Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Beba ugrizla mamu

Agrum avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno Beba ugrizla mamu

Danas me izbacila malo reakcija mojeg bebača na koju nisam bila spremna. Nisam mu nešto dopustila, počeo je vrištati pa sam ga uzela k sebi. Htio me ugristi za lice, imao je čudan izraz lica, osjećala sam se kao da me mrzi nekako agresivno, ljuto... epizoda je trajala oko minutu i cijelo vrijeme me htio ugristi. S obzirom da mu četvorkice izlaze, gurnula sam prst gdje mu izbija misleći da ga svrbi pa da mu olakšam, ali ugrizao me tako snažno da sam imala osjećaj da će mi pregristi prst, doslovce. S obzirom na njegovu starost, mislim da je premali za tantrume, ali nikako mi ne ide u glavu ta reakcija danas. Jel ima tko slično iskustvo?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Na zalost, nije premali za tantrume. Mene je moj iz bijesa poceo gristi sa 10 mjeseci.
    Sad sa 13 grize mene, sebe, udara se po glavi, mene lupa di stigne i izvija se unazad guseci se od placa...

Kad nema napadaje nema ljepseg i veselijeg djeteta. Tako da se ja jos uvijek osjecam krivo jer negdje podsvjesno mislim da nesto krivo radimo. Ne mogu shvatiti da je takav "sam od sebe".

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja lupa glavom u pod

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mi se odavno borimo sa tim što frize... I ne, nije prerano

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Agrum prvotno napisa Vidi poruku
    Danas me izbacila malo reakcija mojeg bebača na koju nisam bila spremna. Nisam mu nešto dopustila, počeo je vrištati pa sam ga uzela k sebi. Htio me ugristi za lice, imao je čudan izraz lica, osjećala sam se kao da me mrzi nekako agresivno, ljuto... epizoda je trajala oko minutu i cijelo vrijeme me htio ugristi. S obzirom da mu četvorkice izlaze, gurnula sam prst gdje mu izbija misleći da ga svrbi pa da mu olakšam, ali ugrizao me tako snažno da sam imala osjećaj da će mi pregristi prst, doslovce. S obzirom na njegovu starost, mislim da je premali za tantrume, ali nikako mi ne ide u glavu ta reakcija danas. Jel ima tko slično iskustvo?
    Jadnicak mali...koliko je bio izbezumljen. Imali smo i mi takvu scenu jednom na hitnoj. Inace nije grizla kod tantruma, al to je bio jedan tako strasan tantrum da je i doktorica rekla da takvo nesto nikad nije vidjela.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I nedaj da te grize (mislim, to valjda ne moram ni pisati). Mojoj se svidjelo kako je to super ucinila prvi puta, pa joj je i kod blazeg tantruma palo na pamet da bi mogla opet, al proslo ju je nakon par pokusaja.

Agrum avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    I nedaj da te grize (mislim, to valjda ne moram ni pisati). Mojoj se svidjelo kako je to super ucinila prvi puta, pa joj je i kod blazeg tantruma palo na pamet da bi mogla opet, al proslo ju je nakon par pokusaja.
    A čuj, nema tu baš puno prostora za objašnjavanje s obzirom da je to bilo stanje koje bi mogla usporediti sa nekakvim histeričnim ispadom kod odraslih, slom živaca, ne znam.. baš se pogubio totalno. A kako zagrliti i stisnuti uz sebe dijete kad ima takav nekontrolirani ispad ako grize svom snagom? A ne mogu ga ne stisnuti u takvoj epizodi. Strah me da me ne ugrize kad opet bude jako plakao, a di to vodi da ga se bojim?! Baš me muči to.

Apsu, jesi čula za centar Prirodno roditeljstvo? Jako mi se sviđa njihov način razmišljanja, možeš kupiti video o emocionalnom sazrijevanju dijeteta gdje objašnjavaju što se u djetetu događa. Ja namjeravam to pogledati jer očito kreće burno emocionalno razdoblje. Pogledala sam njihov video o primarnim potrebama djeteta i naučila dosta toga.
    Posljednje uređivanje od Agrum : 25.02.2015. at 14:48

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zato je dobro imati dijete kojemu je prvi zub izbio iza prve godine, hahahahha!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Moja lupa glavom u pod
    poznato mi

i lupa i mene rukama

i lupa i glavom u moju glavu

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Zato je dobro imati dijete kojemu je prvi zub izbio iza prve godine, hahahahha!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji nije grizao, ali je lupao glavom o pod. Kasnije smo otkrili da je skoro potpuno gluh (suženi zvukovodi, totalno začepljeni) tako da dijete na taj način reagira na neku smetnju.

Bez obzira što bilo, takvo ponašanje (grizenje, lupanje, samoozljeđivanje i ozljeđivanje drugih) treba odmah prekidati u interesu djeteta i u vlastitom interesu. Dok su mali, dovoljno je reći "NE" i odvojiti dijete od sebe. Meni je lakše bilo odviknuti mlađega od pokušaja grizenja, nego starijega od tog lupanja glavom o pod. On je prestao s tim tek kad su mu isprali uši na ORL-u.

Sretno! Nije to djeci lagana faza...a ni roditeljima.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.02.2015. at 14:40

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •