlači ono najgore i ono najbolje" i zašto "su s njom svakodnevne stvari toliko teške, dok se u nekim kompliciranim situacijama ponaša nevjerovatno zrelo i lagano". Zašto je toliko tvrdoglava i zašto kod nje kazne ne pale. I mnoge druge stvari.

Zato, preporučam navedene knjige pa vidite prepoznajete li sebe i svoje dijete u tome.

U nekim knjigama postoji i pojam "nikad zadovoljno dijete". Ono ne mora biti dijete s visokom razinom potreba, a i može. Takvo dijete, koliko se sjećam opisa, stalno cendra..
    Ko da opisuješ moju stariju i mlađu

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Ko da opisuješ moju stariju i mlađu
    Joj, Storma...

Evo, mi se malo prije vratili iz grada, sluđena sam. Starija nije u vrtiću jer je imala virozu, pa je još danas doma. I tako nas troje odemo do grada.
    Bebu sam pretakala iz sjedalice na ruke, s mojih ruku na 2-3 para tuđih ruku, pa u maramu, pa u AS...bila je vani, unutra, spavala je, dojila je, kakala je, presvukla sam je... U ta 2-3 sata kme nije rekla.

A starija curka, UDAV! Ne pušta na miru. Lako je kad postavlja pitanja, pametuje i slično, ali kad počne grintati, gunđati, cendrati, izvoljevati, njurgati... e to je psihički stresno. A ne pale ni kazne, ni ucjene.

Ja imam sve manje živaca, lako dok je bila sama.... Jučer srela mamu i 2,5 godišnju curicu....hvali se da su s njom prošli Alpe, planinarske domove, nema gdje nisu bili.... Kud da mi odemo sa svojom kad ne možemo ni do grada bez stresa? Nije da ne putujemo i da ne idemo nigdje, ali je to jako malo u odnosu na ono što bismo htjeli da je ona malo skuliranije dijete.

Čitam onaj topik o uzastopnoj djeci i čitam te postove gdje mame imaju po troje djece doma, na porodiljnom su pa im se kao ne isplati djecu slati u vrtić...ja sam na porodiljnom, ali mene taj vrtić spašava. Vrtić u kojem je ona divna, kažu tete, i da možemo biti ponosni, bla, bla. A meni svaki drugi dan dosta svega.
    Ok, nisam ja ono baš 100% klasični majčinski tip, ali trudim se, ful se trudim...

Ventiliram. Takav mi je trenutak.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam onaj topik o uzastopnoj djeci i čitam te postove gdje mame imaju po troje djece doma, na porodiljnom su pa im se kao ne isplati djecu slati u vrtić...ja sam na porodiljnom, ali mene taj vrtić spašava. Vrtić u kojem je ona divna, kažu tete, i da možemo biti ponosni, bla, bla. A meni svaki drugi dan dosta svega.
    otkad se mala rodila, da nema vrtića za starijeg išli bi svi uđuture kod obiteljskog terapeuta
    moj nije išao preko ljeta, a mala se rodila početkom srpnja, mislila sam da će netko nekoga ubiti, ali problemi su pali bar na četvrtinu od 1.9.
    onda smo jedno vrijeme nekako klapali, dok nisu došli božićni praznici, i opet vrtlozi svađa

ali evo, 7 mjeseci s malom je iza nas, i napokon (da ne ureknem) čini se da sa starijim možemo biti i doma više dana bez da poludimo, tako da ima nade

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •