Nama danas rekli do 3 dana uciteljica, do 7 dana ravnatelj, a do xy dana vijece.
xy jer nisam uhvatila tocan broj dana koji su rekli.
Nama danas rekli do 3 dana uciteljica, do 7 dana ravnatelj, a do xy dana vijece.
xy jer nisam uhvatila tocan broj dana koji su rekli.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.09.2015. at 22:40
nama rekli isto kao Lili.
Problem vjeronauka smo rjesili na najpovoljniji moguci nacin- te sate ce provoditi u susjednom razredu. ima izbor slusati nastavu sa njima ili crtati i citati.
malo me sokirao raspored sati- gotovo svaki dan 5 sati jedan dan cak 6.
ali ima puno dodatnih/dopunskih/slobodnih aktivnosti i sport. Nisam se bas najbolje snasla u tom rasporedu jer mi uciteljica nije uspjela objasniti ( ili ja nisam uspjela shvatiti) kako funkcioniraju ti dopunski/ dodatni sati. Par puta mi je ponovila da ako nema potrebe za dodatnom - nemora biti prisutna. a ja ponovo pitam - onda neznam kada da sutra dodjem po nju. a ona meni- uhodati cemo se. Nakon par pitanja vise nisam htjela daviti jer sam od svih roditelja ja jedina imala pitanja za postaviti. Vecina klinaca su u boravku pa roditeljima nis ni neznaci to sto mene muci.
Kakva je satnica vasih prvasa?
Evo zdravoseljački:
DODATNA nastava - za napredne učenike (recimo matematika)
DOPUNSKA nastava - za učenike koji kasne s gradivom ili su nešto propustili (moji su znali ići na dopunsku ako su dulje bili bolesni, pa izgubili korak s gradivom, ali inače to je za učenike kojima lošije ide).
U prva dva mjeseca ti sati će obično biti slobodni, jer učiteljica pojma nema hoće li imati djecu za tu vrstu nastave. U našem rasporedu (blažena učiteljica R. koja je bila vrhunski organizirana) ti sati su bili označeni drugim bojama i na prvom roditeljskom je dala objašnjenje što to znači.
Dalje - ovo će vam svakako reći: u prvom razredu oni se nisu dužni obazirati na zvono. Djeci pažnja još ne traje pol sata - 45 minuta, pa učiteljica organizira nastavu onako kako joj se pokaže najpraktičnije za taj razred. Ako vidi da su umorni nakon 20 minuta pisanja, dat će im kratki odmor da se prošetaju do wc-a, izvest će ih van na dvorište, pustiti da se malo proluftaju i slično. Bar je tako bilo kod nas. To je trajalo do kraja prvog polugodišta, a onda u drugom je već polako krenulo - u razredu mog sina bio je mali napredni matematičar koji je već u prvom razredu rješavao zadatke za četvrti. Njemu je na redovnoj matematici bilo dosadno, pa mu je učiteljica pripremala listiće sa zadacima koji mu nisu bili dosadni. Na dodatnoj nastavi matematike (tko je želio) radili su plakate o geometrijskim tijelima i slično.
Moja su djeca bila u boravku, pa nije bilo oštrih granica.
anatom, sve što trebaš pitati stane u jednu rečenicu: "U KOLIKO SATI se moram nacrtati po dijete?"
Smireno čekaj prvi roditeljski. Sretno!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2015. at 07:48
Anatom bravo za rjesenje.bas mi je drago.
Nasi imaju 2 rasporeda nazovimo ih A i B koji se mijenjaju naizmjence.
Sad imamo raspored ovog tjedna npr A od pon do cet imaju 4 sata a samo u pet 5 sati i to je to.
Mi jos nemamo pravu satnicu, za sada drze sve u skoli, doma nose samo ako imaju neku zadacu. U skoli su od 8 do 11, s time da jim je veliki odmor 45 minuta.
hvala ti Peterlin! ti si uvjek glas razuma.
jucer je bio roditeljski , i ja sam par puta pitala upravo to sto si rekla - ali se uciteljica nikako izjasniti. Pitala sam ju ponovo jutros pa je rekla da svi imaju taj sat i da dodjem nakon petog sata po nju.
Pitanje-podloga za stol(treba mi za likovni)...Što, kako i gdje nabaviti?
naši dojmovi su dobri za sada...
... vjeronauk su nam organizirali dobro. S djecom koja ga ne slušaju ići će razredna učiteljica u knjižnicu ili van na igranje. Svaki dan imaju 5 sati, petkom 4 s tim da je zadnji vjeronauk. U razredu moraju biti u 7:50 (imaju dežurstvo od 7:00)...mi smo u boravku i možemo po klince najranije u 3:30 (do 17:00 je boravak). ako želimo dvaput tjedno popodne je nogomet (dečki) ili atletika , obavezan je jedan izborni koji se sluša 5 sat ponedjeljkom (likovni, informatika, dramska grupa, sportska grupa ili ritmika. Imaju i izborni župni vjeronauk jednom tjedno isto u popodnevnom terminu(vjeroučitelj dolazi po klince i vodi ih u crkvu, a poslije ih vraća boravak).
- ako imaš doma komad voštanog/plastificiranog platna recimo 40 x 60 cm, super (to se meni pokazalo najboljim i jedino je izdržalo cijelu škg - samo se obriše mokrom spužvicom) - zna po dućanima biti "restlova" za sitne pare
- može nepromočiva plahta od kinderbeta (ako si spremila, možeš sad izrezati - ne isplati se kupiti za tu svrhu)
- može poslužiti deblji najlon, isto izrežeš na mjeru, najjednostavnije je izrezati veliku shopping vrećicu da nema rubova i ručki i to je to
Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2015. at 14:10
Kod nas je za vrijeme vjeronauka uciteljica sa djecom (njih 4) u knjiznici, naglasila je da ih ne ostavlja same. Mi zadovoljni.
ja za likovni kupim u Ikei na snizenju zavjesu za tusiranje. i onad je rezem kako im treba. tajeeeeeeeeeeeeee. ove godine sam i susjedi dala![]()
Kod nas imaju dvaput tjedno vjeronauk, moja i još jedan dečko će bit u razredu sa učiteljicom.
kod nas je podloga za likovni odrezana crna vreće ili neke druge boje, a kak ove godine mala nije našla vreću, muž joj dao komad starog stolnjaka s balkona
Nama je uciteljica predlozila on e plasticne stolnjake sto se rezu na metar. Valjda je to peterlin mislila.
to kaj lili veli je sad moja klinka odnesla, klinac već par godina ima istu vreću za smeće
Kupila 1m ultra kic plasticnog stoljnjaka po njezinom izboru. 23 kn. Ima za dvije klupe. Jos smo dobili 1 m obicnog debelog najlona za starije dijete ( koji ne bi bas plave ruzice na stolnjaku stavljao na klupu).
ja nadjem u ikei onu cijelu zavjesu za 19.90
Tko ce sad u Ikeu ici.
anatom, drago mi je da ste nasli rjesenje
mi smo imali srece i vjeronauk je oba puta zadnji sat, tako da cu doci po nju ranije
i da, na roditeljski su se dosli predstaviti vjerouciteljica i uciteljica stranog jezika
s tim da je vjerouciteljica cestitala onima koji su odabrali pohadjati vjeronauk
inace, od njih 20, troje ih ne ide
mislim da je tako nekako i u drugim razredima prvasica
Meni se program cini prelagan. Kakvi su dojmovi vase djecice za prvi tjedan? Moja je odusevljena svaki dan sva nasmijana i puna energije izlazi iz skole i prepricava sto se dogadjalo.
kako je kod vas?
Moj je zadovoljan sveukupno, ali kaže da je jako loše to što još nisu imali matematiku. Naravno da su ju imali, ali to njemu nije matematika (već samo slikovni zadaci: veće-manje, puno-prazno...). U informativci piše da tijekom vikenda vježbamo s njima manje-veće, jer će se time baviti sljedeći tjedan. Meni se čini da smo to odvježbali s otprilike njegove 2,5 godine starosti. Tako da mi se to čini stvarno prelagano za dijete od 6-7 godina. On npr. igra ''banku'' kad igraju Monopoly i naplaćuje novac u tisućama kuna, tako da mu je ovo za sada, po njegovim riječima, ''presmiješno''![]()
Moja je u cetvrtak trazila da ju ispisem.
kod nas su za sada dojmovi dobri. sve pozitivno, ponosan je sto dobije smajlica ili zvjezdicu. vidjeti cemo sta ce biti kad krene pravo ucenje.
Ja sam vidjela i jednog malca koji je sirotan suze ronio dok je oblacio papuce. I puno mi je roditelja reklo da se djeca zale da im je dugo sjedit da im je tesko, da mrze skolu i ne zele ici..Moja nema ni najmanju zamjerku.
Tako mi je bilo zao tog malca sto je plakao.....
Hvala svemiru da mi jos nikakvih kvacica, i slicnih " ocjenjivanja" nemamo.
Inace, djeci je to tolika promjena da je ucenje najmanje bitno u prici. Treba se na novi okolis, ekipu i tempo priviknuti.
Piskaranje mi je u toj prici sporedna stvar.
nasi jos rade po skracenom programu. tako prva dva tjedna, to im je kao prilagodba. sat im traje po pola sata. idu i u setnju.
Jedan zanimljiv clanak o sjedenju u skoli https://www.washingtonpost.com/blogs...till-in-class/
F je skroz zadovoljna, ničeg, osim sjedenja, nema previse
ima smješkića i kvačica, to je naprosto pohvala za trud koji je uložila
pvi tjedan sam se više ja umorila dok sam polovila što sve trebam kupiti, i još sve nisam kupila....
Moja je za sada zadovoljna
Pitam se koliko ce to trajati
Jedino ju zivcira previse zadace, a stvarno je ima previse
Al ono, bedasto skroz, nacrtaj skolu iz hrv i prirode, pa jos nesto i u matematici
Pa nacrtaj sebe ovdje i ondje, bla bla...
Meni se isto cini sve to lagano, al ono, djeca u skoli trebaju uciti, a ne da se podrazumijeva da vec znaju citati i pisati
Ok, i moja zna, al ima djece koja ne znaju
Da, oni jos ovaj tjedan imaju po tri sata, a onda krece za ozbiljno
Uglavnom po pet sati, a petak tri (cetvrti je vjeronauk)
I ja se pitam kako ce sjediti tako dugo
To fakat nije prirodno za tako malu djecu
Tako su zaigrani, ne kuze oni da je to za ozbiljno
E da, anegdota oko zadace
Otisla ona u sobu zavrsiti crtez koji su poceli u skoli
Ja nisam odmah provjerila kad je izasla iz sobe, al ono, za to vrijeme sto je bila tamo, sigurno je zavrsila
I dodje joj tata doma i pita je li napisala zadacu
Kaze ona njemu: "nisam, budem sutra u skoli"
Pa smo malo objasnili sto znaci "domaca" u dz![]()
Cubana dobar ti je sin. Moja se nje veselila kad sam joj rekla da je vikend , kaze ona bi skolu.
I sad ti reci...moja bi uvenula da je ostala u vrticu.
Bubice i ja sam se ubila od obilazenja papirnica jos mi fali par stvari za likovnu kutiju i gotovs finally.
Ne znam jesam li već to napisala, moj je rekao da mu je u školi super, a na moj komentar da jedino mora malo vise sjediti, rekao je: ja sam ti i u vrticu dosta sjedio.
Uglavnom nemaju bas previse zadace, a sve odrade u boravku.
I to njemu pase, ne mora doma. Ja pogledam sto su radili, tj trazim njega da mi pokaze. Ali jos nista ne ponavljamo. Nemamo sta.
Vidim da spominjete te zadace, mi nista nismo morali raditi osim zadace iz hrv od petka i naucit pjesmicu iz eng sa cd-a.
nama sve odrade u boravku torba sa svim stoji u skoli od pon do pet.dijete mi kaze da im uciteljice citaju zadatke oni ne trebaju.
zasad nikakvog opterecenja a imali su puni raspored s tim da smo ih dizali u 14h a u pet u 15:30h.
Ovaj nas prvasic je sve to oko skole jako ozbiljno shvatio, dodje kuci i odmah sjeda da napravi zadacu ( ja sva u cudu jer mi starijih dvoje nisu takvi, nikada bili). Ostao je u boravku u petak i napisao cijelu zadacu tamo ( opet - to mi se nikada nije desilo sa starijih dvoje, uvijek je nesto ostalo za doma). Dojmovi so mu za sada super, ne bi vise u vrtic, u skoli je bolje.
Pitala sam ga dali moze sjedit pa kaze da ne, da se malo digne pa stoji pokraj klupe, napravi dva kruga i opet sjedne ( uciteljici je to ok dok ne smeta drugima).
Program je bas za njega, nece mu biti dosadno sto mi je jako bitno jer njega dosada baca u nevolje.
Da smo cekali jos godinu dana bio bi fakat prezreo.
Nasa skola nema zvono, rade dok imaju koncentracije pa se malo poigraju ili idu van. I onda opet malo rade pa je veliki odmor ( 45 min i vani su cijelo vrijeme) i nakon njega jos sat glasbenog, tjelesnog i takvih manje zahtjevnih predmeta. Kaze uciteljica da tako mali imaju koncentracije ujutro i to oko sat vremena i da sta napravi u to vrijeme - to je to. Za sada. Sve ostalo je vise manje igra i ponavljanje.
Zadacu su imali svaki dan ali nista puno - max 15min rada ( nacrtaj sebe, oboji sto je vani- unutra itd).
Moja ne ide u boravak pa doma pise zadacu
Mozda bi mi se cinilo da ima manje da je u boravku pa dodje s napisanom zadacom
Ma da, i meni se cini prelagano to puno-prazno i sl., al ono, mozda bolje da krenu lagano
Samo, ne bi trebalo sad drviti po tome pet dana
meni se čini da je to vazno, ne samo znanja radi nego i samopouzdanja
Ovaj tjedan je nastava trajala samo 60 min, sljedeći će biti dva sata, imali su su svaki dan razgibavanje nakon pola sata.
Zadaću su imali dva dana i to nešto obojati, zasad mu je dosadno jer nije naučio ništa novo.
Za vjeronauk još ne znamo jer nije gotov raspored ali trebao bi biti u knjižnici ako ne stave prvi ili zadnji sat.
Ima ih 25 u razredu i klupe su normalno složene jer kao nema mjesta.
Moja je odusevljena prvi tjedan i ostajala je od treceg dana u boravku. Kaze da sve zna i dobila hrpu smajlica a uciteljica joj je rekla da bi dobila 10 a ne 5. Izgleda da je aktivna, jer kao rekla je uciteljica hoce li netko osim nje dignut ruku da ne bude stalno ona....
Na roditeljskom je uciteljica rekla da nece nikada biti domace zadace za vikend ...nek iskoristimo vikend za druzenje i zabavu
ma, naravno da su u tjedan dana naučili hrpu novih stvari: upoznali djecu, upoznali nove prijatelje, učiteljice, knjige....neka nova pravila ponašanja...
ja bi tako reagirala na kuknjavu o dosadi, a i općenito, mislim da je knjiško znanje najmanje važno
naša učiteljica nema "naj" mišljenje o profi iz engleskog...moj klinac je nakon sata engleskog izjavio "english is not fun!"
Sjetila sam te se danas nasi su dosli do tog dijela njega oznacili za zadacu doma i nastavili s gradivom jer kaze kcer djeca nisu znala koliko su teski i visoki pa je uciteljica to dala za zadacu. To mi je zapravo logicno jer djeca rastu ko gljive i ni sama ne znam u svakom trenu koliko su visoki i teski.
da se pohvalim da sam za vikend napunial i tu likovnu kutiju samo mi jos nedostaju plastelin i glinemol.
sto se tice eng mene je ugodno iznenadilo koliko su toga vec usvojili kroz igru na satu .
lili sve kaj ti treba za likovnu mapu im a u konzumu a i u našoj papirnici koja radi od jutra do sutra
Znam papirnica je zakon a Konzum zaobilazim u sirokom luku.
al ja sam obozavatelj uredskog pribora pa volim veliki izbor Mullera i ostatka City Centra.![]()