moja je uspjela dobiti 4 čak i iz doba dana i dana u tjednu - piše da je krivo posložila doba dana. aaaa
Sillyme zavirilq sam u desetice i jedinice i kod nas je tocan odgovor 0D ako je broj manji od 10.
nego imam.pitanje.dijete dobilo zadacu i napisala ju je al mene zbunjuje pitanje tj koji odgovor nqpisati.
recenica glasi:
Carobnjak trebas biti, srecu znati otkriti.
pitanje je: Tko moze otkriti srecu?
Bas me zanimaju vasi odgovori da vidim jel se poklapaju s njenim.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.03.2016. at 19:56
Thanx sirius.
Samo pise na vrhu nakon texta:
pitanja i odgovori. Jel to onda citanje s razumijevanjem ili ne?
Eh jelena sad sam vec zaboravila..nesto s carobnjakom al duzi text.
kod moje samo pitanje koncentracije
kad smo kod čarobnjaka, ne znam više u kojem predmetu (nije razumijevanje teksta): kada treba ići zubaru? Veli F: uvijek treba ići zubaru, a učiteljica stavi upitnik i napiše: kada te boli zub. aaaa
ili: čega si ti bojiš. F nacrta leptira, ova napiše upitnik. Pa pitaj dijete! Što da radim, ova se boji leptira, tj. svih letećih stvorova
Bubice mislim da trebaš reći djetetu kad dobije taj upitnik da pita učiteljicu zašto je dobila upitnik i onda fino objasni učiteljici da zubaru ne ide samo kad je boli zub nego i na kontrole i da se ona boji baš tih malih lepršavih a njoj strašnih leptira.
Išla sam provjerit dakle moja je napisala: Čarobnjak trebaš biti, ja samo joj predložila da napiše Čarobnjak trebaš biti da bi sreću znao otkriti, ali mlada dama se nije dala i ostavila je po svome, baš me zanima što će im smatrat za točan odgovor samo riječ "Čarobnjak" ili je trebalo šire pojasnit.
Tko će ga znat, meni je drago da kćer ima stav i ne odustaje od njega.![]()
Lili, Lili, na najboljem si putu da postanes kontrolfrik, sto bijase s onim "zadaca nije moja briga"?![]()
to sam se i ja došla pitati :D
lili nas na onim temama špota, i divi se casi, a tu provjerava svaku riječ u zadaći :D
Lili, naravno da govorim djetetu da se treba boriti za sebe, ali problem i je u tome što ona to ne zna. Stariji bi se već pokefao s učiteljicom 100 puta.
ili, pokazala u bilježnici, iz diktata, pisana slova, dobila 4. Nakon nakon vremena ja pogledan u e dnevnik - piše 3. Velim ja F da pita učiteljicu, što se desilo, a ona meni krene opravdavati učiteljicu, sigurno se zabunila kada je upisivala ocjenu u bilježnicu, sigurno je ona dobila 3Eto, borba je to, stalna.
Cvijeto, coksa
Ma ne provjeravam nego im je to prva prava zadaca iz hrv pa me dijete pitalo jer nije razumjelo al nisam bas bila od neke pomoci.
a na pitanja cu uvijek rado odgovarati.to mi je gust.
meri to je bio hrv.nwki tiskani text.
mi to nemamo. valjda imamo drugaciju knjigu. mi za sad nemamo takvih nebuloza. vidjet cemo sta nas jos ceka.
Ajme tek sad vidim kako sam nespretnopisala na brzinu.
Htjela sam reci da naravno ako nesto djetetu nije jasno ( kao taj carobnjak) da sam tu i da cu pomoci pojasniti (iako i nisam bila od neke pomoci kod carobnjaka) dapace bas uzivam u tome al i dalje odbijam i samu pomisao da bih mozda mogla ponovo ucit osnovnosk.gradivo, citat lektire i sl.
vrijeme ce pokazat svoje.
meri
nije to u knjizi to im je uciteljica negdje nasla i zalijepili su u biljeznicu za dz. Btw rekla mi je kci da joj je sve tocno i da je dobila 5.
Moja je dobila 4 iz lektire koju još nisu pisali u školi, nisu spominjali uopće, ništa, nula bodova. Kako bilo koja ocjena?? Još sam ju ispitivala ko inkvizicija, je li učiteljica možda nešto pitala što je uključivalo maslačka, haljine, paukove (redom nabrajala sve što se spominje u lektiri), jesu li igdje pisali išta o tome, jesu li samo pričali...? Nisu. Pa ti vidi. A pročitala ju je dvaput, zna napamet neke rečenice, ma ima ju u malom prstu....
Pa ocjene su od 1-5 .
moja ih ima sve, osim jedinice.![]()
Ma joj Sirius, ne žalim se ja na četvorku kao takvu već ne znam kako je moguće dobiti ocjenu iz nečega što nije ispitano, provjereno, odgovarano?
Nemam pojma.
Nasi pisu velikim stampanim slovima lektiru u biljeznicu ( ime djela, likovi, najzanimljiviji odlomak). Opale crtez i to je to.
Ne odgovaraju, ne pisu testove.
I njeni. Ovaj put ništa od toga nisu. Ma već sam luda od škole, vidim teorije zavjere u svemu....
Kod nas su dosad radili ovako kako je sirius napisala, ali zadnju lektiru su obrađivali i na satu.
Čitali su knjigu Pale sam na svijetu. Učiteljica ih je potom ispitivala o pročitanom i davala im ocjene.
Nasi sve u vezi lektire rade na satu, tako da nemam pojma sta i kako rade. Vidjela sam u biljeznici da ima crtez i to je to.
Doduse, donio je doma za preko praznika Žutog maslacka, to mora procitati.
Ja isto ne znam bas kako to rade.
vidjela sam neki papiric u biljeznici nalijepljen s pitanjima i odgovorima, al to je puno vise od autora i likova.
E sad jel to bila obrada lektire ili test za ocjenjivanje nemam pojma.
isto ovaj mjesec imamo Maslacka.
Danas nam je roditeljski pa ce nam valjda vise reci.
mrvna pa oridji na informacije i pitaj.
evo, dosli smo i mi do jedne nepoznanice:
Pogledaj, suma se budi i stavlja zeleni sal,
a ptice se vec spremaju za prvi proljetni bal.
pitanje: sto budi sumu u proljece?
imali su za danas jednu pjesmicu za nauciti napamet koju su recitirali u paru. jedno djete je pogrijesilo jednu rijec i dobilo 4. nije li to malo prestrogo?
Meri nemam pojma sto odgovorit na prvo pitanje.
za drugo da meni je prestrogo.
Moja danas isto pise taj neki test itanje s razumijevanjem pa pitanje i odgovor.
meri, a sto dijete kaže ? Često su njihovi odgovori oni pravi a mi imamo neke naučene obrasce
Meni takvo pitanje uopće nema smisla. Prvo, u citiranim stihovima proljeće se uopće ne spominje kao pojava (osim ptičjeg proljetnog bala koji je ovdje u drugoj funkciji). Drugo, ne piše što budi šumu, piše samo da se šuma budi. Ima li ta pjesmica još stihova?
Smislenija pitanja glasila bi otprilike ovako:
Kakav šal stavlja šuma nakon buđenja?
Što u šumi predstavlja zeleni šal? Ima li šuma cijele godine šal iste boje? Objasni!
Za što se spremaju ptice?
Dalo bi se tu izmisliti još materijala
(I da, da me netko krivo ne shvati, zafrkavam se na tu temu. Ne mogu vjerovati da su pitanja za interpretaciju teksta jednako besmislena kao i u vrijeme kad sam sama išla u školu i morala odgovarati na takve zadatke.)
ima jos stihova. ali nigdje ne kaze sto budi sumu. nego nabraja sta se jos budi.........
imali i mi neko pitanje sa kukurjekom. On je cekao svoju kukurjeku . i to je ok. to se dalo iscitati iz pjesme. a onda najednom pitanje koga ceka visibaba?!?!? i sto sad odgovortit kad nekim uciteljicam odgovor na pitanje sto radimo s usisivacem- usisavamo - nije zadovoljavajuc?!?!
mi ostavili prazno. kaze mi kci da nitko nije odgovorio jer nitko nije znao sto tamo smije napisati.
Iz iskustva s takvim pitanjima mislim da su šumu ipak probudile ptice.
I to kad su pripremile tulum ups pardon bal.
visibaba ceka visidjedu?
Ajde nemojte zezati. Ako u tekstu ne pište tko konkretno budi šumu, onda je jasno da odgovor može biti slikovit - svakako ptice na prvom mjestu (jer se kasnije spominju), ali i sunce, toplina - tj. nema jednoznačno točnog odgovora, i suvisla učiteljica će priznati svaki smisleni odgovor. Nesuvisla neće, ali to zaista nije nešto oko čega treba razbijati glavu.
U ČSR testovima se javljaju i pitanja tipa što misliš .., kako se netko osjećao .. itd. dakle, pitanja na koja ne postoji samo jedan točan odgovor. Ja, koja pomno nadgledam školovanje, ne bih na ovakve stvari gubila niti tri sekunde vremena.
Ja se slazem sa Mimom. Proslo godine smo prolazili to pitanje, mali napisao da sumu bude zivotinje i sunce, sve ok.
Ovogodisnji prvasic jos nije dosao do tog slova.
Slazem se, kad god bi moja imala takvo cudnovato pitanje, ili uciteljica ne bi uopce pogledala zadacu ili bi u prolazu samo stavila kvacicu. A ja animirala susjedstvo i forum u potrazi za odgovorom.