Stranica 25 od 52 PrviPrvi ... 15232425262735 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je, roditelji citaju sa djecom jer nemaju pametnijeg posla.
    i uce /pisu zadace isto tako.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

citaju SA djecom.
    poanta je bila u tome da neki roditelji citaju umjesto djece.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo sa lektirom ovisi o uciteljici - neki klinci citaju lektiru doma, neki u skoli sa uciteljicom. Nas prvasic je cita u skoli sa uciteljicom, a stariji ( 2r) je citao lektiru sam doma. Ista skola, druga uciteljica.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    citaju SA djecom.
    poanta je bila u tome da neki roditelji citaju umjesto djece.
    Kako mozes citati umjesto djece? Tako da procitas, dijete slusa. U prvom razredu u tome ne vidim apsolutno nista lose jer poanta lektire nije u citanju nego u razumjevanju i promisljanju o procitanom. Ako je dijete slab citac sigurno nece moci razmisljati o sadrzaju ako se moraju koncentrirati na formu.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kako mozes citati umjesto djece? Tako da procitas, dijete slusa.
    da

nasa uciteljica trazi da oni citaju jer tako vjezbaju citanje. inace naglasava neka puno citaju, bilo sta, samo nek vjezbaju citanje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I roditelji citaju i ostale predmete da bi djeca razumjela sadrzaj, ako se sadrzaj trazi. Ne zbog toga sto im je dosadno. Djeca u skolu dolaze sa razlicitim znanjem i sposobnosta, neka su sporija neka brza. Dobrom djelu treba neka vrsta pomoci , ili bi im dobro dosla pomoc u odredenim podrucjima.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

na pocetku godine sam ga pustala da sam procita i kad bi zavrsio procitala bi mu ponovo ja. sad vise nije potrebno jer vidim da lovi smisao, ali i dalje moram sjediti kraj njega, jer inace brzo odluta (brze nego kad sjedim kraj njega).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lako je govoriti iz svojih cipela. Npr.
    imas odgovorno, bistro, zainteresirano dijete koje sve odraduje bez ikakve pomoci i intervencije.
    iz mog iskustva skoro zavrsene osnovne 2x rekla bih da je takvih nadobudnih roditelja koji rade umjesto djece manje nego djece koja bi zapravo trebala pomoc roditelja ( ali je ne mogu dobiti).
    Ovo " umjesto" je isto vrlo upitno, jer nije svako dijete isto, i kako netko moze biti siguran da je to " medvjeda usluga"?
    Skoro sam sigurna da niti jedan roditelj ne bi citao umjesto djeta jer nema pametnijeg posla, ili ima gadnu potrebu za kontrolom.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.02.2016. at 20:11

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moje djete je takvo da nece napraviti nista ako ne stojim uz njega i moram ga stalno upozoravati i pregledavati. ne radim umjesto njega, nego sa njim.
    ali poznam roditelje koji rade umjesto djece (a djeca bi mogla sama). ja stvarno mislim da im ne rade uslugu na taj nacin.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moje djete je takvo da nece napraviti nista ako ne stojim uz njega i moram ga stalno upozoravati i pregledavati. ne radim umjesto njega, nego sa njim.
    ali poznam roditelje koji rade umjesto djece (a djeca bi mogla sama). ja stvarno mislim da im ne rade uslugu na taj nacin.
    Kako mislis da rade umjesto njih? Uzmu olovku u ruke i ispune redove u pisanki? Diktiraju im rezultate u matematici?
    Ok, znam i ja neke koji su pisali sastavke ( nisam!), ali ih brzo prosla volja. U petom razredu djeca pisu skolske zadace bez roditelja, i svi vise manje prezive. Bez neke trajne stete.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Diktiraju im rezultate u matematici?
    da

i citaju umjesto njih i odmah ih nauce da traze lektiru na net-u tako da ne trebaju procitati knjigu........

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da

i citaju umjesto njih i odmah ih nauce da traze lektiru na net-u tako da ne trebaju procitati knjigu........
    To je zivotna skola: " kako uhvatiti krivinu" .
    zapravo je i to korisna vjestina u ovom drustvu.
    Jedino sto je moje starije dijete bilo prebedasto za usvajanje takve vjestine.
    jedva da je naucio malo prepisati na testu u 6 razredu.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bas mi je neki dan jedna mama koja je to radila pricala da je rekla kceri nek pocne raditi sama i sad se cudi kako su joj se odjednom popravile ocjene.
    pa dijete je konacno dobilo priliku da nesto nauci i zapamti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bas mi je neki dan jedna mama koja je to radila pricala da je rekla kceri nek pocne raditi sama i sad se cudi kako su joj se odjednom popravile ocjene.
    pa dijete je konacno dobilo priliku da nesto nauci i zapamti.
    Koliko je ta kcerka stara?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sad ide u 3. razred

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozda kcer ima bolji rukopis. :D
    Ako je tako kao sto pises, mamine intervencije joj cini se nisu nastetile . Jer da jesu, ocjene bi isle dole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ej a zasto je tako velika razlika u broju procitanih knjiga u te 2 generacije s nevelikim vremenskim odmakom?
    Jednostavno
    Uciteljica od klinca vise poticala citanje, i dalasveukupan popis knjiga koji je na raspolaganju za lektiru, uz veci naglasak na obaveznu lektiru, napravili smo krizaljku imena klinaca i popisa i kad i tko procital odredeno dijelo dobil bi + za 3 +slijedila je 5 iz zalaganja, s time da se morala napisat i kratka recenzija likova, sadrzaj i slicno, za obaveznu lektiru se moralo pisat po pitanjima, a u skoli je bio test za rijesiti
    Par njih je procitalo gotovo sve knjige s popisa, svi su rjesili obaveznu lektiru, ali to je i do pojedinih klinaca, neki iz njegivog razreda briljiraju na manje vise svim podrucjima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sirius ajde moja ti šta si navalila na meri, znam i ja koliko hoćeš koji klincima u 3. ili 4. razredu još šilje njihove olovke, bojice...evo kolegica iz ureda do, rade apsolutno sve zadaće a djetetu ide samo je malo lijeno i sporo.

Druga je stvar kad djetetu stvarno treba pomoć, ne mislim da su takvi u većini, nego u manjini al roditelji moraju imat apsolutnu kontrolu nad svime, dijete im mora imati petice i onda postaje upitno jel to za dijete dobro ili ne...kod tebe mi je potuno jasna slika al vjeruj nije svugdje tako.

Jelena_ o thanx za pojašnjenje.

Nego sad kad imamo e-denvnik gledam i ne vjerujem koliko oni imaju ocjena a bome i testova. Evo ovaj tjedan opet 3 testa, bome čijem djetetu treba pomoć nije to mala stvar.To je pravi angažman, meni je trebalo valjda sat vremena samo da preletim što su sve radili prošli tjedan u školi, toga je brdo, već me glava zabolila od svih tih bilježnica, knjiga, radnih,....ajme... zahvaljujem nebesima da ne trebam ponovo sve to prolazit i suosjećam s vama koji trebate...

Kćerka treba čitat lektiru doma a pisat će je u školi.

1.lektira je dosada živa, nešto o velikim slovima pa neke ko pjesme u rimi, majke ti mile ni ja ne razumijem kad pročitam o čemu taj Balog. A muž mi govori:Ne govori joj da je lektira dosadna, al brate mili mogli su im dat neku normalnu priču s likovima. Doći će valjda i to.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.02.2016. at 12:14

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ne znam kako je kod vas, mi vec imamo 14 ocjena.
    ma mislim da se ja i sirius bas nismo dobro razumjele. velika je razlika izmedju: raditi sa djetetom i raditi umjesto djeteta. ja sa mojim djetetom moram puno raditi i to samo zato jer ima veeeeliki problem sa koncentracijom. ima jako dobru memoriju ali su mu misli svagdje samo ne tamo gdje treba.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je vec debelo dosta skole.
    moja svaki tjedan ima 3-4 ispita. muci se da je to uzas. uciteljica je stroga i cini mi se da dosta trazi. kriza i stavlja upitnike gdje god da stigne.
    Neki dan ispit iz hrvatskog. od 13 bodova moja imala 10 i dobila 3! pa nemrem vjerovati da to bas tako ide u prvom razredu! nije na faksu da joj treba 70% za dvojku.
    Ne pada mi napamet ici preispitivati uciteljicine metode rada, ali u šoku sam.

Kome god da se pozalim, svi me blijedo gledaju i govore da je njima to sve lako. Ili svi imaju vunderkinde ili je nasa mutava. Uopce neznam kako bi se trebala osjecati.

Neide u boravak jer za tim nema potrebe. I lakse kontorliram gradivo i pomazem joj da nauci uciti. Nemogu zamisliti kako bi tek bilo da je u boravku sa 30 drugih i da ovisi o uciteljicinom strpljenju.

Sorry, morala sam se izventilirati

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Svaka učiteljica ima svoj način rada i ocjenjivanja.
    Uspoređujem mo i njenu prijateljicu. Mo čita lošije od prijateljice. Nekidan sam bila na informacijama i učiteljica je rekla da je to u redu. Da je ne gnjavim kuci s tim. Da imaju cijelu ovu godinu za nauciti čitati i pisati.
    Prijateljici su rekli da je njeno čitanje lose i da treba puno ja tome raditi.

Tako da niti svi imaju vunderkinde, niti je tvoja mutava. A 3 za 10/13 mi je totalna nebuloza.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anatom, nije tvoje dijete mutavo nego ste naletjeli na takvu uciteljicu. Ima svakakvih. Od prijateljice mala isto ima svaki tjedan 3-4 kontrolnih, muka jim je od toga. Roditelji su digli malo frke kod ravnateljice i sada je mrvicu bolje. A sta kazu drugi roditelji?

Mi smo jucer imali roditeljski, mali ima u imeniku sve petice, i on sam se cudi kako to he he... A ona kaze da se ocenjuje napredak dijeteta, a ne suhoparno znanje.
    Uciteljica ga hvali, bistar je, malo mu šteka pisanje, ima neki čudan način pisanja, sve s krive strane . Ali se uciteljica se s time ne zamara, a ide i kod logopeda pa tamo rade na urednom pisanju. I moze kada se potrudi.
    Citanje mu ide super, bez slovkanja, procita rijec u komadu ( nije znao ni jedno slovo kad je krenuo u školu).

Sve u svemu, mi zadovoljni sa svime .

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo prošli isto kao i anatom, naša učiteljica sve penalizira: "jer se oni moraju naučiti...."
    pa eto

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pa koliko onda oni imaju vec ocjena ako pisu 3-4 ispita tjedno?
    mi trenutno imamo 17.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bome meri i vi imatepuno ocjena. Mislim da moja kcer ima nekih 10ak al nisam sigurna.

znaju imat 3 testa u jednom tjednu al bome i tjedne bez ijednog testa. I ne dozivljaju te testove kao nesto ajooj.

10/13 mislim da bi kod nase u iteljice bilo 4.bas cu zavirit u kriterije ocjenjivanja koje nam je dala.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Anatom,

jel druga uciteljica u boravku? Mozda bi joj bas vise odgovarao nacin ucenja i rada u boravku nego s mamom.mislim nemoj me krivo shvatit al evo meni su potpuno nepoznata ova nova pisana slova i taj novi pravopis.

cula sam puno puta da djeca kvalitetnije i brze napisu zadacu u boravku nego doma.

I provjerila sam i kod nas (a uciteljicu ne smatram strogom nego bas kako treba) bi za takav rezultat dobila 3 fali joj 0.4 boda kad preracunam postotke.

u nacelu je 5-ica u postotku 90-100% a 4-ka 80-89%.

Polako bit ce bolje. Drzim fige.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Boravak uopce nije opcija. Nema potrebe za njime, oa nezelim obrazovanje svoje kceri prepusiti sustavu u potpunosti. Nek me se krivo ne shvati- mi imamo opciju da smo doma sa njom pa napraosto nevidim potrebu i svrhu boravka. Drugacije bi bilo da radimo i da nemamo druge solucije.
    Nama nisu problem zadace, ona ih samostalno i bez problema radi.Svaki dan pnovimo ono sto su u skoli radili. Ubacimo vjezbe iz matematike i hrvatskog .
    Nemogu reci da vidim problem, osim eventualno rukopisa koji je dosta neuredan.

Nekakav kratki spoj nastaje u školi. Mozda joj je jednostavno previse svega?

Mislim da sam vec pisala tu: nakon manje od dva mjeseca nastave mi je uciteljica na informacijama rekla da ona lose cita!?!? Tada nisu ni pola slova naucili a ona lose cita?!? Citala je po mojim standardima sasvim solidno, u slogovima ( pjevajuci, kako nas je savjetovala uciteljica da citaju). Sada cita odlicno. Matematika joj ide odlicno. Muce ju diktati, iako nisam jos dokucila u cemu je konkretan oroblem, jer doma kad vjezbamo, sve rjesi, u nekom normalnom brzom roku. Mozda su ti diktati iz matematike jos brzi na nastavi?

Nemam pojma. Otvorena sam za suradnju sa uciteljicom. Ali nemam pojma kako da to izvedem. Nezelim biti roditelj koji za lose ocjene krivi ucitelja. Negdje je ocito problem koji ja nevidim.

Idem na informacije redovno. Primjenjujem savjete koje tamo dobijem. Napredak nevidim.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eh da!

Koliko vremena vasi imaju za procitati lektiru? i koliko zadace imaju?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kuzim anatom.

Evo ovaj tjedan si dobili obavijest da je trebaju procitat do 29.2. znaci nekih 2 tjedna. A zadacu skoro pa uopce nemaju za doma sve rade u boravku a taj dio ne znam procijenit.

uciteljica iz boravka je bas zahtjevna i svidja mi se. Ona ih polira.

rijetko za vikend bude nesto: neka pjesmica iz eng, ili npr procitat Crvenkapicu al sitno je to.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A cuj prati jos malo probaj utvrdit vrstu greske koja se ponavlja mozda uspijes napipat sto steka.
    al svakako probaj naci i zajednicko rjesenje s uciteljicom da se djetetu ne zamjeri skola.

nadam se da uciteljica nije totalno tvrdi orah.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nasi su npr. jucer imali jednu stranicu zadataka iz matematike. iz hrvatskog: jednu stranicu pisanja u pisanki, dvije stranice pisanja u radnoj biljeznici i jedna pjesmica za procitati u pocetnici. nekad bude vise, nekad manje.
    lektiru za sada rade u skoli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo dobili popis lektire do kraja godine, svaki mjesec jedna lektira. Evo, desetak dana ranije nam je najavila kada treba obradu lektire donijeti u školu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo dobili popis lektire do kraja godine, svaki mjesec jedna lektira. Evo, desetak dana ranije nam je najavila kada treba obradu lektire donijeti u školu
    naši su isto dobili popis lektira jedna mjesečno od veljače do svibnja, čitaju doma a pišu lektiru u školi. Kako će to izglrdat saznat ćemo krajem mjeseca, meni je ova lektira totalka dosadna - Mala kjniga o velikim slovima.

Ja sam očekivala za klince u 1. razredu neku priču gdje imaš likove i jasno se mogu postavit pitanja: likovi, tko, kad, gdje, zašto...a ono dobijemo kratke pjesmice (svako slovo jedna pjesmica) u rimi za lektiru, uopće ne mogu ni zamislit kako bi trebala izgledat ta pitanja. Uz to ima arhaičnih riječi koje djeca ne razumiju pa im se mora objasnit.

Živi bili pa vidjeli.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nasi su npr. jucer imali jednu stranicu zadataka iz matematike. iz hrvatskog: jednu stranicu pisanja u pisanki, dvije stranice pisanja u radnoj biljeznici i jedna pjesmica za procitati u pocetnici. nekad bude vise, nekad manje.
    lektiru za sada rade u skoli.
    Naši isto ovako nekako, baš puno pišu,stalno kupujem nove bilježnice, olovke se troše ko lude, šiljila se tupe...Nevjerojatno mi je kako su danas ta šiljila nekvalitetna i tako brzo se istupe. Ako imate ideju za neko kvalitetno koje može bit oštro bar 2-3 mjeseca molim prijedloge.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anatom, možda je taj diktat iz mat brzo i točno. Tu je naša najstarija uvijek fulala, jer, nije da nije znala, ali nije znala BRZO i točno.

Naši imaju malo zadaće, jedna stranica mat, i jedna iz hr. Engleski nemaju zadaće nikada, a prirodu isto ništa strašno. Lektire rade u školi.
    Ako usporedim sa mojim drugašem je zadaće stvarno malo, starijeg učiteljica "ubija" sa zadaćama.

ŠILJILA - ja kupim najobičnija kovinska u profilu ili NN. Malo su teža, ne ona lagana i ok su. Izdrže dok se ne izgube he he

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    Boravak uopce nije opcija. Nema potrebe za njime, oa nezelim obrazovanje svoje kceri prepusiti sustavu u potpunosti. Nek me se krivo ne shvati- mi imamo opciju da smo doma sa njom pa napraosto nevidim potrebu i svrhu boravka. Drugacije bi bilo da radimo i da nemamo druge solucije.
    Nama nisu problem zadace, ona ih samostalno i bez problema radi.Svaki dan pnovimo ono sto su u skoli radili. Ubacimo vjezbe iz matematike i hrvatskog .
    Nemogu reci da vidim problem, osim eventualno rukopisa koji je dosta neuredan.

Nekakav kratki spoj nastaje u školi. Mozda joj je jednostavno previse svega?

Mislim da sam vec pisala tu: nakon manje od dva mjeseca nastave mi je uciteljica na informacijama rekla da ona lose cita!?!? Tada nisu ni pola slova naucili a ona lose cita?!? Citala je po mojim standardima sasvim solidno, u slogovima ( pjevajuci, kako nas je savjetovala uciteljica da citaju). Sada cita odlicno. Matematika joj ide odlicno. Muce ju diktati, iako nisam jos dokucila u cemu je konkretan oroblem, jer doma kad vjezbamo, sve rjesi, u nekom normalnom brzom roku. Mozda su ti diktati iz matematike jos brzi na nastavi?

Nemam pojma. Otvorena sam za suradnju sa uciteljicom. Ali nemam pojma kako da to izvedem. Nezelim biti roditelj koji za lose ocjene krivi ucitelja. Negdje je ocito problem koji ja nevidim.

Idem na informacije redovno. Primjenjujem savjete koje tamo dobijem. Napredak nevidim.
    Kao da sebe slušam... Nama je u e-dnevnik 12.10. napisala da Mrkvončica "ne čita". Ne znam što je očekivala nakon mjesec dana škole?

Mi kuburimo s pisanjem jer u onom prijenosu iz slušnog/vizualnog u pismeno se dosta toga izgubi pa su diktati katastrofa, čak i kad prepisuje s ploče pogubi slova, slogove... Neki dan je trojku iz diktata donijela doma i morala sam svom silom obuzdati sjećanje na vlastitu mamu kojoj bi to bila katastrofa. Trudim se biti podrška i hrabrit i poticati da vježba i da se trudi. Kvragu, nije lako.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam za lektiru vec rekla kako je u devet navecer objavila da je procitala i da sutra pisu test.
    Nije rekla da imaju novu lektiru ali mi je neki dan pokazala slovo N u setnji koje je nacrtala, pa sad kad citam vas imam predosjecaj da je dobila i ona tu knjigu od Baloga za procitati ali nam to uopce nije rekla. U informativci ne pise nista, raspored lektire od uciteljice isto nismo dobili. Moram je pitati veceras sto je s tim, ili neku mamu koju znam ako se ona pokaze kao los izvor informacija.

Moja ima zadaca kao kod Meri, znam jer svaki dan prolazimo doma, ali joj to nije napor, samo ponekad ima za dovrsiti nesto iz engleskog (tamo pak rade ogroman broj rijeci, bas sam se iznenadila, i pisanje i sve - nije igra kao u vrticu...)

Ednevnik nemamo tako da cu se iznenaditi tamo negdje krajem ozujka kad odem na informacije koliko ocjena ima ali mislim da ih je dosta

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi evo ovaj tjedan 3 testa a iduci samo eng i to boje, brojevi, odjeca.

ne vjerujem da ce ih pismeno ispitivat nego usmeno.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi evo ovaj tjedan 3 testa a iduci samo eng i to boje, brojevi, odjeca.

ne vjerujem da ce ih pismeno ispitivat nego usmeno.
    i mi drugi tjedan engleski. u e dnevniku pise: boje, brojevi, igracke.
    zadnji put je ispit bio takav da su slusali i morali su zaokruzivati. to bi bio kao pismeni. usmeni je bio prosli tjedan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja nema testove ih+z engleskog, ali svaku lekciju i pjesmicu mora naučiti na pamet. ali baš svaku. to ih onda pita

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kako ide vašim prvašićima? Kod nas je bilo neko zatišje, ali počelo se nešto komplicirati, imam osjećaj kao da svaki tjedan pišu testove iz hrvatskog, matematike i prirode. I to dobiju neki zadatak kakav prije nisu nikad radili na testu, pa dijete ne shvati zadatak, a budu dva takva i dobije 3. Mislim, briga me za 3 ali zašto makar ne naprave jedan pokazni zadatak da se vidi tko razumije a tko ne, ipak su to prvašići. U informativci je najavljeno možda svaki treći taj ispit, za pola njih ni ne znamo, rezultate nikad ne napiše u informativku (nego bi mi morali ići na informacije, ili se očekuje od prvašića da sve točno javljaju doma?!), ednevnik naravno isto nemamo, ma komunikacija jedna veeeelika NULA.

Ili sad zadnje iz matematike, rade podjelu na desetice i jedinice, u udžbeniku npr broj 7 zapisan kao 0D i 7J a mojoj učiteljica prekriži sve 0-e na deseticama jer kao treba ostaviti prazno. Pa bilo prazno ili pisalo 0 oboje je matematički točno, nema ništa desetica - ovo me jučer baš iznerviralo, došlo mi je da odem u školu i pitam je od kada 0 desetica nije isto kao i ništa desetica. Stvari koje ne shvati iz prve joj redovito ja moram objašnjavati i davati primjere, jer učiteljica u DB to ne napravi - pa nakon 8h u školi imamo opet školu doma.

Rekla sam samoj sebi da se neću dat nervirati glupostima u školi ali se ipak iznerviram (naravno ne pred njom). Uglavnom, već sad vidim da će nam praznike pokvariti što ću morati s njom malo proći što su sve radili i kakti "apsolvirali" a kad ono - nisu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naši pišu 0 kod desetica

a kaj ja znam, mogla bi potpisati većinu što si napisala, iako i mala se malo ufurala (onih 3 tjedna praznika joj je bilo previše, raspustila se skroz )
    ovih 7 dana praznika ćemo odmarati, baš nas briga. Nakon 8 sati boravka i svakodnevnog rada doma - zaslužile smo obje odmor

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

tebi je to drugi put, pa si već postigla viši nivo zena kojem ja težim, ali ne ide

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    U informativci je najavljeno možda svaki treći taj ispit, za pola njih ni ne znamo, rezultate nikad ne napiše u informativku (nego bi mi morali ići na informacije, ili se očekuje od prvašića da sve točno javljaju doma?!), ednevnik naravno isto nemamo, ma komunikacija jedna veeeelika NULA.
    Za informativku sam prvi put čula ovdje na forumu. Prema situaciji u mom okruženju, ona je i dalje prije iznimka nego pravilo.
    Od prvog dana, naši su sami odgovorni za prenošenje informacija. Bilo koje vrste.
    Pa sam tako ja u protekle četiri godine i ne došla na roditeljski sastanak i došla na njega kad ga nije bilo...
    Posljednje uređivanje od Maruška : 09.03.2016. at 12:58

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je ponekad klinci ubace poruku među knjige pa i sami ne znaju gdi je kaj, naši bi trebali lijepit te obavijesti
    Oni koji nemaju e dnevnik trebali bi imat vremenik gdipišu testovi

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    je ponekad klinci ubace poruku među knjige pa i sami ne znaju gdi je kaj, naši bi trebali lijepit te obavijesti
    Oni koji nemaju e dnevnik trebali bi imat vremenik gdipišu testovi
    Ne znam za druge ali
    a) u vremeniku NEMA najave tih testova
    b) papiriće koje dobije s obavijestima nikad ne zagubi nego uvijek preda

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sillyme, mozda to nisu pravi testovi. Kod naseg starijeg ( 2r) isto tako stalno neki kontrolni, a na kraju se ispostavilo da uciteljica to tako zove, i dobiju i ocjenu koja ne ide u imenik. A u biti su to vjezbe za pravi kontrolni. I tu ocjenu onda upise u imenik. A to je najavljeno.
    Kod najstarije i kod prvasica toga nema, pa je i meni prvo bilo koma i veliki upitnik u glavi - svaki tjedan tri ispita. Pitaj uciteljicu oko toga.
    A kod prvasica nam datum kontrolki posalje na papiricu jer nemamo e- imenik.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da se prema pravilniku pisane provjere kraće od 15 minuta ne trebaju najavljivati. I da ti nema druge nego često na informacije.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da... samo, bas sam shvatila jucer (nakon te price o trojki iz testa za koji nisam imala pojma ni da ce ga pisati, niti znam je li u imeniku) da su u ponedjeljak bile popodne informacije, iduci tjedan su ujutro (znaci ne mogu), pa praznici, pa opet onaj tjedan ujutro tako da cu na informacije moci tamo negdje pocetkom travnja...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Imam i s informacijama bisera.
    I za jutarnji i popodnevni termin moram izlaziti s posla. I dođem tako na informacije krajem prošlog polugodišta. I učiteljica me mrtva hladna otpravi s riječima da zadnji tjedan nema informacija. A nije bio zadnji tjedan već zadnji cijeli radni tjedan. Osjećala sam se k'o da imam deset godina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •