Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Ostvarivanje porodiljne naknade-za strance(privremeni boravak)

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno Ostvarivanje porodiljne naknade-za strance(privremeni boravak)

Pozdrav jedno pitanje na koje nikako da dobijem konkretan odgovor,pretrazila sam forume al zakoni se stalno mjenjaju i stvarno vise nista neznam dakle:
    imam privremeni boravak u RH (vec 3god u svrhu spajanje obitelji) i sad sam ostala trudna(dosad nisam bila zaposlena) ukoliko se zaposlim sad (sto je izgledno) i recimo budem prijavljena na minimalac kolika bi mi bila porodiljna naknada ? Unaprijed hvala

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Izvanjavam se sto podizem topic ali trebala bi sto prije ovo saznati,pokusavam iscitati iz zakona ali mi nije jasno negdje pise da treba imati godinu dana radnog staza,da li bi u tom slucaju vrijedi da skupim staz dok sam na porodiljnom i onda dobijam puni iznos za preostalih 6 mjeseci?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

• Specifičnosti i posebni uvjeti
      Majka izvan sustava rada može ostvariti pravo s osnove rodiljne i roditeljske brige o djetetu pod uvjetom da na dan rođenja djeteta ispunjava sljedeće uvjete:

• da je hrvatska državljanka ili strankinja s odobrenim stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj
      • da ima neprekidno prebivalište ili stalni boravak u Republici Hrvatskoj u trajanju od najmanje 5 godina
      • da je zdravstveno osigurana prema propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •