Pokazuje rezultate 1 do 50 od 267

Tema: menstruacija kod žena u 40 tima

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Evo progesteron nije nizak, iako jest u opadanju..FSH povisen sto govori u prilog PCOS i predmenopauzi. Ina kad si dobila te gastro probleme? Bas sam se uplasila kad sam procitala da ta anemija moze biti i zbog nekog krvarenja iz gastro regije..znam biti naduta, ponekad me boli s lijeve strane, vise onako žigne zapravo. Najcesce kad sam pod atresom i zabrinuta. Dijagnosticiran mi je iritabilni kolon, ali od strane interniste, ne gastroenterologa.
    Gastro probleme sam dobila nakon pokušaja dizanja iz anemije pustim preparatima željeza - ferumlek, kupinovo vino, kendural C, sokovi cikle itd. u ovoj sad nekoj "starijoj" dobi, prije sam povremeno isto to uzimala, ali je želudac bio mlađi. Znači, tretman za anemiju je kod mene bio triger da uđem u dijagnozu kroničnog erozivnog gastritisa, plus me zatvorilo pa sam dobila i hemoroide, dakle 2 nova izvora malog krvaruckanja (taj erozivni gastritis je točkasto krvarenje sluznice želuca kad se iziritira). Ne vjerujem da zbog hemića i tog gastrisa gubim baš toliko krvi, glavni razlog kod mene je menga jer sam oduvijek imala duge i obilne menge, ali me spašavalo u mladosti to što nisam imala pravilne cikluse (bili su dugi - tipa 38 dana, pa 10 dana krvarenja nije bed). Sada su pravilniji i kraći (28, 26, 30), pa je sad pak bed da krvarim toliko obilno toliko dana i toliko često. Meni su 52 godine. I ja imam iritabilni, sve to ide često u kompletu - te gastro dg. Gastro probleme ima svaka x-ta žena u ovoj dobi - prije sam se hvalila da mogu jest brokve (u mladosti), sad se to mijenja. To nadustost i žiganje s lijeve strane su ti tipični simpt. iritabilnog i mislim da ne trebaš oko toga pretjeranu brigu brinuti, znam x žena ove dobi te ova iritabilni te ona gastritis, nije sad to tako čudno za ovu dob. Riješi anemiju i vozi dalje. Najjednostavnije ti je možda Mirenom, ne znam. Nije tako lako doći pak do intravenoznog željeza koje je mene spasilo, uzima se u bolničkim uvjetima, opasnost je uvijek alergijska reakcija (ja je nisam imala, neke žene jesu - neke osipe i slično).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.04.2022. at 20:13

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •