Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
čekam mim, možda ona ima neko alternativno riješenje
Jel me netko tražio??

Ovako... Ima rješenja, ali...
Pokušati prvo uravnotežiti hormone korijenom mace (čita se maka-da se netko ne sramoti okolo ). Uz to ili kapsule ulja noćurka ili boražine (i jedno i drugo ima po ljekarnama, to je ustvari omega-6). Uzimaju se dva mjeseca. Nakon toga prekid ili paralelno uzimanje više doze omega-3 na bazi ribljeg ulja (najbolje je tekuće u obliku emulzije) barem mjesec dana da se ne poremeti unos omega-3 i omega-6 u organizmu.
Bilo bi dobro kad se radi prekid s macom (a povremeno bi se moralo) uzimati konopljiku (Vitex), ali preparati s iole normalnom dozom po novom pravilniku o dodacima prehrani zabranjeni su pa se mora naručiti izvana. Dobra koju poznam je od KAL-a. I ono najvažnije-paziti da se ne ode u anemiju. Skraćeni ciklus i izljevi to gotovo garantiraju. Probala na vlastitoj koži. Ako je miom u pitanju onda baš i nemam rješenja osim noža ili dobrog alternativca (homeopatija, bioenergija, fitoterapija, nešto drugo...)

Nisam za hormone u perimenopauzi, ni sama ih ne bih trenutno uzela, ali da se patim-patim se. Skraćeni ciklus plus ta blagodat od količine...rezultat toga mi je bio željezo 3,7 i hemoglobin jedva iznad 100. Uzimala sam željezo i jako velike doze C-vitamina pa se popravilo. Sad pazim da to stalno uzimam kao suplementaciju. Obavezno C-vitamin mora biti u askorbatnom obliku i sadržavati više doze bioflavonoida da jačaju sjenke krvnih žila.

Što se tehničkih stvari tiče-nemogućnost sjedenja na wc-u riješim jednim krilatim night uloškom i na njega još jedan Vir mrežasti kojeg mijenjam u svakoj mogućoj prilici. Gaćoni uključeni u priču .