Stranica 10 od 51 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 2535

Tema: Prvašići 2015/2016

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Moram vam opet pripomenuti da je situacija sa drugim izbornim predmetima, konkretno stranim jezikom, u školi moga djeteta, a vjerojatno ih ima još, potpuno jednaka kao sa vjeronaukom, predmet je usred rasporeda i djeca koja ne idu imaju isti izbor - sjediti u razredu ili biti sa razrednikom u kabinetu.
    Heh, a kod nas nije. Drugi jezik je u suprotnoj smjeni, a vjeronauk usred satnice.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je li netko već kupio torbu? Molim preporuku, moje dijete je 1,29 i 22 kg, kao šparoga je, treba nam nešto turbo lagano.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Moram vam opet pripomenuti da je situacija sa drugim izbornim predmetima, konkretno stranim jezikom, u školi moga djeteta, a vjerojatno ih ima još, potpuno jednaka kao sa vjeronaukom, predmet je usred rasporeda i djeca koja ne idu imaju isti izbor - sjediti u razredu ili biti sa razrednikom u kabinetu.
    Kod nas je to dobro napravljeno, vjeronauk ili engleski, ako je popodnevna smjena, onda imaju predsat, znači djeca koja idu na vjeronauk ili engleski dolaze 45minuta ranije, a ako je jutarnja smjena, ostaju 45minuta dulje. znači, predsat ili zadnji sat, nema rupa, pa moraju čekati sljedeći sat itd...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj ivez051 prvotno napisa Vidi poruku
    Je li netko već kupio torbu? Molim preporuku, moje dijete je 1,29 i 22 kg, kao šparoga je, treba nam nešto turbo lagano.
    herlitz ima torbe ispod kilograma, lego isto tako.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa meni se tvoje dijete uopće ne čini "pero" kategorija. Moja kćer je 21,5 kg, doduše ona je visoka 120 cm (ima za tjedan dana 6 godina).

Torba kupljena još u veljači na sniženjima, super lagana 800 gr od Mc Neill-a u Muelleru.

Eh da u našoj školi uopće ne nose torbe doma, ostaju u školi od pon do petka. Uopće se ne opterećujem tom "težinom" torbe, kupit ću joj neke papuče-tenisice za školu i tjelesni, 2 u jedan. Odmah jedno manje.

Imamo testiranje u školi za par sati. Jako se veselimo....

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Lili, te papuce- tenisice da li mogu bas prave sportske tenisice ili su to vise one platnene ravne?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moja je, tako isto oko 21,5-22kg, 124cm..sva je skladna (nije na mamu) ona će u 8 mjesecu 7 godina. Torbu isto još nismo kupili, to ćemo preko ljeta..
    Lili sretno na testiranju
    Nama je u ponediljak, već lagano grizem nokte...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne grizem nokte zbog testiranja . Samo zbog torbe pune knjiga i pribora koju treba vuci u skolu svaki dan .
    Stariji je isao u skolu sam ( busom 3 stanice) nakon mjesec dana, ona nece moci jer je sitnija i ima fizicko ogranicenje .
    Jasno, iskljucivo zbog tezine torbe, ocekujem da se osamostali kao i brat ( ako je on takav zujav mogao, ona ce sigurno moci .)
    uglavnom , svakako cu pokrenuti pitanje kupovine ormarica za ostavljanje knjiga i pribora preko tjedna u skoli.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma ja grizem nokte zbog svasta nesto..na kraju bude bez razloga panika, al sto cu takva sam...vidis, za mlađu mislim da necu tako, em sto mi to sve nece biti prvi put, em sto je ona drugacija od starije, ina se zna snaci...kako je starija do prije godinu dana bila toliko sramezljiva, da nema sanse da bi nepoznatom nesto odgovorila, pozdravila i sl tako me strah da i na tom testiranju ne blokira. Tete me uvjeravaju da nemam brige, da je ona super, drasticna promjena itd, al eto dok to sve ne prođe necu biti mirna. Vidim i ja da je to drugo dijete sto se tice sramezljivosti, al eto...

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo testiranje u školi za par sati. Jako se veselimo....
    sretno!

vi ste svi veliki prema nama. nama su na sistematskom prije skoro mjesec i po rekli da imamo skoro 20 kg, a visok (nizak) je 114

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala hvala na željama curičke moje

sirius a jel bi joj bilo rješenje ona torba na kotače?

Željka33, javim točno o kakvim se tenisicama papučama rad, kad pitam frendicu.

idem sad brzinski nešto pojest i jurim po dijete u vrtić pa u školu.

Baš se veseliiiim !!!!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja starija u školi ima starke.
    To ima i za u školu i za tjelesni. I to ostaje u školi.
    Tako je i sa priborom za likovni. Ima kutiju u kojoj joj to sve stoji u učionici.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne moze na kotacice. Zivimo na brdu, mora na autobus , guzva je kad ide, mora biti mobilna.

inace , u nasoj skoli profesorica iz tjelesnog ( u visim razredima) ne dozvoljava starke zbog mogucih ozljeda.
    M. je uvijek imao normalne tenisice koje su glumile slape i tenisice za tjelesni ( i vukao ih je doma svaki dan jer nisu imali mogucnost da ostanu u skoli).

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    ne dozvoljava starke zbog mogucih ozljeda.
    ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    ?
    Nisu dovoljno cvrste na tjelesnom.
    Prva cetri razreda nije bilo vazno , ali kad su dobili profu ona je postavila taj uvjet i klinci koji nisu imali propisanu obucu dobili su minus iz opreme . Tenisice ne moraju biti marka, ali moraju izgledati kao za trcanje i sl.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

aha, kuzim

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    herlitz ima torbe ispod kilograma, lego isto tako.
    Ovo i ja podpisujem. Kupili lego

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja jos nisam kupila torbu. I odlucila sam da cu pustiti njoj da bira sto joj se svidja, a da mi je tezina posve nebitna jer ionako ide u boravak, znaci u ponedjeljak odnese u petak vrati. Do skole je ca 2 min hoda. To ce valjda prezivjeti s bilokakvom torbom...
    Za papuce/tenisice cekam prvi roditeljski i upute, znaci jesen...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod mojih boravak nije takav. Knjige se nose doma. I to mi je ok.
    A torbe su sada na akciji. Pred jesen cijene rastu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima li i torba za velike sad na akciji?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala hvala na željama curičke moje

sirius a jel bi joj bilo rješenje ona torba na kotače?

Željka33, javim točno o kakvim se tenisicama papučama rad, kad pitam frendicu.

idem sad brzinski nešto pojest i jurim po dijete u vrtić pa u školu.

Baš se veseliiiim !!!!
    ste proživjele?

Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

mi u narodnim novinama kupili Herlitz MIDI.. nema ni 1 kg.
    Neke torbe tog modela su im na sniženju baci pogled na netu.
    Moja mala/velika je vrlo slične građe tvojoj.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ste proživjele?
    Bilo je super. Curka je rasturila, pedagogica mi je rekla da je namjerno pitala još neke teže stvari, riječi jer vidi da može npr šišmiš (sinteza,analiza).

Trajalo je nekih 35 minuta, pitala je po nekoj knjigici. Na kraju mi je rekla da je baš spremna, da se vidi da je dijete vedre naravi, na što sam komentirala: Na svoju mamu

Dobila je za kraj paketić, lizalicu na cvjetiće+olovka+poruka učenika 4. razreda, sve lijepo umotano trakicom mašnicom

I za nagradu je rekla pedagogica da je odvedem na sladoled.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja jos nisam kupila torbu. I odlucila sam da cu pustiti njoj da bira sto joj se svidja, a da mi je tezina posve nebitna jer ionako ide u boravak, znaci u ponedjeljak odnese u petak vrati. Do skole je ca 2 min hoda. To ce valjda prezivjeti s bilokakvom torbom...
    Za papuce/tenisice cekam prvi roditeljski i upute, znaci jesen...
    sillyme torbe se kupuju sad jer su na sniženju a ne kasnije.
    Djetetu daš birat par modela s prihvaljivom cijenom inače cijene su do neba. U Muelleru ti je torba prosječno oko 1000 kn pa ti daj birati

Sretno s kupovinom!

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bilo je super. Curka je rasturila, pedagogica mi je rekla da je namjerno pitala još neke teže stvari, riječi jer vidi da može npr šišmiš (sinteza,analiza).

Trajalo je nekih 35 minuta, pitala je po nekoj knjigici. Na kraju mi je rekla da je baš spremna, da se vidi da je dijete vedre naravi, na što sam komentirala: Na svoju mamu

Dobila je za kraj paketić, lizalicu na cvjetiće+olovka+poruka učenika 4. razreda, sve lijepo umotano trakicom mašnicom

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Wow, koja dobra pedagogica!
    Ja sam u medjuvremenu saznala da u nasoj skoli zapravo jos uopce ne rade testiranja nego planiraju sve obaviti u ona 3 dana upisa u skolu.... Nas su primili ranije jer sam ja nazvala da cemo traziti odgodu a i da putujemo.
    Posljednje uređivanje od Mrs Happy : 30.04.2015. at 15:22

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Trajalo je nekih 35 minuta, pitala je po nekoj knjigici.
    jel ona bila sama sa pedagogicom ili? zanima me jel ona bila jedino dijete tamo?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Lili, bravo za curku ....to je neka super pedagogica

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sto se tiče vjeronauka...skola vam je dužna organizirati vrijeme da djeca nisu bez nadzora. Ja i knjižničarka za nijih organiziramo mini radionice,brain gym,pisanje zadaće,čitanje,igranje i sl. Djeca obožavaju i ostaju kod nas cak i kad je zadnji sat. Ja isto djelim lizalice ili neku sitnicu. Tako odmah ostvarim dobar kontakt s djetetom pa im je lakse kad dodju u školu. Cesto mi prvi dan polete u zagrljaj jer vide poznato lice....
    Ne upisujete djecu na vjeronauk ako niste vjernici,to nije dobro za dijete ni za vjeroučitelj ni za drugu djecu koja uživaju u tom predmetu,nego tražite od škole alternativu.
    Moj predskolac je rasturio...imao od njih 135 na najbolji rezultat. Imamo još sistematski. Da tražim odgodu cjepljena jer su tek 4 tjedna od početka kozica?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Paid, ta prica sa organiziranjem bilo cega ne drzi vodu u svakoj skoli.
    U nasoj skoli knjiznica nije niti u istoj zgradi gdje su nizi razredi, niti je otvorena pola dana, a jos da netko organizira radionicu za 2,5 ucenika i tako cijeli dan ... ne znam da li bi se smijala ili plakala.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sillyme torbe se kupuju sad jer su na sniženju a ne kasnije.
    Djetetu daš birat par modela s prihvaljivom cijenom inače cijene su do neba. U Muelleru ti je torba prosječno oko 1000 kn pa ti daj birati
    Ja sav shopping ogranicavam po cijeni, od igracki preko hrane do odjece, pa cu tako i torbe. Stvar principa. U Miller onda definitivno ne idemo ( ne idemo ni inace, pa nije problem ) Poznavajuci nas otici cemo u Konzum po hranu a izaci s torbom na ledjima

Inace, sjetila sam se ove teme kad je pol sata glumila konja mladjem bratu koji ima 14 kg i s njim na ledjima hodala po stanu. Cesto ga i uzme na ruke i nosi okolo. Ima 118cm, 23kg i rekla bih da je taman. Valjda onda moze i torbu nositi bez neke vece brige

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj paid prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se tiče vjeronauka...skola vam je dužna organizirati vrijeme da djeca nisu bez nadzora. Ja i knjižničarka za nijih organiziramo mini radionice,brain gym,pisanje zadaće,čitanje,igranje i sl. Djeca obožavaju i ostaju kod nas cak i kad je zadnji sat. Ja isto djelim lizalice ili neku sitnicu. Tako odmah ostvarim dobar kontakt s djetetom pa im je lakse kad dodju u školu. Cesto mi prvi dan polete u zagrljaj jer vide poznato lice....
    Ne upisujete djecu na vjeronauk ako niste vjernici,to nije dobro za dijete ni za vjeroučitelj ni za drugu djecu koja uživaju u tom predmetu,nego tražite od škole alternativu.
    Moj predskolac je rasturio...imao od njih 135 na najbolji rezultat. Imamo još sistematski. Da tražim odgodu cjepljena jer su tek 4 tjedna od početka kozica?
    Slazem se s tobom, oni koji smatraju da vjeronauku nije mjesto uskoli, bez obzira jesu li vjernici, a pogotovo ako nisu ili ako su neke druge vjere osim katolicke, zaista ne bi trebali upisivati djecu u vjeronauk. Iz razloga koje si navela ali i zato sto bi onda bilo puno vise djece koja ne idu na vjeronauki za 10-ak+ djece bi se onda skole mozda i potrudile smisleno organizirati vrijeme ovako kako ti opisujes.

Tako bih rado znala u kojoj skoli radis, znam da ne smijem pitat, pa ni necu, ali imas veliki pljesak i bravo za tako dobar rad u, sudeci po tvom postu, jako dobroj skoli. Do sada sam iz prve ruke slusala samo kako vjeronauku nema alternative osim hodnika a malo je 7-godisnjaka zrelih da budu bez nadzora cijeli skolski sat. Znala sam i za male Muslimane koji su sjedili na satu tkz vjeronauka, citaj Katolikonauka jer je jedina alternativa bio hodnik.

Ja bi definitivno trazila odgodu cjepljenja.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mrs Happy hvala ti...
    Ja i dvoje djece povedem sa mnom da npr. Slažemo pano...Kod nas nema rasprave oko toga ...nijedno dijete ne smije biti bez nadzora. Skola nam je uz veliku prometnicu i uz brdoviti teren pa se ne usudimo...
    Sirius to što u tvojoj školi ne drži vodu ne znaci da ne treba biti tako.
    Neka to bude prvi parametar za slaganje rasporeda. VJ prvi ili zadnji sat pa onda ostali zahtjevi rasporeda. Mi i inf i talijanski stavljamo tako da možemo djecu koja ne idu koristiti za druge aktivnosti,dopunsku ili sl. Ili odu kuci jednostavno. Istini za volju ja radim u maloj školi, ali moj prvasis ce u školu od 1300 učenika i i tamo je to riješeno.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I mislila sam tražiti odgodu cijepljenja, a valjda će i školska liječnica tako predloziti, iako sam cula da je neku djecu cijepila koja su malo prije I. imali koze.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jel ona bila sama sa pedagogicom ili? zanima me jel ona bila jedino dijete tamo?
    hvala meri, željka33 i Mrs Happy
    da super je pedagogica, ugodno sam se iznenadila, ljubazna i stručna.

Je bila je jedina, svakih pola sata drugo dijete. Ja sam bilaza jednim stolom sa strane, ispunjavala papirea njih dvije su bile za drugim stolom i radile svoje. Kad sam završila svoje, onda sam ih slušala sa strane.

Mislim da svako dijete dobije taj poklončić.Lijep znak pažnje a fora. L. je neki učenik (jan 4 razred) napisao da se super provede u svojoj novoj školi.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

to je onda u svakoj skoli drugacija procedura. mi idemo u srijedu, ali to ce biti nekakvo grupno testiranje. bit ce cijela grupa djece i pisati ce nekakve zadatke. razgovor sa psihologom/pedagogom ide valjda nakon toga, ali za to jos nismo dobili termin.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sav shopping ogranicavam po cijeni, od igracki preko hrane do odjece, pa cu tako i torbe. Stvar principa. U Miller onda definitivno ne idemo ( ne idemo ni inace, pa nije problem ) Poznavajuci nas otici cemo u Konzum po hranu a izaci s torbom na ledjima

Inace, sjetila sam se ove teme kad je pol sata glumila konja mladjem bratu koji ima 14 kg i s njim na ledjima hodala po stanu. Cesto ga i uzme na ruke i nosi okolo. Ima 118cm, 23kg i rekla bih da je taman. Valjda onda moze i torbu nositi bez neke vece brige
    Ah onda je kod tebe sve pod kontrolom draga moja. Znaš ti šta radiš ...
    i mislim da ti je taj test nošenja brata sasvim ok

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to je onda u svakoj skoli drugacija procedura. mi idemo u srijedu, ali to ce biti nekakvo grupno testiranje. bit ce cijela grupa djece i pisati ce nekakve zadatke. razgovor sa psihologom/pedagogom ide valjda nakon toga, ali za to jos nismo dobili termin.
    hm ovo mi baš čudno zvuči, nikad nisam čula za takvo grupno testiranje.
    Al razgovor vam je ocito individualan.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma nemam pojma, tako nam je rekla pedagogica kad sam ga bila prijaviti na predupisima. idemo u srijedu popodne pa cu vidjeti kako ce sve to skupa izgledati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma nemam pojma, tako nam je rekla pedagogica kad sam ga bila prijaviti na predupisima. idemo u srijedu popodne pa cu vidjeti kako ce sve to skupa izgledati.
    obavezno nam javi kako je prošlo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si sigurna da je bila s pedagogicom, jel bila mlađa ili strarija osoba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da bas s pedagogicom.starija.predstavila se imenom i prezimenom s vrata

Zasto pitas?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je to je pedagogica

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm ovo mi baš čudno zvuči, nikad nisam čula za takvo grupno testiranje.
    Al razgovor vam je ocito individualan.
    U nekim školama bude grupno testiranje, cca petero djece rješavaju pismeni testić. Nakon toga bude individualni razgovor sa svakim djetetom. Ne isti dan, najčešće.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    U nekim školama bude grupno testiranje, cca petero djece rješavaju pismeni testić. Nakon toga bude individualni razgovor sa svakim djetetom. Ne isti dan, najčešće.
    i u šibeniku postoji grupno (ne znam koliko djece odjednom) i individualno testiranje.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nama će biti grupno. U svakoj grupi njih 6.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidis vidis......

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Prošlo je testiranje,prvo je bilo grupno,ispunjavali su neke zadatke.
    Nakon toga razgovor kod defektologice,tu smo i popunili papire za upis.
    Torba je kupljena u veljači za vrijeme popusta.Herlitzova od kilograma.
    Još imamo obaviti sistematski kod lječnice šk.medicine i izvaditi krv i urin i imamo slobodno i bezbrižno ljeto.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Super ....nama su upisi u lipnju.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Za koji sat idemo na testiranje..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu