Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
Spirala je abortivno sredstvo i uz nju je moguća trudnoća.
Dijafragmu sam koristila davno, prije dvadest i više godina i nije to neka sreća.
Prvo ju treba ispravno umetnut i onda držat satima u sebi.
Ne vadi se odmah i to mi je odvratno.
Sama pomisao da imam strano tijelo u sebi satima, mi diže želudac.
Mene zbilja čudi da ništa nije izmišljeno za kontracepciju starijih žena.
Sada kada nam ciklusi šetaju pa malo krvarimo pa malo ne je jako teško izračunati plodne dane i osloniti se na to.
Pa ima metoda određivanja ovulacije - štajaznam Ogino-Knaus (to je još iz pretpovijesti), pa Billings (to sam ja koristila godinama uspješno, ali budući da se poslije pokazalo da ne mogu zanijeti samo tak, ne mogu sad svjedočiti da je to super jer nema nikakvog načina da sada ustanovim djelotvornost metode. Nije me iznevjerila. Čula sam za nju davno, negdje na početku studija (valjda), bilo je predavanje na Medicinskom fakultetu. Ali zahtijeva dosta savjesno praćenje statusa cervikalne sluzi i bilježenje: http://www.1flesh.org/wp-content/upl...uary-2012.jpeg

Offt. kasnije mi je puno značilo što sam znala odrediti trenutak ovulacije.

Još malo povijesti - u stara vremena (prije 30 i više godina) postojale su vaginalne pjene za ovakve slučajeve, kad žena ne može ili ne želi spiralu. Emco pjena je bila klasika. Eh, sad, da li toga još uvijek ima i može li se nabaviti - nemam pojma.