Stranica 39 od 51 PrviPrvi ... 29373839404149 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kolko se ja sjećam većina popodnevno nastave počne u 12.20kod nas za klince do četvrtog razreda. Ručak onda treba ići prije škole, ima raspored kad se može uzeti ručak, jedino negativno je da se nemoze uzeti povremeno ručak, nek se mora za cjeli mjesec, tj.odma se treba predbilježite za cijelu godinu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas ne za godinu, nego mjesec po mjesec...a što se tiče izbora hrane, ne mogu niti ja doma spremati samo ono što oni vole, moj je u školi projeo svu hranu...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Razgovarala danas s muzem.kaze on sta ti pada na pamet,naravno da nece petljat s plinom.kupit cemo mikrovalnu ha ha

moja je tip od zdravije prehrane ja je zovem : prilog blitva a sin mesar.
    dakle ona ce radije pojest meso na naglo nego npr.pohanac. pohance ne voli a meni ne pada na pamet da je silim na nezdraviju hranu jer ne moze birat izmedju bar 2 jela ko ja u kantini.
    u ovom slucaju radije joj nesto skuham doma.

kod nas u skoli ako je meso u 90% slucajeva je pohano jer vecina djece to vise voli. Moja ne jede ni hamburgere ni pomfri (ajd tu i tamo)...ona je takav tip.i ja volim laganije i zdravije. Al ce potamanit pire i slani krumpir.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.05.2017. at 15:56

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sina bih cak vise forsirala jer ne jede dovoljno povrca al najsmjesnije je sto bi njemu vise odgovarala takva prehrana u skoli nego njoj koja se "zdravije" i uravnotezenijw hrani.
    mwni nije problem skuhat 1-2x tjedno nesto sto ce podgrijat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesi li gledala meni za 4.mjesec,kod nas se na početku godine moraš prijaviti za obroke na koje ćeš ići, a plaća se mjesečno, ne možeš jedan mjesec jest, pa dva ne, pa će tri opet da. Vidim lili da ćeš imat novu disciplinu brzo kuhanje, nećeš moći reći svi mi jedu u ustanovama
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.05.2017. at 17:12

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelwna pa naravno da cu placat cijwlu godinu.ne kuzm sta je tu upitno.ako djetetu jeeno jelo tjedno nije naj nes ti skuhat joj rucak za taj dan.

nego da se ja malo pohvalim.u inozemstvu sam sad a kcer me maloprije zovnula da mi kaze da je medju 10% najboljih u cijeloj Hrvatskoj na matematickom natjecanju Klokan . Sva je happy jer joj je cijeli razred pljeskao.to joj je najveca nagrada
    A ja sam moram priznat ponosna jer znam da je dvojila dal da uopce ide na natjecanje i naravno nije se ni pripremala za isto.
    Didino dite-dida prof.matematike a nisu ni starci za bacit u podrucju matematike ha ha

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo me došla sam reći da ne mogu vjerovat koliko gradiva se propusti u 5 radnih dana. imali smo jedan obiteljski put u inozemstvo, planiran pola godine unaprijed i n L. nije išla u školu od pon do pet.

Gospe moja koliko je gradiva trebalo nadoknadit, samo iz MAT 12 str zadataka (zbirka, radna, knjiga) + 3 stranice u bilježnici ukupno 15 str, a di su još svi ostali predmeti.

Bome više nikad nećemo tako složit put al ovaj put nije bilo nekog izbora.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lili i Jelena...nama nisu dali ručak (ispisali ga iz boravka u listopadu) i cijelu godinu smo muku mučili. Muž je leteći, pa mu je on grijao ili kuhao ponekad. Mali koristi mikrovalnu. Plin mu sene bih usudila davat da sam petlja.

Lili - moj je bio na skijanju pet dana...ali ja sam pitala učiteljice kaj će radit i on je na skijanju popodne rješavao zadatke i pročitao te neke pjesmice i riješio par stranica iz prirode. Nije bio nikakav bad kad se vratio, a tamo mu je taman ubilo vrijeme iza ručka..

Godina je lijepo prošla. Poučena iskustvom nema previše bauljanja po ljeti, jer mu je trebalo do Božića da se ufura u školu. Red, rad i disciplina i po ljeti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    Lili - moj je bio na skijanju pet dana...ali ja sam pitala učiteljice kaj će radit i on je na skijanju popodne rješavao zadatke i pročitao te neke pjesmice i riješio par stranica iz prirode. Nije bio nikakav bad kad se vratio, a tamo mu je taman ubilo vrijeme iza ručka..

je andiko ako dijete ima vremena popodne, al mi smo bili u Londonu, cijele dane smo hodali i razgledali, nije bilo niti malo vremena za primit se gradiva a i učiteljica mi je rekla da joj niste slučajno davali na putu da unapriejd rješava neka uživa na putu, ne ide se svaki dan u London

ok možda je nas potrefilo i nezgodno razdoblje mjesec i pol pred kraj godine kad su jakooo puno toga učili i pisali, i bome trebao je cijeli tjedan iza da se nadoknadi propušteno, ispišu silne stranice u bilježnicamai knjigama i paralelno polaže testove koje je propustila tjedan dok je bila na putu.

Kod nas je zaključak da više definitivno ne idemo na put koji će joj "uzeti" cijeli tjedan nastave ako nije baš neki turbo izuzetak od puta tipa New York :mrgeen: a toga mislim (sigurna sam) da neće biti u dogledno vrijeme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas se može doslovno do kraja osnovne jesti u kuhinji, ali se treba na početku godine prijaviti koji obrok, može to biti kombinacija a može biti samo Užina ili samo ručak. Malo mi je čudno da u titusu nije tako

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

malko Lili pretjeruješ, moja je bila tri tjedna u trećem razredu izvan škole, došla i sve rješila jako brzo, i dobila odmah par petica čim je došla.

usput sillyme nadam se da 16:4=4 provjeri oduzimanjem, moja napise 16-4=12-4=8-4=4-4=0 ovako nije pisalo ni u jednoj knjizi u hr, jer to se jednostavno ne smije raditi

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ...

usput sillyme nadam se da 16:4=4 provjeri oduzimanjem, moja napise 16-4=12-4=8-4=4-4=0 ovako nije pisalo ni u jednoj knjizi u hr, jer to se jednostavno ne smije raditi
    Ne razumijem komentar. Meni ja naravno jasno da ovo nije tocno rijeseno, ali ako uciteljica u RB za 10 takvih zadataka stavi 10 kvacica onda sam odlucila da se vise necu petljati i cekam vise razrede matematike. Mislim napisala sam skracenu verziju, oni su radili npr provjeri 36:9=4 ali meni je to sasvi isto ako zavrsi zadaatk s 0

Sto se tice nadoknade i mojoj je trebalo par dana, bilo je toga isto poprilicno a nismo mogli nista raditi na putu jer smo bili - na putu. Bez popodnevnog odmora

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se tice nadoknade i mojoj je trebalo par dana, bilo je toga isto poprilicno a nismo mogli nista raditi na putu jer smo bili - na putu. Bez popodnevnog odmora
    identična situacija, na nogama od jutra do mraka, čak i bez dolaska u apartman.

Nije mi padalo na pamet da u šetnji i razgledanjima između muzeja, znamenitosti, parkova ponavljamo školsko gradivo, upoznavali smo ih sa znamenitostima tog grada, što bih rekla da im je čak i bolje iskustvo gledano dugoročno i sigurno će te infromacije duže zapamtit nego neke druge iz "regularnog" gradiva jer je sve vidjela uživo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bome moja je jako brza i snalažljiva i bilo je brdoo gradiva koje su prešli tom tjednu (ja sam ostala paf a ja sam rijetko u tom stanju ) i trebalo joj je par dana (ima dijete i druge vanškolske aktivnosti), kažem mislim da je do tog razdoblja u godini.

I tvoja ako je bila na BO ili slično sigurno je mogla pomalo rješavat zadatke koje je preskočila il je odmah u prvom tjednu nadoknadila gradivo od sva 3 tjedna? to mi se čini skoro nemogućim, prepisati sve te silne stranice teksta, brdo zadataka za rješiti, zadaća...u jednom tjednu a da se nije u međuvremenu ipak nešto od gradiva obradilo.

a možda nam ni učiteljice nisu jednako zahtjevne
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.06.2017. at 11:38

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma kaj cviliš, bilo pa prošlo

ma i tvoja je mogla ponavlajti gradivo u šetnji, ko i moja, pa i dok se igrala na plaži, njemački je vježbala s jednom njemicom koju smo slučajno sreli, vjerujem da tvoja nije trebala tražiti engleze usred bilog svita
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.06.2017. at 12:01

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

po tome bi ispalo da je i 16-4=0, što nikako nije, znači u matki znak = se smije koristiti ogranićeno, ali da je svaka ta rećenica u novom redu onda je ok napisano, jel kužiš stvar sada???

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

po tome bi ispalo da je i 16-4=0, što nikako nije, znači u matki znak = se smije koristiti ogranićeno, ali da je svaka ta rećenica u novom redu onda je ok napisano, jel kužiš stvar sada???
    Ja jako dobro znam za što se i kako korisit znak jednakosti ali to u ovom zadatku uopće nije ni od kakve važnosti! Napisano je skraćeno, i to je posve irelevantno.

Jedina stvar koja je bitna je da piše da se na drugi način riješi zadatak - a to uvijek i svugdje znači da rezultat mora biti isti. A ona ide isti zadatak rješavati na drugi način i dobije različit rezultat!
    Znači, dijete bi trebalo shvatiti da treba zbrajati i preostalu četvroku prilikom oduzimanja dok broji koliko puta oduzima 16-4=12-4=8-4=4 i tu treba stati jer ima već 4 4-orke čime je dokazala tvrdnju da je 16:4=4. Da je metodika matematike ičemu radili bi to preko skupova (da npr dobiju set od 16 zrna graha pa oduzimanjem dijele)

Umjesto toga, a što mi je najgore od svega, kao "bonus" ne utvrde činjenicu da kad piše "riješi na drugi način" da to uvijek znači da moraš dobiti isti rezultat.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jedina stvar koja je bitna je da piše da se na drugi način riješi zadatak - a to uvijek i svugdje znači da rezultat mora biti isti. A ona ide isti zadatak rješavati na drugi način i dobije različit rezultat!
    Znači, dijete bi trebalo shvatiti da treba zbrajati i preostalu četvroku prilikom oduzimanja dok broji koliko puta oduzima 16-4=12-4=8-4=4 i tu treba stati jer ima već 4 4-orke čime je dokazala tvrdnju da je 16:4=4. Da je metodika matematike ičemu radili bi to preko skupova (da npr dobiju set od 16 zrna graha pa oduzimanjem dijele)
    Ako broje koliko puta su oduzeli četvorku, onda zaista treba još jedan korak, tako da na kraju bude 0. Tek onda su 4 puta oduzeli četvorku, i dobili ostatak 0 (što vjerojatno još i ne komentiraju).
    Ovaj zapis s jednakostima je potpuno nekorektan, i držim da je jako loše da tako rade. Matematička jednakost ima svoje značenje, a formalizam zapisa u matematici je jako bitan.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ako broje koliko puta su oduzeli četvorku, onda zaista treba još jedan korak, tako da na kraju bude 0. Tek onda su 4 puta oduzeli četvorku, i dobili ostatak 0 (što vjerojatno još i ne komentiraju).
    Ovaj zapis s jednakostima je potpuno nekorektan, i držim da je jako loše da tako rade. Matematička jednakost ima svoje značenje, a formalizam zapisa u matematici je jako bitan.
    OK, ako bi isli do kraja mogli bi još jednom uzeti 4 kako kažeš i vidjeti da je ostatak 0 i onda brojati samo oduzimanja (ali naravno da radi preko skupova kad joj ostane zadnja četvorka onda više nema što oduzimati jer je preostala četvorka tu i zbroje se hrpice - da se svedu na konkretni primjer u praksi a ne na apstraktne brojeve kako rade). Isto tako oni uopće nisu radili pojam ostatka kod dijeljenja. A iskreno, nisam primjetila ni da su brojali četvorke - nisu bile ni na koji način posebno istaknute ni prebrojane - nego su samo radili mehaničko oduzimanje bez ikakvog dubljeg smisla. Tako da je ostalo da rješavajući zadatak na drugi način dobiju drugačiji rezultat (nula vs četiri).

Ne slažem se oko ovog s jednakostima, ja sam tako redovito pisala u zadacima i nikad mi nitko nije oduzeo ni bod ni išta slično što sam skratila zapis dokle god je bilo jasno da samo nastavljam raditi s rezultatom prethodne operacije. OK, moja sjećanja su pretežno vezana za srednjoškolske i fakultetske dane matematike. Osnovne se samo sjećam kao nezahtjevne, da ne kažem dosadne...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na drugi ili duži?o jako je bitno kako je napisano
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.06.2017. at 13:28

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naprotiv to se ne smije pisati ni u osnovnoj a kamoli fakultetskoj matematici, još uvijek se nadam da to nije tako bilo napisano, jel je to potpuno pogresno

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

silly, to što ti ističeš kao rezlultat, nije rezultat. Kako bi radila da imaš 15:5?
    15-5=10
    10-5=5 (ti bi tu stala i zaključila da je rezultat 5?)
    5-5=0
    Triput smo oduzeli peticu, završili smo s nulom, dakle: rezultat dijeljenja je 3.

Moguće da te netko puštao da pišeš da je jednako ono što nije jednako, ali to ne znači da je to bilo dobro. To je ok kad čovjek sam sebi radi svoje bilješke (iako je i to upitno, ali ako poslije zbog toga ne griješiš - zašto ne), ali ako taj zapis treba nekome nešto iskomunicirati, onda to ne funkconira. Ja svojim studentima na ispite napišem u napomeni da ne čitamo misli i da raspolažemo samo onim što su napisali (doslovno tako), jer oni iskreno misle da upće nije važno je li piše jedno ili drugo, kad su oni MISLILI dobro.
    Posljednje uređivanje od vertex : 26.06.2017. at 15:07

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vjerujem da i ti nisi shvatila bit zadatka, i nadam se da nisi tako maloj rekla da se to rjesava

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vjerujem da i ti nisi shvatila bit zadatka, i nadam se da nisi tako maloj rekla da se to rjesava
    Ma naravno, ja uopce ne razumijem sto znaci fraza "na drugi nacin rijesi", kakve veze ima dijeljenje s oduzimanjem niti znam koristiti znak jednakosti - sto je to, one dvije crtice? Cemu to ono sluzi... ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ničemu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ekipo, kupujete li nove školske torbe? Mi smo ovu pošteno izraubali, nosila ju je dvije godine i vrijeme je za novu. Morat ću potražiti nešto zericu veće jer sam primjetila da se dosta habaju ćoškovi većih knjiga u staroj a pretpostavljam da broj/veličina knjiga samo raste s vremenom. Sad sam sva u uspoređivanju mjera... Ima tko kakvu preporuku?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hi Mrvna
    Nasa je I dalje skroz ok..Kcerka ima veliku od McNeala a rubivi au oblozeni onom plastikom ili cime vec.
    Ono ato cu kupovat oko 20.8. (kad budu snizenja u Muelleru) su biljeznice i skolski pribor.
    Moja kaze da je pozeljela skolu i prijatelje

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Gdje si kupila McNeillovu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako ju je prerasla kupi veću, tak sam ja velikom isto. Klinka je naslijedila torbu koja je bila nošenja od, 3-6razreda,jos četiri godine, i sad smo je prosljedili jednoj forumasici za njenu curu. Klincu smo kupili novu torbu u veljači nadam se da smo do četvrtog razreda to pitanje riješili

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma stara je već spigana toliko da mi je teško prokljuviti dimenzije a na netu gledam za istu torbu na različitim sajtovima daju drukčije dimenzije (vanjske, unutarnje, tko će ga znati?)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mrvna gledam i sebi se smijem kako sam napisala brand marke

Ja sam kupila u veljači u Muelleru kad su bila sniženja fakat za male novce i bit će joj 3-4 godine sigurno. i sad je ko nova samo je treba oprat, to ću zaposlit djecu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tnx
    Ima li tko Santoro torbu (one gorjuss djevojčice?) Moja se zapalila za jednu, spremna je iskeširati iz vlastite kasice ali ne znam kakve su na duži rok? Računam da joj bude za treći i četvrti razred, idealno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam gdi bi to sad mogla uživo vidjeti kad nema algoritma

inače će morat pozamašnu svotu izbaciti iz kasice

http://www.njuskalo.hr/skolske-torbe...oglas-15882730

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

25% popusta u Mulleru Dogovorile smo se da ćemo dijeliti pola pola.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gorjuss u milleru?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Otpratila sam svoju jutros da joj pomognem nac ucionicu i dobro da jesam jer nije bilo nikakvih uputa. Usput sam pokupila vrecicu za papuce i tajice za tjelesni koje je zaboravila na kraju skolske godine, tenisica naravno vise nema (a uvjeravali me doma da je doneseno...)

Uglavnom ovogodisnja "veselja" su da mora nositi svaki dan papuce (iako postoje ormarici u skoli), da mobitele smiju koristiti samo van skole (a prije su mogli pod odmorom), da kutija za likovni vise ne stoji u skoli (dobro da smo je slagali) i sve u tom tonu. Srecom pa je bila samo dva sata.

Bacila sam pogled na udzbenik iz prirode, lagano se uzasnula kolicinom teksta koji su nadrobili i pojmova koje treba nastrebati, ponovila svoju mantru kojom se kuliram kad dodjem u dodir sa sustavom i to je to. Omotali udzbenike i kupili par pisanki u kauflandu.

Potrosili i brdo para na opremu za sport jer joj je naravno sve premalo. Sve u svemu spram bavljenja sportom skola je jeftina. Sutra pocinje regularno smjenska nastava bez boravka. Ja se veselim da ce bit manje u skoli a vise se druzit s prijateljima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sretno s kupovinom, i meni se ona sviđa

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Imaš i tu:
    http://www.proming-hch.hr/hr/katalog...4183561_-10030

Kod njih je redovna cijena kao s popustom u Mülleru. Ne znam za kvalitetu, ali su te iste kao u Mülleru, a veći je izbor dezena. Bila sam gledati dućanu na Vrbanima III, ali se cura na kraju odlučila za drugu torbu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mrvna imaš i u centru u brežicama tih torbi a do 27.8.je popust trideset posto na torbe petkom i subotom.ima nekih torbi i na pola, ok nisu gorjuss ali su lijepe i funkcionalne. To je hala 2 papirnica u prizemlju
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.08.2017. at 15:15

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ekipa,

jeste počeli s nabavom svega živoga i neživoga za svoej školarce? ajme koliko toga treba..
    Ja zasad kupila kćerki tenisice za učionicu/tjelesni (stoje im u ormariću u školi), tenisice za atletiku, rezervirala sam jesenske cipele (danas idem po njih). 3 para obuće odjednom

Ovih dana ću čim uhvatim vremena (a čekam i muellerova sniženja bilježnica) otići s njom da odabere bilježnice, da uzmemo pribor i ino za likovnu kutiju, omote..znam samo da moram (želim) to rješiti prije nego se vrati ekipa u Zg i napravi gužve po dućanima a dućani me neće više vidjet iza 21./22. kolovoza 2017.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za kaj omote? Možeš kupiti sad samo za bilježnice, kad dođu knjige kod nas u knjižari će bit dovoljno omota za to. Upotpuni likovnu kutiju s onim kaj fali, eto moj najmlađi bu sad u školu i smijem li reći da bu dobil uljne pastele od najstarijeg jel ih on nije ni jednom koristil, a ni klinka ali pošto to piše u opisu ja ću ne budi lijena to samo prebaciti u njegovu kutiju, moram ga nagovoriti da to malo ukrasi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja ni ne kupujem jelena omote za biljeznoce. Kupim samo onaj paket omota za knjige za 3.razred u nasoj knjizari.
    Ne podnosim guzve po ducanims pa zato hocu sve rjesit na vrijeme.

Pa sta cu sa par tempera koje su napola iskoristene opet moram kupit cijeli paket. Inace ona je jako kreativna puno i lijepo crta uz to su likovna grupa tako da hocu reci ne ostane meni nista iz njene kutije da bi se dalo iskoristit.
    Osim onog blesavog pera koje nisu ni koristili.

Bas cu veceras s njom proci kroz likovnu kutiju da vidimo sto imamo i sastavimo popis
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.08.2017. at 18:58

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moji su trošili i po dva paketa tempera, u svakom slučaju treba vidjeti kaj treba kupiti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa da ja svojoj uredno miram tijekom godine nadopunit likovnu kutiju.
    Ludi turbo dan imala.Torbu ni pogledala

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mojem je sve iz kutije trebalo kupiti osim čaše, palete i same kutije. Kupila hrpu olovaka, gumica...od starog pribora jedino ima torbu, pernice, trokute, škare i tehničku.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sve te stvari nakupovala još u srpnju, prije godišnjih i prije bilo kakvih gužva...omoti: kažem o kojoj školi je riječ i kojem razredu - i kupim odgovarajući paket omota. I torbu smo novu kupili ove godine iako je stara skroz upotrebljiva (isto pola/pola aranžman ). Ako znate nekoga kome treba, može na pp.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ocekivano PID je i dalje moj "favorit" u nizim razredima.
    Upravo sam pomagala djetetu da na karti Hrvatske nadje nasumicnih 10 krivo upisanih zemljopisnih pojmova. Stvarno me zanima tko se sjetio ideje da dijete od 8 godina provjerava jedan po jedan naziv na karti i usporedjuje s kartom u udzbeniku dok ne nabasa na krivi?!?!?! Ili netko misli da je standardno ocekivati od osmogodisnjaka da letimicnim pregledom karte uoci da pise Jonsko a ne Jadransko more (taj je jos najlaksi) da pise Ivana a ne Istra i sl.

Pomogla sam joj kod prva 4 pojma a ostatak ozbiljno razmisljam da joj samo izdiktiram rjesenja, jednom kad sama uspijem pronaci ih :nevjerica:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ocekivano PID je i dalje moj "favorit" u nizim razredima.
    Čekaj samo dok dođete u 4. razred
    Tad je već i mojem sinu, koji inače voli učiti takve stvari, bilo dosta besmisleno nabacanih pojmova.
    Dobra stvar je što bućkuriš zvan PiD nestaje s 5. razredom.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj samo dok dođete u 4. razred
    Tad je već i mojem sinu, koji inače voli učiti takve stvari, bilo dosta besmisleno nabacanih pojmova.
    Dobra stvar je što bućkuriš zvan PiD nestaje s 5. razredom.
    Ma sjecam se da si pisala da je uzas. Ja sam shvatila sad nakon mjesec dana da obavezno ovaj vikend moram sjest s njom i proc sve te pojmove da ih napise na jedno mjesto jer su u knjizi nabacani da i kad ima udzbenik ne moze naci i spojiti definiciju i pojam. A vec znam kako ce izgledati test : Neravnine na zemlji nazivamo __________

O metodici materijala bolje da ne pisem. Prvo slika nizine (smedja) brda (zeleno) i planine (sivo) a onda napisi kojim bojom oznacavamo na karti nizinu (zeleno) brda (zuto) i planine (smedje). Naravno da se totalno zbunila isla brisati tocne odgovore itd...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i jel se vesele dječica školi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •