Ja svojoj dajem mandarine. prije je nosila banane. kad su išli na izlet nosila je mandarine i kekse. jednom sam joj dopustila da u četvrtak nosi kekse u školu jer četvrtkom sami biraju sto će jesti pa kad je junk ne je junk.
Ja svojoj dajem mandarine. prije je nosila banane. kad su išli na izlet nosila je mandarine i kekse. jednom sam joj dopustila da u četvrtak nosi kekse u školu jer četvrtkom sami biraju sto će jesti pa kad je junk ne je junk.
u razredu se pojavio bullying...grupica(3-4) cura verbalno i fizički maltretiraju klince...rasplakale su mog P ispred mene(svašta su mu podrugljivo izgovorile)...odmah sam prijavila incident učiteljici...i saznala da te iste cure već 2 tjedna zlostavljaju klince u razredu...2 tjedna maltretiranja u školu...nikakav sastanak, razgovori s roditeljima...jedno veliko NIŠTA.
sad sam gledala...zbilja imaju samo 2x voće...i užina i doručak nisu "zdravi", ali ručak je super s puno povrća...
Tocekica jesi i ti odmah reagirala prema tim curicama?
Ja bome uvijek reagiram i kod nepoznate djece a ulici.juce je jedan decko govorio curicama da su lezbe i kurve al sam ga sprasila.imaju cca 9-10 god.
Sorry, ali neke cure danas...kod dečkića nisam vidjela taj trend. a ja sam već u mukama jer moja Nuša (5 god) ima tendenciju "čoporativnog" zlostavljanja...
Posljednje uređivanje od tocekica : 30.10.2015. at 16:23
Učiteljica je probala razgovarati s njim i ništa je ne slušaju-ispred učiteljice izruguju i izazivaju drugu djecu ...jedino njihovi roditelji mogu to zaustaviti. Ja nemam pravo ulaziti u razred a kamoli nešto drugo...da su bili na ulici čule bi me one i njihovi roditelji. Moj se instant rasplakal pa sam s njim razgovarala u hodniku dok nije došla učiteljica.
Dobivaju li i vasi klinci pjesme za nauciti napamet za zadacu? Mi vec trecu ucimo. To bude zadaca za sljedeci dan. Malo mi je to too much s obzirom da ne znaju jos sva slova, a i taj rok je vrlo kratak.
Vidi, Mrvna, imala si jednu temu o učenju pjesama napamet, a sad to i doživljavaš
http://forum.roda.hr/threads/60817-T...%8Diti-napamet
Mojoj je isla super matematika do brojevne crte, a onda problem - zadatk koji bi inace rijesila bez problema ispadne krivo. Doslo mi je da joj kazem nek prvo rijesi zadatak a onda nacrta postupak rjesavanja... koliko sam ja zadataka tako rijesila i dobila bodovePa nije smisao racunanja na ovaj nacin da u metodi samoj nego je metoda put do rjesenja. Ako nekome metoda ne pase ne treba je forsirati, ima i drugih... Sad je skuzila pa najcesce nacrta tocno.
Moja još nije dobila..
I zadaće su minimalističke![]()
dobivaju
ja uopce ne kuzim kako vasa djeca, koja cijeli tjedan imaju knjige u skoli, npr. ponove za ispit znanja
jer F je pisala vec dva ispita znanja i brdo manjih provjera. Iz prirode je ispit ukupno imao 38 bodova, mjesec i pol nakon pocetka skolske godine! Veli - iz matematike smo danas rjesavali tri listica. Meni je tek onda palo na pamet pogledati vremenik provjera znanja i sokirala se da on uopce postoji u prvom polugodistu (a jedno dijete mi vec zavrsilo OŠ).
sta im bude najavljen ispit?
moj je imao do sada dva ispita iz matematike i jedan iz prirode, ali nije mi nikad rekao da im je uciteljica najavila. mozda i je, al on zaboravi.
iz prirode je isto tako ispit imao nekih 40-tak bodova, pokazala mi je uciteljica na zadnjim informacijama.
Posljednje uređivanje od *meri* : 02.11.2015. at 10:38
Da pridonesem temi: moj je imao i u prvom polugodištu pjesmica za učenje napamet i često je bilo za sutradan, ali njemu to nije bilo teško. Najčešće je pjesmu već iz škole znao napamet jer su bile pjesmice s pravilnim ritmom i rimom.
U trećem razredu je imao pjesmu koju nikako nije mogao naučiti, i ta je bila neka neprijemčiva, cijelo popodne smo je morali iznova učiti.
ne, kod nas za prvi razred nema, gledala sam.
u e dnevniku pisu rezultati poslje, ali ne i najava.
još nisu niš učili napamet. sad su turbo zaokupljeni čitanjem.
Posljednje uređivanje od tocekica : 02.11.2015. at 11:12
kod nas u planu pisanih provjera ne piše ništa, ali oni su već imali listiće iz engleskog i matematike te mini diktat...
koliko je meni poznato, po pravilniku pisane provjere moraju biti najavljene unaprijed. neda mi se traziti pravilnik.
mada je to meni bedasto, ali eto ja u molaskinu imam zapisane sve provjere u ovom polugodistu.
Kod nas nema ucenja pjesmica napamet iz hrvatskog al uce iz eng.to nam je zabavno pustimo cd i nauci je iz 2-3 ponavljanja.al to bude npr zadaca za preko vikenda.inace nemamo zadace.
sto se tice provjera znanja, uciteljica ih najavi kroz informativku za iduci tjedan a preko vikenda imamo knjige doma.
dosad imali 3 provjere, ovaj tjedan jos jedna. Prve 2 provjere su imale svaka po 22 boda.
Stvarno zasad skolu nine osjetimo u petak zajedno preletimo kjnige i biljeznice.ona jedva ceka pohvalit se s odradjenim. I to je uglavnom TO.
Vidjet cemo 2.polugodiste.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.11.2015. at 11:18
u vremenik se upisuju pismene provjere iz kojih se dobivaju brojcane ocjene koje se upisuju u imenik. ovo sa smajlicima i leptiricima je samo zagrijavanje
Sent from my A0001 using Tapatalk
tako i kod nas, dakle najavljene su u vremeniku i e dnevniku iako nema ocjena
samo ovako na brzinu - knjiga iz glazbenog koji mu moja ima na zadnjoj pred zadnjoj stranici ima tumač slicica
Posljednje uređivanje od rossa : 17.11.2015. at 07:43
Mene malo uhvatila paranoja kad čitam da svi nekaj radite s klincima, pa sam otišla do učiteljica. Hvale ga i kažu da ne treba ništa. On sam kaže da najbolje u razredu čita i drugi je najbolji u pisanju.. Uglavnom...i dalje puštam slinu. Dijete samo idu u školu i iz škole... knjige i bilježnice prelistam u petak, našiljim bojice i spremim torbu nazad za ponedjeljak.
Hahaha. I mene dopadne oštriti bojice. Ona donese u petak, pregledam, vidim fali li nešto. Uglavnom ima sve iako je relativno spora. Kaže učiteljica da se jako ubrzala u odnosu na početak.
Doma joj tu i tamo nabacim bilježnicu da malo piše. Računam da će se ubrzati kad se još malo iz vježba.
Jedino sto "radim" s njom je engleski. Napravile smo neku mali rječnik riječi iz knjige pa je tu i tamo zapitkujem.
[QUOTE=andiko..knjige i bilježnice prelistam u petak, našiljim bojice i spremim torbu nazad za ponedjeljak.[/QUOTE]
the same with me
Samo sto ona meni pokazuje sve knjige i biljeznice, sama silji bojice mi malo uskocimo ako bas treba, ona si je napravila rutinu da vikendom cisti torbu iznutra vlaznom maramicomi poslozi natrag knjige i biljeznice kako je zamislila svojim redoslijedom.
sram me priznat ja pojma nemam za te pjesmice iz glazbenog ni slike, znam samo pjesmice iz eng.i one su mi super, ritmicne i lako pamtljive.
Dosad smo imali 4 provjere znanja, rjesila je sve s max.brojem bodova pa sam ja pretpostavila ds se ne trebam previse petljat kad sve ide tako dobro svojim tijekom.
il sam mozda u krivu ?!
I dalje odusevljena skolom. Bas me zanima kako ce to izgledat kad krenu ocjene, vjerojatno dosta ozbiljnije.
Mogu ti reci kako to izgleda kod nas. Moja je sad treci razred, isto je krenula godinu dana ranije. I dalje se ne trebam nista petljati, provjerim zadace (nekad ni to) i to je sve. Nije u boravku i zadace od prvog razreda pise potpuno samostalno. Testovi bez greske. To su takva djeca.
Jedino radimo dodatno engleski (meni je to struka i zelim je nauciti vise nego sto stignu na satu).
I još smo tražili(svi roditelji preko predstavnika) da se pedagog uključi u rad jer imamo problema u ponašanju, ali niš od toga.
Lili75, dobili smo učiteljicu koja je preblaga prema njima i nema nikakav autoritet te stoga nije u mogućnosti prenijeti znanje jer nema red u razredu i strogu učiteljicu u dnevnom boravku koja se samo dere na klince.
Posljednje uređivanje od tocekica : 27.11.2015. at 13:19
Mene opet zapala pjesmica iz glazbenog koju je trebala nauciti, ajde ovaj put si je sama nasla na kompu koja je (do sad bas nije voljela citati mala slova ali ide na bolje). Oboruzani snimkom, i novom spoznajom da na kraju ima tumac slicica bila sam uvjerena da necemo imati raspravu oko tocnih rijeci - ali naravno na cd-u pjevaju "zvonki zvizduk" a u knjizi pise "gromki zvizduk"Nikako mi na zelenu granu s tim predmetom. Ali dogovorile smo se da ce pjevati gromki i uspjela je nauciti, meni nije nesto pamtljiva osim prvog stiha.
Kod nas hrpe testova, sve se ispravlja, neki dan je ona meni napisala test pa kad sam ga rijesila dobila sam 4/22 jer nije bila zadovoljna kako sam napisala slova, sva mi je poispravljala![]()
Sylllime,
isto ovako i meni moja.ja rjesila te njene zadatke ali nisam picajzlirala i na kraju nisam dobils bas puno smajlica i kvacica.![]()
Majke mi mile za vikend prvo sto cu pogledat ce bit glazbeni ;lol:
jučer roditeljski...80% klinaca loše čita(ide samo onima koji išli logopedu). matematiku ne shvaćaju...i moramo učiti s klincima doma(makar su klinci u boravku)...
ne kužim kako je to moguće.
Šta je definirano kao "loše čitanje", zašto bi morali znati čitat?
i što to pobogu oni sad mogu ne shvaćat na ovoj razini matematike? 2<5
Meni se čini da vas nije baš potrefio dobar kadar, ti si već imala točekica nekih sličnih postova jel de?
Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.11.2015. at 12:51
Tocekica, kako to mislis da 80 posto djece lose cita? Pa sta ocekuju nakon nepuna 3mj nastave?!?
I to sto kaze Lili, nes ti matematike na toj razini![]()
Nasi trenutno rade Bozicnu predstavu pa sve snage ulazu u to. Kaze mi jucer Oton, ma ne trebam danas citati iz Pcelice, moram nauciti tekst za predstavu, to nam je trenutno najbitnije![]()
Posljednje uređivanje od In love : 27.11.2015. at 15:36
I da, Pcelica ( i sve knjige i radne biljeznice) jim se zovu noc i dan. Ona koja je tamnije bolje je noc, a ona svetlije boje dan. Kaze uciteljica da su klinci to sami provalili a ona usvojila.
In love čitaju slovo po slovo-nisu sposobni čitati u slogovima i izgovoriti riječ, ali mislim da riječ loše čitaju je malo pretjerana nakon 3 mj nastave.U matematici rade zbrajanje i oduzimanje i kaže da jednostavno ne shvaćaju razliku između + i -. U boravku učiteljica zahtjeva mir i apsolutnu...i da je zadaća napisana ali ih ništa ne podučava.
Posljednje uređivanje od tocekica : 27.11.2015. at 17:01
Super da imate božićnu predstavu...mi imamo sajam i klinci su radili ukrase za bor.
Situacija se nakon roditeljskog i pedagoga popravila![]()