Moja sretna zbog danasnjeg ispadanja zubica i prve 5-ce i to iz vjeronaukauciteljica jos nije pocela ocjenjivati pa je to napravio vjeroucitelj.
Moja sretna zbog danasnjeg ispadanja zubica i prve 5-ce i to iz vjeronaukauciteljica jos nije pocela ocjenjivati pa je to napravio vjeroucitelj.
Danas isto pala prva petica iz citanja
Al njoj splasnuo entuzijazam
Bas kad su ocjene pocele...ah...
Jutros je prvi put izjavila da ona ne bi isla u skolu
I tak...
Naš je isto neki dan došao iz škole i kaže da je dobio peticu. Pitam ja iz čega a on mene pogledam sav u čudu i kaže: Pa iz svega ha ha
Moja nije baš zagrijana za hrvatski, ali joj ide matematika iz koje je dobila i prvu peticu. Za razliku od mene koja sam pravi grammar nazi (ne ispravljam greške u postovima na forumu da ne bih bila banirana) i luda za čitanjem , V. čita samo ono što je obavezno za zadaću.
![]()
Posljednje uređivanje od Diana72 : 16.01.2016. at 11:46
Diana ne znaci da se to nece promijenit kasnije.
In love
Ginger mozda je do vremena svi imamo promjene raspolozenja.
Možda i hoće. Ali imam ih dvoje, pa se nadam da će sin mojim stopama![]()
Posljednje uređivanje od Diana72 : 16.01.2016. at 17:22
moja cijeli tjedan najavljuje ocjene i onda dobije 5 iz matematikr i to ne prijavi. ja sad vidila u imeniku
Posljednje uređivanje od rossa : 17.01.2016. at 00:54
i moj je zaboravio prijaviti drugu peticu. ja sam slucajno vidjela na e-dnevniku kad sam mu htjela pokazati onu prvu.
idu li vasi prvasi vec sami u skolu?
moja ide pola puta, koji ce kroz ovaj mjesec preci u citav put.
Ispadamo neki poremeceni roditelji jer kome god kazemo da ce vrlo skoro sama - svi se cude da je jos premala!?!?
do skole ima 500 m, sa dva pjesacka koji nisu toliko grdi ( zivimo iznad Kvatrica ).
Lastane, jesmo li mi roditelji poremeceni sto zelimo da nam je kci samostalna?
Moj ide sam od 10. mjeseca i čini mi se da svi misle da nismo normalni. u pon ujutro idemo s njim, jer nosimo torbu i u petak dolazimo po njega, tj. po torbu. KOme god kažem, svi me čudno gledaju (tko ima prvašića)...a vidim da ni učiteljice nisu presretne.... ne kužim
još me mali traži da ne dolazimo po njega...bude on sam torbu...nedam od sramote pred učiteljicama...
ima za preći dva pješačka prijelaza...300-njak metara
Moj stariji je isao sam nakon mjesec dana.
Ona ne ide, sigurno nece ici ove skolske godine. ( puno je sitnija, ne moze stari nositi, i slabije se snalazi u prostoru).
Moja ne ide sama. Ima oko 10 min ali ni jedna ulica nema nogostup cijelim putem. Zapravo nogostup ima tek pred školom.
Ne vraća se sama jer mi ne premala da bude sama doma, a i ne može otključati vrata
moja je krenula sama u školu 2. dan škole, i sama dolazila doma, svaki dan nosila torbu, doma sam pretežno bila ja tad s manjim klincem. jako je bila velika i znala je sama otvoriti protuprovalna vrata.
veliki klinac je bio u boravku, pretežno smo išli po njega , a sam je dolazio doma kad sam bila na bolovanju i slično, odma posle nastave, nosil je torbu stavno za sobom jer mu je bilo žal da torba samuje u školi.
do škole imaju cca do 200 m, i jedan prelazak ceste 8 ako idu direktnim putem)
Moj ide sa sekom ujutro. Popodne, jer je u boravku, dolazimo po njega.
Mi isto vodimo u školu. Mogla bi sama, ne mora prelaziti cestu, jer ima podhodnik, ali ne želim da ju netko maltretira putem.
A i kod nas se torba nosi svaki dan u boravak.
Doma nema što ići sama, jer ne može otvoriti vrata.
Za silu bismo ju naučili. No nije nam sila.
Mi smo stari roditelji kćeri jedinice pa valjda idemo linijom manjeg otpora.
Muz vozi sina u vrtic i usput nju iskrca ispred skole.inace nam je skola blizu i vjerujem da ce uskoro sama ici al nema sto dolazit doma kad nema nikoga.
inace ima 3 vrata za otkljucat, teza su za otvaranje ali naucila je.
btw vec je dobila 6 petica![]()
I naravno ne smatram nenormalnim roditelje cija djeca idu sama u skolu![]()
ni moja ne ide sama jer naprosto nema potrebe
usput mi je prije i poslije posla ju pokupit, taman na vrijeme, ranije nema što dolazit doma jer nema nikoga
da ima potrebe, išla bi
mi idemo autom jer nam je daleko. a i da nije on ce biti spreman za ici sam valjda u srednjoj skoli![]()
Ja bih svojeg pustila kad bih znala da je u društvu. Ali mi smo na granici područja(filipovićeva/jordanovac) pa baš i nije nikome usput.
Nasa ne ide sama, ionako vodim mladjeg u vrtic. A i nisam zadovoljna njenim prelazenjem ceste, previse nonsalantnosti, kad krene vise nikad ne provjerava da li ce taj daleki auto stvarno i stat pred zebrom. Mislim, pustim je prek zadnje zebre samu ali provjeravam situaciju, ostatak puta je nogostup pa to moze sama.
A sto se skole tice sve same petice osim prirode, tu imamo nekakav problem. Npr pisala je zivotinje koje spavaju zimski san, i htjela sam joj malo pomoci da se pripremi, no iako sam na sto mjesta nasla da sismisi spavaju zimski san - to nije trebalo zaokruziti. Udzbenik je hrpa slicica, naziva "Pogled u svijet" od profila i ja iz toga uopce ne mogu nista suvislo shvatiti ili joj pomoci da li su joj odgovori po toj knjizi tocni ili ne (jer knjiga ocito ima svojih osobitosti). Da li ima negdje dostupan sadrzaj udzbenika ali s rijecima, da napokon ja shvatim sto to ona treba nauciti i ako zeli da joj pomognem, a ne odmognem. Gledala sam ga x puta i svaki put je ostavljao kaos u mojoj glavi... A i njenoj ocito.
i moja ima problem s tim gotovim testovima
Moja ima problem sa svim testovima. I to vrlo konkretan. Kako stvari stoje ne gine mi opet osnovnoskolsko obrazovanje.
ajme sirius opet...fakat si zasluzila da odmoris od toga al sad bar kcer ima iskusnu*mamunece ti trebat ponavljanje.jos si svjeza pa ti je to olakotno
syllime znam da je u igri za zimski dan odim medvjeda jos jedna zivotinja al naravno zaboravila sam koja
Evo pitala kcer i kaze: JEZ.
meni je isto ta priroda cudnjikava al takva je kakva je.
mislim da je jako bitno da imaju super uciteljicu u boravku.to je 85% odradjenog posla.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.02.2016. at 18:12
Šišmiš je naveden kao prvi primjer sisavca koji hibernira
http://www.skole.hr/dobro-je-znati/o...i?news_id=2004
majke ti mile fakat su netočni ti udžbenici pa mora se upozoriti učitelje i izdavače na takve stvari.Strašno.
vjeverice
Meni je vrhunac bio kad sam u udžbeniku iz hrvatskog za treći razred pročitala da je jednina imenice Turci - Turak
Doma smo se dovoljno zgražali na tu temu (još je baka prof hrvatskog pa je provjeravala u tri različita rječnika), učiteljica je u razredu rekla da je točno onako kako piše u knjizi
Na kraju sam pisala protestni e-mail u Školsku knjigu, dobila pristojan odgovor, muljali su nešto (da je to "stari oblik" koji se, istina, više ne koristi u govornom jeziku, tako nekako) i na kraju priznali da bi to trebalo ispraviti u sljedećim izdanjima.
Cure mislila sam na ovu knjigu od Profila koju spominje Syllime i mi imamo istu (i u knjizi i radnoj su istaknuli samo 2 životinje koje spavaju zimski san: medvjed i jež, i to im je bilo u testu).
Ostale im nisu spominjali.
Bome ću ja ko i tanja, samo nek naletim na nešto neispravno pišem na sve strane, pogotovo sam "osjetljiva" na netočnosti iz područja jezika. Uh,...
Zdrav je razum kod nekih učitelja (naglašavam, nekih jer ih ima gomila sjajnih) prestao funkcionirati onog trena kad su se uopće upisali na UF samo zato što možda nisu mogli upasti drugdje, a ono malo preostalog razuma dokrajčili su im izdavači koji osim gotovih proizvoda koji se ne preispituju( tj. udžbenika, radnih bilježnica i vježbenica), nude i gotove pripreme (ima li išta apsurdnije!? ) i testove. Tako im mozak više i ne treba pa nastaju razni Turaki, ulošketine za cipele itd.
Posljednje uređivanje od čokolada : 03.02.2016. at 12:33
E vidis, bas to. I onda ide ona ponoviti za test, i pise koje zivotinje spavaju zimski san, i zaokruzeni medvjed i ne znam vise vjeverica ili jez - a sismis nezaokruzen. Ali ne da je zaokruzivanje bilo stampano nego je ona zaokruzivala. I kazem ja jesi sigurna da su bas i samo te dvije, idemo provjeriti i kazem da treba zaokruziti i nacrtanog sismisa jer i on spava zimski san (tako je i pitanje). I sad ispadne da nije dobro (ok ovo jos nije 100% jer nisam vidjela test, ali ne sumnjam da je dobro zapamtila).
Nemam namjeru s uciteljicom raspravljati o sismisima ali bih rado saznala gdje to pise da ne treba zaokruziti sismisa pa da posaljem malo pisamce Profilu ako je to od njih.
Da, do sad smo se najvise borili s glazbenim, od 6-7 pjesmica koje smo zajedno prolazile u 3 se ne slaze tekst u knjizi s onim sto pjevaju na CD-u. Neki dan si pusti ona pjesme, i uzme udzbenik u ruke da prati - kad samo zacujem "I ovdje mama!"
Iz PiD mi svako malo zasmeta nesto kako obradjuju teme iz podrucja "drustvo", ali to pokusavam maksimalno ignorirati (mama pegla, u ponoc idemo crkvu i sl), ali sam bar od "priroda" dijela ocekivala egzaktnost. To da neke zivotinje spavaju zimski san nije bas da su otkrili pred 10 godina pa se jos nisu usaglasili znanstvenici u svim detaljima...
onda sam i ja mojemu rekla pogresno za sismisa
![]()
Dobro si se uspjela kontrolirati... ja sam vječito kokodakala na VR o tim udžbenicima, tražila da škola "na nivoJu" intervenira, jer to bi se trebalo jače čuti nego roditeljsko zanovijetanje, ali ništ od toga.
Spasila sam se kad je moj stariji otišao u srednju, sad više nisam u VR. U udžbenicima ne uočavam više toliko grešaka, ali i manje pratim, pa ne mogu tvrditi da ih je manje.
A kad dobijete test da zaokruze kako se oblace u koje godisnje doba. jos kopiran. ja sam kao tanja. prestala se nervirati.
Gle, ako si mu rekla da i sismis spava zimski san, nisi mu pogresno nista rekla. Sumnjam da slusaju Profil
Ide na boravak ali knjige nose doma, a i ovo je bilo preko vikenda. Ma iz cijele ove price ne bih htjela na kraju balade da mi dijete misli da sismisi ne spavaju zimski san. To mi je ipak najbitnije. I malo mi je znakovito da nitko nije imao zaokruzenog sismisa. E sad kako ce koja uciteljica tumaciti ako dijete ipak zaokruzi i sismisa - to je na njoj.
Posljednje uređivanje od sillyme : 03.02.2016. at 13:43
Pa normalno da je to najbitnije, to je pogrešan podatak i učiteljica ga treba ispraviti ako je pogrešno napisan u knjizi ili ako je u testu predviđeno da je to pogrešan odgovor.
Znači, odi na informacije, traži da ti pokaže test i ako je zaokruživanje šišmiša donijelo tvome djetet negativne bodove traži da se to ispravi.