Pokazuje rezultate 1 do 50 od 229

Tema: Sva djeca u čekaonici mirna, samo moje se dere

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije meni ok da se ona tako ponasa, ni kad se tako ponasa. ali se njoj to desi s vremena na vrijeme i to je kako je, pricam s njom u trenucima mira i lucidnosti i puno je bolje u odnosu na nekad, ali onakve se scene dogadaju i dalje. jednostavno ona upadne u taj mode i u tom trenutku se mozes jeee, nista nece pomoci da se smiri.

uh seni kako si ovo napisala osjecam se ko totalni luzer a znam da se bas trudim i ulozila sam puno vremena, zivaca i svega u odgoj.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    nije meni ok da se ona tako ponasa, ni kad se tako ponasa. ali se njoj to desi s vremena na vrijeme i to je kako je, pricam s njom u trenucima mira i lucidnosti i puno je bolje u odnosu na nekad, ali onakve se scene dogadaju i dalje. jednostavno ona upadne u taj mode i u tom trenutku se mozes jeee, nista nece pomoci da se smiri.

uh seni kako si ovo napisala osjecam se ko totalni luzer a znam da se bas trudim i ulozila sam puno vremena, zivaca i svega u odgoj.
    gle, ja ti ovako gledam na to.

slažem se sa seni. i uvjerena sam da su naše cure u nekoj drugoj obitelji da se ne bi tako ponašale. za tvoju pretpostavljam, za svoju znam npr da je prvi put kad je počela urlat/cendrat/tantrumirati dobila čepu iza uha, recimo. što nije tako rijetko, da se razumijemo. iako mi mislimo da je rijetko. odjednom više ne bi bila zahtjevno dijete.

ili, nećemo u ekstreme, znam da seni nije mislila na čepu. recimo, ovo što kaže beti, da ti je to skroz neprihvatljivo.

recimo, meni tantrumi, bacanje, cendranje naravno nisu poželjno ponašanje, al ne mogu reć da su mi skroz,100 posto neprihvatljivi.
    šta ja znam, oni bogati amerikanci ili japanci plaćaju da bi mogli u nekoj sobi razbijati pjate, lupati se s jastucima.
    ono, nekako i razumijem, kao izbacivanje frustracije na najjače. to je i mimi odgovor, ja stvarno mislim da, za razliku od roditelja im, njima to nije štetno :D

a sve ono što mi je skroz neprihvatljivo, to ipak na kraju poštuju.
    plus na to dodaš karakter i voila.
    imaš one koje su easy going i ove koji su zahebani.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se sa seni. i uvjerena sam da su naše cure u nekoj drugoj obitelji da se ne bi tako ponašale. za tvoju pretpostavljam, za svoju znam npr da je prvi put kad je počela urlat/cendrat/tantrumirati dobila čepu iza uha, recimo. što nije tako rijetko, da se razumijemo. iako mi mislimo da je rijetko. odjednom više ne bi bila zahtjevno dijete.

možda neka djeca ne, ali znam primjera gdje sve te tradicionalne metode odgoja nisu ništa pomogle
    kako je rekla jedna cura nedavno "zamisli ti te moje nećakinje, dobije batine i ništa, nastavi po starom"

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemoj se osjećati ko luzer. Lako je ljudima napisati nekakav poopćeni post. Ja sam najviše savjeta dobila od roditelja suradljive djece koja nemaju ništa zajedničko s mojim djetetom (pričam o svojoj najstarijoj, sad već trinaestogodišnjakinji). Oni koji imaju sličnu djecu znaju da nemaju puno šta za reći osim: Proći će.
    Nije se bacala i iz vrtića i škole smo uvijek slušali samo pohvale. Međutim, šta nam je radila doma (i još uvijek radi) i koliko takvo jedno stvorenje može biti tvrdoglavo, nije za povjerovati, naročito ne onima koji nemaju takvu djecu. Pročitali hrpu knjiga (i primijenjivali savjete iz njih), potražili i stručnu pomoć; malo je pomoglo.
    Iako tvrdoglavost neće nestati, stvari ipak postanu lakše s vremenom.

a znam da se bas trudim i ulozila sam puno vremena, zivaca i svega u odgoj
    Ovo ti potpisujem i totalno kužim.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

najbolje ste mi vi koje sve znate i sigurno bi kod vas bilo toootalno drugacije, mos mislit.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najbolje ste mi vi koje sve znate i sigurno bi kod vas bilo toootalno drugacije, mos mislit.
    moj je sad divan.

a sa 2 do 3 godine je bio Belzebub.

šetala sam se s njim isključivo po terasi, da se ne sramotim ( one zgrade iz sumraka socijalizma koje imaju kakti terasu na prvom katu gdje su dućan, kafić , frizer itd , pa ja naručim kavu i pijem je na rate )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

poznat mi je osećaj

moje dete u školi, vrtiću i bilo gde gde nije sa mnom, može opušteno da ponese titulu najboljeg deteta (empatična, zaigrana, vesela, sarađuje...)
    e a kakva je kad je sa mnom, jasno mi je da je to jer sam ja tu, i da nosim 50% "krivice" u tom odnosu

i onda kad nas neko upozna, vidi, mogao bi da joj prišije svakakve epitete. a nemaju pojma koliko je tu mog truda, vremena, svega uloženo. koliko sam učila i koliko sam se menjala zajedno sa njom. jbg ne znam kako se i kome i zašto složi takvo dete.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    jbg ne znam kako se i kome i zašto složi takvo dete.
    Kako mi je samo poznata ova rečenica (iz vlastitog iskustva)

Dobra je vijest da sam je u posljednjih par godina već i zaboravila i sad me je vratila u prošlost.

I potpisujem Zusku za ovo da čak ni bake nisu znale koliko je zahtjevan (do nekog trenutka).
    Posljednje uređivanje od Jurana : 20.02.2015. at 12:51

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    I potpisujem Zusku za ovo da čak ni bake nisu znale koliko je zahtjevan (do nekog trenutka).
    Ne, ne, naše bake znaju kakva je, svaka baka ima još po jednog unuka i uopće ne dvoje da je ova kompliciranija i teža. Tete u vrtiću se čude, njima je ona predivna, ma ono, nakon informacija u vrtiću, osjećamo se kao najbolji roditelji na svijetu. Dok ne dođemo doma...

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ne, naše bake znaju kakva je, svaka baka ima još po jednog unuka i uopće ne dvoje da je ova kompliciranija i teža. Tete u vrtiću se čude, njima je ona predivna, ma ono, nakon informacija u vrtiću, osjećamo se kao najbolji roditelji na svijetu. Dok ne dođemo doma...
    Isto ovako. U vrtiću je čak i igračke spremala. Doma joj i dan danas treba zaprijetiti da išta napravi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •