Ne piše vam na stranici škole kad su informacije, u biti termin se ne mjenja u toku godine osim ak je neka velka frka
Ne piše vam na stranici škole kad su informacije, u biti termin se ne mjenja u toku godine osim ak je neka velka frka
Sillyme ja ne kužim ovaj dio što ti je OD i 7J - 7 jedinica.
Znam da se prema hrvtaskom pravopisu ne piše 0 ispred 7, eh sad može se zbog toga oduzeti pola boda a ne cijeli odgovor smatrat kao netočan. Ja prvi put vidim da rade ovo s deseticama i jedinicama, morat ću zavirit za vikend, prošli vikend sam išla u Italiju (da se pohvalim istrčala sam svoj 2. polumaraton), djeca nisu bila s nama al ne sjećam se uopće ovog dijela. Hoću reći nisam detaljno prelazila po knjigama.
Mi imamo najave, dobili smo jedan papir sa svim testovima koji ih čekaju do kraja godine, imamo e-dnevnik, imamo informativku za najavu lektire, mislim da ih ocjenjuju i više nego koliko ima najavljenih testova.
Mojoj curki ide odlično, falatiBože sad ima normalnu knjigu a ne "poeziju" za lektiru, u 3 dana pročita cijelu a imaju 30 dana pa sad ću joj dat neke stripove. Pročita svaki dan po nešto malo.
Nismo radili preko zimskih praznika, mislim da klincima fakat treba i odmor, za Uskršnje blagdane mi radimo tako da ćemo morat angažirat neki baka servis pa joj možda ostavim neke radne listiće al samo zato da joj ne bude dosadno, ona ih voli ispunjavat.
Uspjela sam negdje zaturit CD od engleskog (volim te pjesmice pa ovako znam puštat preko vikenda) i dijete mi nije uspjelo naučit pjesmicu (ja u Italiji CD- a nema) pa sam joj rekla da ne diže ruku i ne javlja se ovaj tjedan
Moram pod hitno od nekoga iskopirati taj CD.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.03.2016. at 14:43
Vidjet ćeš, zadatak je riješila ovako, kako i piše u udžbeniku
broj D J 21 2 1 7 0 7
A ona joj je prekrižila "0" kod broja 7 jer da treba ovako (prazno polje gdje se treba upisati koliko ima desetica):
broj D J 21 2 1 7 7
Ja ne razumijem u čemu je greška. Trivijalna glupost ali me ipak iživcira svaki put kad vidim da se forsira forma makar je sadržaj točan, zato nam je i država puna pi**arija kao npr kad imaš izvješeno da ti je radno vrijeme pon-pet 7-21 a inspektor ti lupi kaznu jer ne piše da nedjeljom ne radiš a treba pisati da li radiš nedjeljom - iako je očito da ne radiš (primjer iz frendičinog života...)
Sto vas muci .
sto vam je to svima prvo dijete u prvom razredu?![]()
Kako im piše u bilježnici?
(naši su radili kao i tvoja curica)
Moj je u četvrtom. Al' se još uvijek sjećam (svojih) frustracija...Pa pokušavam utješiti.
A najesen ispočetka s mlađom.
Moje frustracije su trenutno na obliku pisanih slova. Bolesno. Koji bedak je smislio tako nelogican oblik slova?!?Totalno suludo za rukopisno pismo. Da ne napominjem da su u rangu nemoguce misije kod djece sa poteskocama.
Još malo pa kraj godine. Dogodine ih više nitko neće pitati za to.
Je, ali ce mozda ocekivati da pisu njima. Barem jos koju godinu.
E. je rekla da ce ona pisati stampanima ( velikim). Kao njezin super brat koji je prestao upotrebljavati pisana slova krajem petog razreda.
Opčenito treba pisati onak kak su učili i kak piše u njihovim knjigama
Tak su naši učili da su hrvatu tu od stoljeća 7., na to je maja klinka i još jedan klinac počeli pametovat kak su ih braća učila, na to je učiteljica rekla učimo kak u knjizi piše,
Moji pišu pisana slova, s time da klinac piše lijepše i čitljivije, kod klinke ja često ne znam dal e ili i jer piše baš bedasto
Drago mi je da još netko to tako vidi. Do sada sam mislila da sam jedina.![]()
Velika slova- mislim, koliko grbica i zavoja! A malo slovo m- prvo na špic pa dvije grbe! A tek povezivanje slova... malo na koso, da ne bude logično... pa slovo a- bez početne crtice... ma jooooj
Dobro si rekla- samo je jedna riječ za to- totalno bolesno!
Pisana slova su katastrofa. Kad mogu naučiti dijete kako da pojednostavi to što ih uče a da joj ne broje u greške? Od drugog razreda ili moram čekati peti?
Sve nacedeno je tocno, ali najgora stvar je povezivanje.
Kako da nauce povezivati kad uce pisati slovo bez " prednje rucice) , a tada su potezi potpuno drugaciji.
Svako slovom moram vjezbati sa djetetom na vise nacina i ovo je totalno suludo.
ja se isto zgražam otkako su učili tiskano M i ne mogu doći sebi![]()
Kod nas- od petog. Točnost i urednost se strogo ocjenjuje. Svako dijete mi piše drugačije (jer su Hr slova ove godine nova), a iz svakog jezika se još inzistira da se piše slovima iz tog jezika, i ocjenjuje početno veliko slovo napisano sa krivom grbicom jer se tako ne piše u tom jeziku, ali u drugom da...
ali sa godinama i svakim slijedećim djetetom.... navikneš se![]()
Slovo E me ubija, ja sam ga učila kao obrnuti broj 3 (jedan potez) a oni ga uče u tri! poteza, na kraju nije ni čudo da su im štampana brža od pisanih slova. Na njene upite je li nešto dobro napisano se ništa ne usudim komentirati bez konzultacija s udžbenikom i pisankom![]()
Sillyme ovo za desetice je stvarno svasta.Trebala joj je priznat to kao tocan odgovor.
A pisana slova...hm ja sam sva u cudu i mislim.da ih ne znam ni napisat. Koma.Meni su uciteljice rekle ma to je samo da nauce citat, pisana nece morat tako pisat -al kad to ne znam. I one su kolutale ocima na tako napisana slova.
Moja kcerka se nista ne zali ne trazi pomoc pa i ja sutim ko zalivena. Koja muka bi mi bila ta slova al fakat strava.
Ja sam mojoj prije konzultacije s udzbenikom označila jedno m kao neispravno. Falio joj je jedan val pa je bilo n. I onda sam napisala svoje pisano m pa me rođeno dijete popljucalo da to nije tako.
Ovaj novi slovopis skroz ubije točnost pisanja
evo malo još http://os-polaca.skole.hr/?news_id=109
samo bih se slozila s vama da su pisana slova karastrofa
uopce ne kuzim kak to povezivati
opcenito, vecina udzbenika mi je debilna
i ide mi na zivce ta glupa skola, toliko nebuloza na jednom mjestu dugo nisam vidjela
a tek mi je prvo dijete prvi razred
moram i ja, kao i sirius, pronaci svoj zen ili cu prosvikati dok se sve odskoluju
anatom, blago tebi
ja jos nisam, a kad cu - ne zna se
sirius tocno kaze
Maruskanasmijala si me s informacijama
Inace, E. uopce ne moze citati tekstove napisane pisanim slovima.
ovo gore sa linka sam jedva ja procitala, a takvih se tekstova nade po knjigama.
Slova su pretanka, oko nije naviklo na citanje takvog oblika. Da ne kazem da uz sve djeca u jednoj skolskoj godini moraju nauciti 4 x po 30 slova . I vecina je potpuno razlicitog oblika. Strasno. Uglavnom , od srca pozdravljam reformu.
Nema veze sa mozgom, ali kada se razgovara sa učiteljicama kažu- to je tako, što je tu čudno? Ali za čudo, to djeci nije uopće teško. Osim ova sada nova nelogična Hr slova. Stara Hr slova su isto prolazila kod nas bez problema.
nama je na zadnjem sastanku uciteljica rekla da ta mala pisana slova u udzbeniku ne valjaju i da ce ona njima dodavati poveznicu ispred.
sto se tice jedinica i desetica kod nas se za jednoznamenkaste brojeve upisuje 0 kod desetica.
imaju i nasi svako toliko neki "ispit" koji nije najavljen, ali ta ocjena onda nije upisana u dnevnik, to im je valjda kao neka vjezba ili mozda uciteljici pokazatelj koliko su djeca od tog gradiva razumjela i usvojila. inace su svi ispiti najavljeni u e-dnevniku (u prvom polugodistu nisu bili) i na web stranici skole, a isto tako i raspored roditeljskih i informacija od pocetka polugodista do kraja skolske godine.
Već sam mislila da sam jedina luda od tih slova... nelogična, nemoguća za povezati... ma joj...
A kad mi spomenu reformu... zažto samo 60 škola u Hr? Zašto ne svi? Da poslije mogu usporediti ove sirotane koji uče i bivaju ocijenjeni po starom u stilu"je, fakat im je teže". Dobro jutro, tugo!![]()
Nova pisana slova su katastrofa. Ja sam se prosle godine dobro naljutila na malog zbog pisanja slova J, dok nisam skuzila da je od prosle godine pisano J novo. I sva ostala slova. Najstarija je ucila jos po starom.
Nasa logopedica se drzi za glavu. I kaze neka mali pise neka slova po starom jer mu ide lakse. I bolje. Ova nova se ne mogu spajati jer nemaju repica pa bude svega...
I uciteljica ima upitnik u glavi. Kaze da i ona doma vjezba, jer je dosla iz 4r u prvi i takva slova uci prvi put.
ma da, mislim da je nama teže nego njima, jer smo naučeni na drugačija slova![]()
Slova je smislio akademski slikar. Ne sjecam se imena. Prosle godine su ta slova uvedena. Pa ako slucajno imate onu pcelicu vidjet cete da su tamo slova samo izmjenjena u onom dijelu gdje pokazuju kako se pisu. Inace ta slova su sranje nad sranjima. Sirius mos mi dati opomenu slobodno.
Propaganda je prosle godine bila dosta izrazena na TVu. Vjerujem da to tad niste zapazili jer vam nisu bila slova u fokusu. Al bila je hrpa klinaca onako lijepo zacesljana, sa svim zubima u osmijehu kako treba. Ko da su svi vec aparate noslili. Sunce je sijalo kroz prozor. A to sranje od slova je prikazivano na ploci. Vrhunac bi se dosegao kada bi necija mala ponos i dika familije izjavila kako su ta slova divna.
Prilog mi se urezao u glavu.
BC stalno prigovara sestri da ne pise ispravno. Stariji je od nje manje od 2 godine. Pa mu moram objasnjavati svaki put da je ostavi na miru. Da mi znamo ova seljacka slova. A sestra mu akademska
Silly i jedno i drugo celjade su pisali 0D 7J.
Testovi su do uvodenja e dnevnika bili na stranicama skole za polugodiste. No znam za slucaj gdje je uciteljica rekla roditeljima da je to informativnog karaktera. Na nasu srecu nije niti jedna nasa.
Slikar , kazes... Sad neke stvari postaju jasnije. Meni je jasno da neki genijalac dode na ideju da smisli umjetnicka slova , ali da struka prihvati tu glupariju bez da ih isproba koristiti... E, to mi stvarno nije jasno.
Uglavnom , pise E. slova veceras ja urlicem i proklinjem autora.
Dolazi M. gleda u slova i vice : " kakva su to slova ? Gdje im je kukica?!"
Pubertetlija koji je apsolutno nezainteresiran i za vladtito skolovanje u prolazu vidi da su slova apsolutno nelogicna.
Treba li jos sto reci?
Evo malo jos o tome kako je opisivana ljepota tih slova
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.aspx?id=223708
Kao sto vidite vodili su racuna i o ljevacima. Sto je hvale vrijedno. Rado bih cula pohvalu od neke majke ljevorukog djeteta. Bilo bi mi lakse.
Vidite kako je meni ostalo sve to u sjecanju. A dijete mi je drugi razred a i meni je drugo dijete. I ne nadgledam je previse.
Ja sam primarno primijetila da moja stalno dize olovku dok ih pise. Sto je naravno antiteza pisanih slova koja trebaju "teci" a ne da u stvari svako slovo pise zasebno pa ih onda lijepi.
A clanak... Mene je moja baka ucila velika pisana slova kakva je ona ucila na krasopisu i nisu nimalo licila na ova... Toliko o "tradiciji"Da ne spominjem da su se mogla napisati u jednom potezu i nastaviti na iduce malo slovo nez prekida.
Ova su prava. Spajka je stavila kriva.
http://pravopis.hr/slova/
I u moje doba su imala kukice napred
evo gledam pocetnicu
nema crtice naprijed ni na o, niti na e
zapravo, nema je nigdje
Ja sam linkala clanke. Nije mi bila namjera unjeti nemir. Nisam ni gledala slova. Skuzajte. I BC smatra sa Balerina koristi tiskana a ne pisana slova. Na kednom slovu njena uciteljica je rekla da ce ostaviti stari oblik jer ni uz najbolju mastu neoze ga spojiti s drugim slovom.