-
Osoblje foruma
Znam da se u Hrvatskoj opcenito gleda na hormonalnu terapiju (ukljucujuci kontracepciju) potpuno drugacije nego tu u SAD-u i da je sve skupa puno veci bauk.
Samo jedan od odlomaka koji objasnjava kome je HRT, izmedju ostalog, namijenjen:
Experience early menopause or have estrogen deficiency. If you had your ovaries surgically removed before age 45, stopped having periods before age 45 (premature or early menopause) or lost normal function of your ovaries before age 40 (primary ovarian insufficiency), your body has been exposed to less estrogen than the bodies of women who experience typical menopause. Estrogen therapy can help decrease your risk of certain health conditions, including osteoporosis, heart disease, stroke, dementia and mood changes. (iz ovog clanka: https://www.mayoclinic.org/diseases-...y/art-20046372)
Kad sam razgovarala s ginekologom i poslije primaljom o terapiji, dobila sam detaljnije informacije (a i puno pise u uputstvima koja su dosla s flasterima, npr.) o tome koji benefiti nadilaze koje rizike, a u odnosu na dob. Pocela sam uzimati HRT oko 43. rodjendana (steta sto nisam malo ranije, namucila sam se bas, iako je kontracepcija mrvicu pomagala oko nekih stvari) i za sad planiram uzimati do 45. rodjendana, a onda cemo vidjeti sto dalje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma