sry al ne kuzim bas...
ja jedino sto tu vidim je poslusan pas koji postuje vasu zelju i vasu naredbu... pokusao se veselit - sprijecili ste ga, pokusao se upoznat-rekli ste mu ne. budi sretna da te slusa, a ako zelis da ima kontakt s bebom moras mu dozvolit da joj pridje i onjuska ju, to je njihov nacin komunikacije i upoznavanja... znam da gdjegod sam gledala i citala svi preporucuju prvi put kad se dodje s bebom u kucu da je se "spusti na nivo" psa i dozvoli da ju pas onjuska, onda on shvati da je to netko nov a isto tako po mirisu on zna da taj netko pripada "vasem coporu". i tu se stvara njihva veza... pas ne zna da je to beba i pas ne zna kako se ponasati prema bebi, vjerujem da se ljudi uplase ako je prezestok i prenagao, ali isto tako sjeti se svoje reakcije kad si prvi put vidjela svoju bebu, bila si uzbudjena i vesela, to je njemu nesto novo i zanimljivo i jos kad osjeti nasu energiju i ljubav prema tom malom bicu naravno da se i on sav uznemiri, samo mu treba dati sansu i polako raditi s njim i usmjeravati ga na nacin ponasanja prema bebi. ako mu govoris ne, i ne das blizu onda tesko mozes ocekivati da ce ju on dolazit njuskat i vidit, pogotovo ako ga ti ne zoves i ne pokazes mu "to nesto novo", a nisu oni bas tak mutavi da zamjene bebu za igracku![]()