Cure samo za info.iako 2.razred u nasoj skoli klinci u pon imaju nadtavu samo do 10:25h. Tako da provjerote jel tako i u vasim skolama radi cuvanja djece.
Cure samo za info.iako 2.razred u nasoj skoli klinci u pon imaju nadtavu samo do 10:25h. Tako da provjerote jel tako i u vasim skolama radi cuvanja djece.
I curke da cujem kakvi su dojmovi djecice sad poslije ljeta a na poc.2.razreda?
Moja je jučer, na pitanje jel imaju zadaću, rekla, "nažalost, ne"
Mislim da je lito bilo predugo za nju![]()
jucer je bilo suuuuper, jer je bilo samo sat vremema. danas je vec "mrzim skolu!"![]()
Super Smokvice!
I moja se bas veselila skoli. Sad je pak sretna sto su je odabrali za blagajnicu razreda-mamina riznicarka
Jucer nenormalne guzve po knjizarama i ducanima s obucom falatiBoze da sam to sve prije obavila.
mi imamo pisanku b za hrvatski...za ostalo učiteljica traži obične bilježnice...za vjeronauk i engleski stavila sam pisanku B jer ih sada imamo na bacanje...
točekica kakve su to obične pisanke? one najobičnije...???
ja sam kupila i B i C jer sam računala da ako će imat samo C koje su najčešće za 3. razred onda ću ove B podijelit njenoj ekipi (ranije je krenula u školu) koja je sad 1. razred, ono tutnem uz rodjendanski poklon i pisanku
oni ipak kreću sad sa B i sve predmete.
Mi smo dobili raspored u kojem u satnici pise VJE/nešto, ovo nešto je obično dopunska i sl.
Napokon da piše i službeno što imaju oni koji ne idu na VJE.
Čak su i 2 od 4 prvi ili zadnji sat, to ću vidjeti da li možda da dođe kasnije ili ode ranije![]()
Nasi isto imaju pisanku b za hr. Za en crtancica, za prirodu velika biljeznica bez crta. I matematika 1, ona s vecim kvadraticima.
Nasi jos nista ne rade, sve ostavljaju u skoli, torbu i knjige.
Kaze O da ponavljaju sve iz 1.r.
Da, onu naj standardniju koja se koristi od 5 razreda...a ja sam kupila hrpu pisanki i omota, i to sam kupila one deblje, skuplje, jer ih je u prvom trošio brzinom svjetlosti. Inače, izabrao je za izvannastavnu aktivnost DOMAĆINSTVO
.
tocekica, a čemu taj smajlić, nek dijete uči od malih nogu što ga čeka, ja bi svima uvela domaćinstvo nazad, to je baš bio super predmet,
samo bi ga trebalo malo osuvremeniti, dodati malo o kućnom budžetu, raspolaganju novcem, zašto ne?![]()
Ne znam tocno ni sto je ni tko vodi.
Jedino sto je bitno je napokon crno na bijelo u rasporedu da ima alternativa, nije taj sat samo vjeronauk, do sada je moje dijete sto se satnice tice taj sat bilo nevidljivo i nepostojece.
Sve ostalo su nijanse...
Da se to nudilo u našoj osnovnoj školi, moj E. bi se sigurno upisao i da, bio bi jedini dečko. On to voli, ne samo kuhanje nego je naučio i šivanje gumbi, čak i heklanje koje sam ga pokušala naučiti neuspješno, jer je ljevak. Nije on kanio heklati stolnjake, nego mu je trebalo za izradu konopaca i to je naučio. To su danas zaboravljene vještine. Njemu je dobro došlo za npr. vezanje ribičkih čvorova.
točekica ma nema ti to veze, ja uopće ne znam kakve mi imamo i imamo li uopće te izvannastavne aktivosti.
Jelena hvala nesto sam nacula vidjet cu. Di se ja to mogu raspitati kod uciteljice ili? Malo je to netransparentno u nasoj skoli. A prvasici nisu imali nikakvu izvananastavnu aktivnost.
pitaj učiteljicu da se raspita ako ne zna, mada tvoja učiteljka mi se čini jaaako dobro obavještena. si sigurna da nisu imali izvan nastavnu aktivnost, većinom to imaju sve učiteljice nižih razreda, bilo dramske, pisanje, crtanja, kreativa, sport
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.09.2016. at 14:21
Ajme, nadam se da danas na domacinstvu ne uce samo krpanje carapa, nego i npr. kako se pali masina za robu (koje temperature, odvajanje robe itd)
u školi to sigurno ne uče, ali to možeš početi doma
Dakle... koji ?!%*# je stavio u zbirku zadataka da dijete izbroji broj knjiga na policama i broj plocica na podu kupaone?
U kupaoni srecom nemamo mozaik plocice, kako smo jednom razmisljali staviti (pa ih je 100-ak), a knjige je sad upravo brojala 15 minuta i dosla do broja 272 (mislim da bas i nije najtocniji rezultat)
I sve u sklopu ponavljanja gradiva prvog razreda gdje su ucili do broja 20....
Posljednje uređivanje od sillyme : 15.09.2016. at 19:49
Vec jesam, uhvatila sam moment kad je bio zainteresiran za to sto ja radim i sve mu objasnila, kasnije vidim u prici da je dobro zapamtio
Al ono, znam ljude koji su dosli do odrasle dobi ne znajuci to, ili gdje ide deterdzent u masini za sudje, a to mi se cini nesto vaznije znati od heklanja
važno je to onima koji imaju mašinu za suđe, ja nemam i stvarno ne znam kud bi to išlo, a vjerovatno je slično ko i u vešmašini
Moj bi sigurno isao na domacinstvo da ga imaju. Voli kuhinju i sve u njoj. Voli i sivanje i pletenje. I proslo jesen je bas zapilio da ide sa sestrim na sinhro plivanje![]()
Kod nas u razredu su svi prosli provjeru plivanja osim jednog djeteta.
Moj, dok je bio u vrtiću, želio je s sekom na ritmiku...i upisala sam ga pa ispisala nakon mjesec dana jer mu je bilo grozno.
Za boravkaše je obavezna izvan nastavna aktivnost...od hrpe ponuđenih ipak je domaćinstvo najbolje. Naša škola ima ogroman vrt s povrtnjakom i voćnjakom...već rade svoje proizvode kao što je sok od bazge, čips od jabuka, biljni čaj...tako da mislim da će dio nastave domaćinstva provoditi u vrtu. Jučer se razgovarao s dečkima iz razreda i saznao da neće biti jedini dečko na domaćinstvu.
što ovo znaći? kad se ta aktivost provodi? po ovom postu bih rekla za vrijeem boravka, ja sam mislila da je to nakon nastave jer u boravku rade zadaću.
Naši su puno crtali jedino da nisu imali tu neku likovnu u sklopu boravka al onda to nitko nije jasno i glasno rekao cijelu prošlu godinu da je to to.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.09.2016. at 15:49
to u biti radi glavna učiteljica i nije samo za boravkaše, išla je na to moja klinka koja nije bila u boravku
lili , pa kaj nije prošle godine bila akcija vikendom u dvorane gdi su jedanput tjedno koje htio išo na grupno vježbanje
Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.09.2016. at 15:55
Radoznala, sve sam saznala, zvala sam jednu mamu i zaokružila priču.
Dakle, naši su imali tu likovnu al to se radilo za vrijeme njihovog boravka u školi (8-16h), nitko nam nije posebo rekao za to pa nisam ni znala. Je mi mala spominjala taj likovni al nisma povezala da je to to. Sad znam.
a taj vikend u dvorane jer bio prebačen u školu za vrijeme tjelesnog i ti satovi thjelesnog su bili puno bolje osmišljeni i profesionalnijji s tim profesorima s Kineziološkog faxa.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.09.2016. at 16:19
mi smo dobili prvu ocjenu u petak, doduse iz likovnog. inicijalni su pisali samo iz matematike, ali uciteljica je rekla da to nece ici u dnevnik.
I nasi su pisali inicijalne, to ti ne ide u dnevnik.
Mi preko ljeta nismo ništa čitali, pisali, vježbali ma baš ništa, hodali smo po divljim plažama i tako po cijeli dan, tako da se nadam da nije dijete sve pozaboravljalo
Ove godine ih je 1 manje u razredu, ukupno 27 al su dobili 2 nove učenike u boravku (iz jednog razreda koji je neki mix klasičara i boravkaša).
Jučer roditeljski, bome 180kn za sami početak (zdravstveno osig., lik.mapa, neka zbirka za mat + još nešto i eto ti to si rekao keks.)
Eh da,prošle godine kad su krenuli bilo ih je 18 u razredu,ove godine 15.
Odlaze ljudi u inozemstvo,navodno još jedni odlaze nakon božića.
Kod nas je isto bio inicijalni iz matematike,bodovi su upisani u e dnevnik,ocjena ne.
U petak idu na provjeru plivanja.
Jao. Moja danas imala provjeru plivanja.
Sve skup je bilo koma organizirano i kasnilo je . Poremetilo nam obaveze nakon skole.
Kaze mi kci da je tak ucitelj bio uzasan, da je vikao puno. Ona nije prosla navodno zato sto je plivala zenski a ne muski?!?! Neznam, moram to provjeriti.
Zna li tko kako sad to ide dalje? Predpostavljam da cw morati u skolu plivanja, a mi jos i za to fakat nemamo vremena. Plus- ona zaista pliva.
anatom,
nama su rekli da na provjeri nema veze kako plivaju, koji stil i ono što moraju je skočit u bazen bilo kako i otplivat do kraja bazena (valjda po širini).
i da mi ne trebamo nigdje vodit djecu sve je organizirano preko Grada, znači oni ih voze i dovoze natrag u školu tako da ako će ti dijete i ići u školu plivanja (što se meni uopće ne čini lošim) to ti je za vrijeme boravka i oni su dužni organizirati prijevoz. Znači nemaš nikakve brige oko toga.
jelena za cvičke i startasice ćete znati više od četvrtka, moći ćemo ići u jedna dućan od Borova i tamo direktno odabrati model, boju i veličinu jedino što se može dogoditi je da se brzo razgrabi jer Borovo ne proizvodi više ovu kolekciju do proljeća (nemam pojam imaju te neke turnuse kad idu u proizvodnju i kad im pogoni miruju, ne pitaj nije mi to baš jasno ako si na tržištu) pa tko prvi djevojka njegova![]()
Moja se pohvalila da je bila jedina cura koja je plivala kraul. Posto znam na sto to lici sigurno nisu ocjenjivali stil![]()
najbliži Borovo dućan nam je u Tratinskoj ili na Ilici Kustošija, al znat ćeš sve na vrijeme.
Lili, nisu svi u boravku![]()
i ocito nije bas tako kako pricaju da samo treba preplivati s jedne strane na drugu. Moja pliva vec par godina, pa niej prosla.
Skola plivanja nam ne odgovara jer doslovce nemamo kamo jos i to ugurati.
joj da fakat sam to predvidjela a jel ih se može taj dan ostavit u školi poslije ručka pa da ih pokupe ti gradski oci na bazen i vrate do 16h ili kad već završe?
Ovo mi je 1. glas da je to nešto zahtjevno, jel se radi o bazenu Mladost? di uopće furaju djecu? Netko zna.
naše Dom sportova , pokupe ih oko pol 2 i voze , posle vračaju, nije bilo problema za ostajat u školi ako je trebalo, mada jaaako malo naših nije prolazilo
naravno anatom ni ne mora ići u školu ako tako želite, ponovni ispit je za godinu dana obavezan
nisu ni kod nas svi u boravku
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.09.2016. at 17:17