Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Privatno dodatno osiguranje i priv.klinike/priv.laboratoriji

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno Privatno dodatno osiguranje i priv.klinike/priv.laboratoriji

Da li netko koristi policu privatnog dopunskog osiguranja (npr.CroSig, Gawe, Basler, itd.) za mpo npr. pregled kod doktora i/ili prilikom vađenja krvi za hormone u laboratorijama?
    Ukoliko da, zanima me:
    1. koju policu i
    2. od kojeg osiguranja preporucujete i
    3. koje usluge ste koristili?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Imam croatia zdravstveno, policu selekta,
    koristim sve sto je iz police dostupno (virni na njihovim stranicama), a uskoro planiram pokusat konzltacije u betaplusu provuc kroz to (mozda uz neku nadoplatu).
    Bas smo jutros mm i ja pricali da moramo malo prekopat dal neka polica pokriva vise toga za mpo pa bi se mozda prebacivali, tako da...
    Pratim.
    Super tema, da je nisi ti pokrenula, ja bih sutra

Dodatak: ne znam mislis li na dopunsko ili dodatno ZO.
    Placanja dopunskog (participacije) je dijagnoza neplodnosti oslobodjena. A dodatno je ovo cisto privatno.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 15.02.2015. at 21:08

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

U biti na dodatno ne znam kako mogu promijeniti naziv teme!?

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

odlična tema

koristim Croatia zdravstveno - polica Maksima. uzela sam ju zbog mpo...i planiram ju uskoro otkazati ili zamijeniti za jeftiniju/manje obuhvatnu varijantu jer mi se ova nije pokazala isplativom... s CZO sam generalno zadovoljna i planiram i dalje ostati njihov korisnik, ali konkretno za mpo se po mom iskustvu (a čula sam i još nekoliko sličnih priča) - ne isplati.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Posalji poruku adminima
    Vecina osiguravajucih kuca ima i dodatno (mi ga isto placamo preko CO, umjesto HZZO), zato te pitam

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam imala Croatiju dodatno za vrijeme obje trudnoce itekako mi se isplatilo.prezadovoljna sam njihovom uslugom.svakome bi ih preporucila.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pratim.
    Bas sam jucer proucavala malo na stranicama CO o tim dodatnim osiguranjima.
    Sushi kazes da se ne isplati ?

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Koristim Normu u CO, super sam zadovoljna s njom. Meni je sasvim
    dovoljna, ono sto mogu obavljam preko soc gin, a u biti se dosta moze (samo treba znati, biti pripremljen), a onda kada mi nesto hitno treba Croatija mi super dodje. Ja sam i folikulometriju preko njih obavljala. Ali mislim da ovisi i od dr. Kako god, imamo i dopunsko i dodatno i sve nam se isplatilo.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Rominka, u kojoj kliniki si obavljala folikulometrije? Da li se sjecas koliko folikulometrije su ukljuceni u policu?

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj pak prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim.
    Bas sam jucer proucavala malo na stranicama CO o tim dodatnim osiguranjima.
    Sushi kazes da se ne isplati ?
    nisam rekla da se ne isplati, nego da se meni nije isplatilo za mpo...
    mislim da su takve police dodatnog osiguranja općenito korisne ako se obavlja više različitih spec. pregleda godišnje, pretrage različitog tipa i godišnji sistematski pregled.

za mpo vam savjetujem da si unaprijed izračunate okvirno što će vam biti potrebno i provjerite je li to uopće pokriveno policom... naime, ovo kažem zato jer CZO npr. folikulometrije ne smatra "vaginalnim ultrazvukom po preporuci specijalista" nego "specijalističkim pregledom" - a broj spec. pregleda je ograničen u svakoj vrsti police (čini mi se da se radi o 2-3 godišnje). isto tako, u slučaju češćih uzv pregleda CZO će vas pitati za detaljniju dg i neće pokrivati taj broj uzv.

tako da se polica tog tipa isplati ako ćete ju koristiti i za niz drugih stvari i ako želite biti osigurani u slučaju bolničkog liječenja i sl., a isključivo za mpo - baš i ne. naravno da je pretpostavka osiguravajuće kuće da se iznos koji se plaća neće iskoristiti...ali mislim da bi u opisu police ovakvi konkretni slučajevi trebali biti malo bolje definirani. ponavljam da je to samo moje iskustvo...nadam se da će se javiti i netko s drugačijim.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

još nešto - ovo s folikulometrijama se u CZO promijenilo u zadnjih cca godinu dana. do tad su pokrivali sve fm...tako mi je bar reklo par cura koje su bile u mpo prije nekoliko godina

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Bas iz razloga sto nije jasno definirano sto spada u koju kategoriju sam pokrenila ovu temu, jer sigurno ni upitom mailom nebi dobili
    izravnu informaciju iz osig.kuce kao iz prve ruke direktno od vas ovdje drage moje! Imam osjecaj samo da zele prodati policu i kao 'Da sve vam je to ukljiceno', a kasnije...ma ne...otkud vam ta info...

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Baš mi je drago da se pokrenula ova tema!
    Meni su nudili nedavno nekakve police životnog i dodatnog osiguranja
    i baš sam pitala dali mi mogu skombinirati neku koju mogu koristiti ukoliko budem morala ići van države na IVF,
    zagnjavili me par sati na prezentaciju i kao javit će mi kad provjere, na kraju niko nikada nije nazvao!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja imam isto kao bubekica, koristim sve šta mi treba i šta me slijedi :D , a fm možete dogovoriti sa gin da vam piše kao kontrolni uzv. ako se da dogovarati. ja npr idem na uzv dojke i abdomena jednom godišnje, a da ne koristim kao spec pregled onda mi napiše da je jednom bio pregled, drugi put kontrola :D

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nela,ne znam u kom kontekstu bi koristila policu dodatnog za IVF van Hrvatske?

Ja sam koristila Selectu od CO vrlo kratko.
    Nešto malo pomogne prilikom lab.pretraga. Naime, pokriva vađenje hormona štitnjače, ali ne i antitijela čije je vađenje puno skuplje, primjerice.

Za folikulometrije je nisam koristila, ali vjerujem da se može dogovoriti s liječnikom.

Ali police dodatnog ( ovisi o vrsti vjerojatno) i te kako su isplative za vrijeme trudnoće ili ako morate obaviti nekoliko dijagnostičkiih pregleda u godini, uključujući sistematski.
    Posljednje uređivanje od amazonka : 16.02.2015. at 08:53

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja sam najvise zbog mpo gledala te police.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bananka ja sam ti u Puli, i kod nas je Ars Medica. Kao sto Snekica kaze, pise mi dr kontrolni pregled...zbog ciste, upale.....uglavnom uvijek nesto smisli ukoliko je potrebno. Ja maksimalno iskoristim policu, a imam osnovnu.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj amazonka prvotno napisa Vidi poruku
    Nela,ne znam u kom kontekstu bi koristila policu dodatnog za IVF van Hrvatske?

Ja sam koristila Selectu od CO vrlo kratko.
    Nešto malo pomogne prilikom lab.pretraga. Naime, pokriva vađenje hormona štitnjače, ali ne i antitijela čije je vađenje puno skuplje, primjerice.

Za folikulometrije je nisam koristila, ali vjerujem da se može dogovoriti s liječnikom.

Ali police dodatnog ( ovisi o vrsti vjerojatno) i te kako su isplative za vrijeme trudnoće ili ako morate obaviti nekoliko dijagnostičkiih pregleda u godini, uključujući sistematski.
    Mislim za postupke van Hrvatske.
    Na stranici jedne Austrijske klinike pišu različite cijene za pacijente koji imaju njihovo osiguranje i one koji nemaju.
    Imam poznanicu čiji su roditelji vani i platila je oko 1000eura postupak sa svim pretragama,
    dok je u istoj toj klinici postupak za one bez osiguranja 2500eura.
    Razlika nije zanemariva, pogotovo što je postupak koji bi ja trebala otprilike 5500eura, plus smještaj, put i hrana.
    Zanima me dali i mi iz Hrvarske možemo uplatiti nekakvo takvo osiguranje koje može pokriti barem dio troškova?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

CZO ti pokriva samo u HR, ali imaš sad tu neku novu shemu polica zdr. osiguranja Best Doctors koja pokriva drugo mišljenje i neke zahvate van HR
    http://www.poslovni.hr/hrvatska/i-cr...emstvu-283303#
    Posljednje uređivanje od Snekica : 17.02.2015. at 09:35

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj NelaR prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim za postupke van Hrvatske.
    Na stranici jedne Austrijske klinike pišu različite cijene za pacijente koji imaju njihovo osiguranje i one koji nemaju.
    Imam poznanicu čiji su roditelji vani i platila je oko 1000eura postupak sa svim pretragama,
    dok je u istoj toj klinici postupak za one bez osiguranja 2500eura.
    Razlika nije zanemariva, pogotovo što je postupak koji bi ja trebala otprilike 5500eura, plus smještaj, put i hrana.
    Zanima me dali i mi iz Hrvarske možemo uplatiti nekakvo takvo osiguranje koje može pokriti barem dio troškova?
    nacionalno zdravstveno osiguranje u EU ovisi o mjestu boravišta...tako da ne možeš imati austrijsko ako živiš i radiš u Hr.
    ako si pod postupak od tih cca 5000 eura mislila na donaciju gameta, HZZO ti pokriva 1000 eura od tog iznosa (čini mi se i putne troškove), ali moraš proći njihovu autorizaciju i imati indikaciju za taj postupak, liječničko mišljenje.

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    CZO ti pokriva samo u HR, ali imaš sad tu neku novu shemu polica zdr. osiguranja Best Doctors koja pokriva drugo mišljenje i neke zahvate van HR
    http://www.czo.hr/best-doctors-plus-...-raspolaganju/
    u ovu policu nažalost nije uključena mpo

za sve info o liječenju u inozemstvu uz potpuno ili djelomično pokriće HZZO može se kontaktirati nacionalnu kontaktnu točku za prekograničnu zdravstvenu zaštitu, evo linka http://www.hzzo.hr/nacionalna-kontaktna-tocka-ncp
    Posljednje uređivanje od sushi : 17.02.2015. at 23:03

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja imam CZO selekta i u mpo postupku i trudnoci iskoristila sam za razne laboratorijske pretrage i preglede U prvoj trudnoci sam cak uspijela provuci i pregled i 4 d uzv u pol. Vili kod Radoncica , ali ovaj put su mi rekli da to ne pokrivaju iako imam jacu policu.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

sushi
    još ne znam sigurno ali vjerojatno cu trebati na genetsku analizu embrija na genetsko nasljedne bolesti.
    Tj. vjerojatno necemo otici, jer smo prosli 6 postupaka, moj AMH 1.5 i dobijem malo JS, a suprug je prosao kemo te imamo još samo 2 ampule smrznutih spermija.
    Dakle platiti 40 000kn za nešto što je gotovo nemoguce je cista ludost, pogotovo kad te novce namas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •