Na temelju iskustva
Boze me sacuvaj....drz se.
Molim te u kojem si gradu bas sam radoznala.moze i pp.
najgore od svega je sto on uopce nece ni ici u tu skolu. tu smo bili na predupisima, dok jos nisam znala kako ce se razviti moja "situacija", pa sad moramo tu odraditi tu proceduru oko testiranja.
Napokon obavili testiranje. Nije bilo nikakvih problema sve je znao. Imali su slikopriču, analizu, sintezu. Spajali su nekakve točkice, prepisivali crte i oblike, sve skupa je trajalo 40 minuta. Za vjeronauk su rekli da se to sređuje na upisu u šestom mjesecu. U školi je tri razreda po 20 učenika.
ima koja pulezanka tu? trazim informaciju da li valdebek spada pod skolu vidikovac?
i da li vec znate koji dokumenti se nose na upise u skolu?
- OIB vašeg djeteta, ako ga niste imali pri pedagoškom
testiranju
- Presliku Domovnice (sve preslike mogu biti stare)
- Presliku Rodnog lista
- Potvrdu o zaposlenju roditelja, ako želite upisati dijete u Produženi boravak
Nije garancija da ako je manje ucenika da ce biti bolje..a brojka 17 u razredu je za mene mala....jer kod male ima 24 ucenika i sve je super..jest da je previse...ali kad ih je u doba bolesti bilo manje... cca 17...bilo je svakako milina raditi...to je i uciteljica rekla..tako da sa 17 ucenika u razredu nije potrebno bojati se...bit ce to sasvim ok.
Posljednje uređivanje od oka : 16.05.2015. at 00:34
Cure potvrda od stomatologa se negdje kupi ili to sam stomatolog ispise na kompu? Imamo ovaj tjedan zubara pa da se pripremim.
Nep ise na kompu nego je nekakav gotovi obrazac koji samo ispuni. Kod nas se isto dobije kad kod skolske ugovaras termin i dobijes uputnice za labos, ali ja sam bila s curom kod zubarice na redovnoj kontroli prije toga pa sam uspit odmah uzicala tu potvrdu. Imala je srecom formular![]()
Potvrdu dobiješ kod stomatologa nakon pregleda zubi.
A nama su rekli da to donesemo na sistematski
Sta uopce treba pisati na tome?
Mi obrazac nismo dobili nego nam je rečeno da ga ispunjenog donesemo na sistematski.
Možda ga ima u NN za kupiti.
Potvrda od stomatologa je bio fotokopirani upitnik instituta A. Štampar kojeg smo dobili zajedno s uputnicom za urin i krv od radne medicine (pozvali su nas po papire kad smo dogovarali pregled za upis u prvi razred). Naša zubarka nije do sada izdavala štamparove potvrde već svoje(ordinacije nije u Zagrebu). Kad budeš zvala stomatologa za pregled pitaj koji je "protokol" izdavanja potvrde jer da ti nisi dobila nikakvi upitnik od radne medicine.
mi smo to dobili postom. dobili smo doma postom poziv sa terminom za sistematski, taj obrazac za zubara i jos jedan upitnik koji ispunjavaju roditelji.
Stomatolog mi je rekao da donesem potvrdu da ju ispuni. Mi nismo nista dobili osim uputnice za kks i urin. Radi se o skolskoj medicini u zapresicu. Izgleda da se procedura razlikuje od mjesta do mjesta.
Svejedno hvala na odgovorima.
imate kakvih informacija koliko ce kostati knjige? ono, bar okvirno?
Mi imamo privatnu stom. u zg
Kad sam joj rekla, samo je rekla da nema problema
Mislila sam ako ima nesto unificirano da ona samo potvrdi
Ma dobro, nesto cemo donijeti
Evo, i nama rekla stomatologica da donesemo potvrdu da ispuni, a nista nismo dobili
Ona nema nikakav obrazac, kaze da joj to donose roditelji
Dakle, ima li negdje taj obrazac online ili za kupiti
Ja guglanjem nisam nasla![]()
Mi smo taj obrazac za zubara dobili na predupisima u skoli, tada smo dobili i termin kod doktora. I taj obrazac smo onda predali kod doktora.
Mislim da toga nema u NN, mozda da pitate kod pediatrice.
Nama su odgodili cijepljenje jer nema cijepiva.
Mi smo prosle godine za knjige za prvasica dali oko 400kn(tu je ubrojena i likovna mapa i pribor koji smo morali dokupiti), mozda i malo manje. Pernicu (puno) i biljeznice nasi prvasici dobiju na poklon od grada, tako da to nismo kupovali.
Ginger Sani jel imate nekog od poznatih cija su djeca prvasici da vam sliknu i posalju a vi samo isprintate.
Rado bih vam pomogla al mi smo to sve vec predali.
Pa jel ima tu netko tko jos ceka testiranje i dz da vam posalje?
Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.05.2015. at 23:21
Ja nemam
Tj. nitko od onih koje znam to nije dobio (ista skola, jel)
A misa mu..
Cure ajd javite se vi koje imate i pomozite curkama ovako bi bilo najjednostavije...
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.05.2015. at 00:08
Kod nas ista stvar.
Nitko nema. Ali rečeno mi je jučer da je dovoljno da stomatolog napiše da su zubi b.o.
Potpiše se i stavi svoj žig.
Ginger nama su prosle godine tako komplicirali zivot. naima balerina je kod stomatologa u ZGB, a zivi na selu. u ZGB se svi papiri dobiju na jednom mjestu pa se popunjavaju, a kod nas na selu ne. nas stomatolog nije imao obrazac, a nasa skolska nam nije isto tako imala dati. lijepo je stomatolog isprintao potvrdu da mi dijete ima toliko i toliko trajnih zubi i jos neke stvari, to smo predali i rekli skolskoj da ako ima problem stim, nek nam ona napravi. jednostavno smo bili umorni od tog loptanja. potvrda je na kraju bila OK i dostatna.
Nas je zubar isprintao neku turbo glupu potvrdu koja nema veze sa nicim ( znala sam da je glupa , ali sam se pravkla bedasta). Sestra kod skolske je frkrktala nosom, pa sam joj rekla da nazove zubara za novu , ako joj ova ne odgovra.
To njima treba za razne statistike, a ne za nista vazno za dijete.
Za dijete je vazno da ide zubaru.
Blah, rekla sam mm-u da donese bilo kakav papir s potpisom i stambiljem zubarke
Kak su nam dali, tak ce i dobiti![]()
E baš tako kad su totalno neorganizirani.
Kod nas je trebalo stavit kvačicu jesu li svi zubi sanirani ili ne, nešto o trajnima i mliječnima, ma bezvezna potvrda, neš' ti.
Nego jesu kod vas uskoro oproštajne priredbe u vrtićima. Kod nas je priredba 3.6. naveliko uče pjesme, recitacije i svašta nešto, a meni već sad suze u očima kad mi počne pjevat te neke pjesmice, sva se istopim, inače sam plačljivica kod takvih emocijama nabijenim situacijama (inače sam žena stijena). Ne znam kako ću preživit taj prvi dan škole...jako se veselimo svi, ne mogu vjerovat koliko mi je dijete, da ona kreće u školu. Zlato mamino...
pa ionako na toj potvrdi (bar kod nas) je samo pisalo: svi zubi su zdravi. nije pisalo ni broj mljecnih zubi, ni trajnih.
uostalom mi jos ni nemamo trajne zube, mljecni nam se nisu poceli jos ni klimati.
Lili75 "preživjet" češ prvi dan škole, ali ta oproštajna predstava u vrtiću... Suza suzu tjera i ne mogu si pomoći. Škola kao škola, sve 5, nešto novo, nama je to veći stres čini mi se nego njima, ali taj rastanak u vrtiću je uh... Bar mi je sa Sarom tako bilo, a Filip i ja imamo još tu neku posebnu vezu jer mi je jako privržen i jako pokazuje tu emociju prema meni pa mislim da će mi biti još gore nego s njom.
Mi smo bili danas kod oftamologaa jer je na sistematskom loše vidio na desno oko. I danas opet. I sada moramo kapati kapi i onda opet pregled...
Nama je završna priredba tek 19.6.
Nemam ni ja to više kod sebe. Mi smo otišli kod zubarice i ona nam je dala potvrdu, ne sjećam se sad točno, ali nije bilo više od jedne rečenice, potpis i pečat, ona je to već sve imala gotovo, vjerojatno samo mjenja ime djeteta. Ja malu vodila sa sobom, jer sam računala da će joj pogledati zube, ali ništa.
Doduše, oni su nekoliko dana prije toga sa vrtićem išli u posjetu zubaru i svakom djetetu su pregledani zubi.
Kod nas je priredba sad u petak, 22.05.
joooj pa ja sam suzila lani na priredbi kad je bila oproštajna za lanjske predskolce. sad se nadam da ce opet biti na otvorenom da mogu nabiti cvikere na oci da me niko ne skuzi da tulim. sram me reci da su mi lani zasuzile oci kad su u jaslicama djelili diplome djeci koja su najesen kretala u vrtic. ove godine ce moj mladji, pa cu i tamo sigurno tulit.
Nisu uvijek, mene je zalomilo par godina kupovanja knjiga ...
idemo kasnije na razgovor sa pedagogicom u skolu (konacno sam uspjela dogovoriti razgovor), tako da cu danas definitivno znati da li idemo u skolu ili ne![]()
mi smo završnu imali 17.05. na Bundeku, a nakon toga je bilo zajedničko druženje s roditeljima i roštiljanje.
idemo u skolu
zavrsnu cemo imati 19.06., a vrtic nam zatvaraju 17.07.
prosla sistematski
i vise je nego spremna
cjepila se prethodno s priorixom kod nase pedice, a za drugo cjepivo kaze ova dr da ga nema