Zasto bi ti bilo bedasto?
U nasoj skoli se u nizim razredima sve ubaci u kutiju od cipela ( sa imenom djeteta) i drzi u ormaru.
Ako je pribor upotrebljiv tada ga upotrijebi, dokupi ono sto ti fali.
Ja sve recikliram. Kupim novo tek kada se potrosi.
Recimo sa prvog na drugi razred sam kupila samo drvene bojice. Ostalo joj je bilo od prosle godine.
nasa je skola na netu objavila sto treba kupiti, pa zato kupujemo vec sada.
Jako se razlikuje od škole do škole. Neki dobe popis na internetu što trebaju kupiti, drugi saznaju tek na 1. sastanku 1. dan škole.
Al jedno je sigurno - pripazite koje bojice i olovke kupujete djetetu - najvažnije je da dobro pišu, a ne da dijete treba snažno pritiskati jer bojica slabo boja. Nama su TOZ bojice odlične.
evo da se pohvalimo izvjesena nam je lista prvasica, dobili smo zeljenu uciteljicu i prijateljicu jupi jeeeeee....
jedva cekamo pripredbu u pon u 11h a onda po popisu kcer i ja u nabavku skolskog pribora. obozavam skolski pribor, totalno sam crazy about it.
jedino ih ima dosta u razredu 27, izgleda da MZOS niej odobrilo 5 razreda i sad u svakom ima po 27/28 prvasica.
kod nas ih je 24, ja zadovoljna. Objavljen je popis djece po razredima na webu (na mjestu na kojem ja nikad ne bi trazila, ali sam dobila hint), ali nisu napisali učiteljice. F ne pozna nikog u razredu, a ja poznajem cak jednu mamu. Skole me zapravo nije strah, vise se bojim ovog socijalnog dijela...
mi smo na upisu vec doznali ime uciteljice i da ih je 16 u razredu. Ja presretna
Ponedjeljak u 11 - priredba !
Meni je sve to jos nestvarno.
Uciteljicu i/ili prijateljicu
To je bilo uobicajeno do sad
Posljednje uređivanje od Ginger : 04.09.2015. at 21:35
Ah, navodno nitko nista nije dobio, jer je bilo previse zahtjeva
Ne znam samo sto je onda bilo svih prethodnih godina
Mah...
Ginger sve ce biti OK. Moja nije isto imala svoju najnajprijateljicu, a nakon prvog sad joj je super jedna koju do tad nije nikad vidjela u zivotu.
Ma to biranje učiteljice i prijatelja iz vrtića dugoročno nema nekog smisla.
Moj sin se u prvom razredu totalno razišao s dotad najboljim prijateljem iz vrtića (do te mjere da ga sad više ne može vidjeti ni na ulici), a učiteljica koju smo tražili pokazala se kao pogrešan izbor (ako je uopće bilo nekog izbora)...
Hvala curke
Nakon cjelodnevnog razmisljanja i ja sam dosla do takvog zakljucka![]()
Najbitnije je da vam uciteljica sjedne. Sve ostalo ce biti lakse.
samo da utješim i ohrabrim mame prvašića.
radim u školi koja ima jednu smjenu i boravak pa nam dosta gravitiraju roditelji i djeca koji rade u centru,
a žive posvuda i djeca su im išla u razne vrtiće po gradu.
što će reći, 90% njih dođe u razred i ne znaju nikoga otprije, ne znaju im se ni roditelji.
a sve profunkcionira najkasnije do kraja listopada savršeno.
ispočetka su svi kao poplašeni zečići, ali spajde se oni već do kraja drugog tjedna, to je čudo jedno.
stvarno je najbitnije kakav vi stav o svemu imate.
sretno![]()
Kod nas u područnoj školi di će ić moja curka ima samo jedan razred i ima ih 18 u razredu.
Za učiteljicu sam čula samo pohvale,no vidjet ćemo uskoro jel sve tako kako sam čula.
Iz male škole di je išla moja curka dvoje idu s njom u razred,pa će imat nekog poznatog,al ne brinem brzo će se ona skompat i sa ostalima
Inače još kad su bili upisi svi koji su pripadali u područne škole,a htjeli su u glavnu školu dobili su odbijenice,navodno su tamo sad dva razreda sa skoro 30 djece,pa zato ih i nisu htjeli primiti.
Ginger bit ce to ok bas kako cure kazu.
Oni se svi brzo sprijatelje iako ja mislim da se ipak moze udovoljit zahtjevima ako ima malo volje al kazem na kranu se to ne mora pokazat kao dobitna kombinacija.
melange, moja bojazan ide iz sit. da se vjerojatno više od 90% djece poznaje od ranije i išli su u istu ili susjednu vrtićku skupinu, a moja ne zna nikoga i poprilično je zakočena u soc. kontaktima. No, ništa tu ne možemo promijeniti.
Da, tako starta i moja. Nije isla u lokalni gradski vrtic tako da zapravo ne zna nikoga.
Ali ona se puno vise boji kompletno nove situacije , okoline , pravila i novog autoriteta. To ju baca izvan kontrole.
Socijalno se snalazi solidno, zapravo puno bolje nego njezin stariji brat u njezinoj dobi.
ali on je bio znacajno vise opusten, ona je stalno napeta i brine.
Bubica. Moje starije celjade je islo u vrtic u zgb. Upisao je skolu na selu. Nikog nije znao. Prema drugim je bio i vise nego zakocen. U razredu je "znao" jednu curicu. Proslo je za nas iznenadjujuce dobro. Ja i danas se cudim kako nas je pozitivno iznenadio.
i moja ide u razred gdje ne ide nitko iz vrtića. 23 ih je, računam da će se s nekim pronaći. zasada jednog dečka zna relativno dobro, s jednim smo se upoznale nedavno, i mislim da znam bar jedno dijete iz parka.
već mi je rekla da moram uzeti brojeve telefona roditelja da se možemo dogovarati i družiti van škole(jer ćemo se rjeđe družiti s vrtićkom ekipom)
Kako ćete provesti prvi dan škole? Mi imamo svečano primanje prvašića ujutro a ostatak dana bih voljela posvetiti njoj i zajedničkom druženju.
Nama je taj prvi sastanak bio kasno popodne - prvo priredba, pa dok smo svi otišli u razred, dobili upute - već je bilo pola osam navečer, a na pitanje do kad treba kupiti sve te pisanke i pribor - odmah.
I onda juri u prvi dućan, kupuj što nam fali, da ujutro ima sve sto treba. Znate koliko su napisali iduci dan u te pisanke koje je trebalo imati "odmah"? - Ništa, naravno, ni slova.
Ali dobro, bar imaju odmah od drugog dana normalno nastavu, moja se jučer zžalila što smo je pokupili malo prije 15:30 pa nije bila na užiniDanas nećemo ponoviti tu "grešku"
Za vjeronauk sam već pisala na drugoj temi, naravno da nema ničeg osim "knjižnice" kao alternativa, naravno da nam je sugerirano da "mogu ostati na satu" (a na upisu je bila priča da su s učiteljicom), naravno da nije prvi sat (pa da odu kasnije u školu), i naravno da su nam ponudili da "nije još kasno da ih upišemo na vjeronauk" i nisu htjeli reći koliko ih nije upisano jer kao "ne znaju" - a podijelili knjige, zna se tko je uzeo a tko nije.
Danas je roditeljski, pa se spremam razjasniti tu vjeronaučnu priču do kraja, srećom nisam jedina, valjda ćemo zajedničkim snagama se izboriti za nešto podnošljivo (jer kvalitetno očito neće biti).
u 11 imamo primanje u školi. Veliki ide u prvi srednje, njemu počinje u 14. kada sve skupa bude gotovo idemo zajedno u grad, na koleče ili pizzu![]()
mi imamo primanje tek predvecer, nakon toga cemo na sladoled ili tako nesto.
jel vas pere nervoza? to je to, pocinje skola.
mi imamo ujutro.
ja sam turbo nervozna i nemogu si pomoci !
Mi imamo priredbu u 10 h. Ja sam totalno nervozna a ona je cool. Ja jos u utorak pocinjem raditi nakon porodiljnog pa ce biti totalni sok
Sretno svima sutra!
Mi imamo primanje u 11 sati,bit će predstava za prvašiće.
U razredu ih je 22,ima dječice koja su išla s njom u vrtić i iz susjedstva.
Nema nervoze,ona jedva čeka. :D
Mo krece sutra popodne. Nskon jednog perioda s izjavama tipa "mrzim školu" i mojim tupljenjem da to nema smisla i sa mora prvo probati, nekidan e rekla da ce ipak prvo vidjeti. A sinoć mi je potajno rekla da se srami. Pa smo malo pricale da je svoj djeci isto. Na kRaju je zaključila da ne zna opisati što osjeca jer da se malo boji, malo srami, malo veseli a malo je tuzna pa smo zaključili da je to u redu i da se i odrasli tako osjećaju pred nekim prekretnicama. Ozbiljno moje malo dijete
A onda je prešla na temu što ce odjenuti![]()
Mi imamo ujutro
Ja nervozna i uzbudjena, ona se veseli (al ono, ne zna dijete sto je skola)
što bi se reklo - samo se prvom razredu tako vesele![]()
Eh da maloprije su me bas raznjenili starci.dosli iz dubrave do spanskog u 20h navece samo da bi svojoj unuci donijeli novu krasnu haljinu koju su joj kupili za 1.dan skole.oni su inace prosvjetni djelatnici oboje.
![]()
Rossa al ne vjerujem da cu i ja moci svoju puno ranije podici.nasi su striktni mislim da ne daju prije 15h tako da ...
al opet si mislim pa i u vrticu su toliko boravili a sad s u i stariji.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.09.2015. at 22:03
Ajde ajde idemo pozitovno.ja sam se veselila svakom razredu.
kod nas priredba u 11h jedva cekamo svi.Skombinirala je sto ce obuci sutra.
Sutra sam cijeli dan njena .nakon priredbe kupovina svega s popisa a onda cemo nesto nas dvije smislit.
Uzeka sam go cijeli tjedan tako da poobavljam i neke zaostatke.
Bit ce suza radosnica sutra.
a ova moja nesretnica odmah u utorka u boravak od jutra do sutra![]()
mi ne znamo kod nam počinje boravak, obično ga nema prvih par dana...tata je uzeo godišnji, ja počinjem raditi u utorak
Mi smo odabrali kombinaciju i pripremili torbu jer pise na webu skole da se donese kako bi mogli preuzeti knjige. Neznamo jos sastav razreda, a boravak krece od utorka i najranije je preuzimanje u 15:30. Sad se spremamo za spavanac...ja mislim da necu se bas naspavat
Srerno svima
pozdrav svima, nova sam tu, i mi danas stratamo u prvi razred. u razredu ih 18 ili 19 nisam dobro razumila učiteljica odlična, prijatelji svi na broju, još samo da mi je sinćić zreo, a nije baš
najviše me strah onoga od kuće do škole i odmora, inače mi nemamo boravak to su čari male sredine
Eto, ja odpratila petasicu, koja ide danas prvi puta na bus i u maticnu skolu, sada cekam da se probudi drugas( on ima u 8) i onda u 9 nas prvasic. Nije bas uzbudjen, mozda mrvicu zadnja dva dana, ali zna sta ga ceka .
U razredu jih ima 13, 6 deckica, uciteljica nam je mrak ,imaju produzeni ( ici ce po potrebi, kod nas se placa 50kn fiksno ostalo platis rucak po dolasku, svaki dan ujutro se morajo javiti dali ostaju ili ne)- isto mrak uciteljica!
Sve u svemu - bice mu super.