Stranica 41 od 51 PrviPrvi ... 313940414243 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mene sram priznati nisam još stigla ni knjige s kćerkom pogledati, imali smo jedan dan roditeljski, drugi put ona trening, treći put ja trening, htjela je večeras da prelistamo al bilo je već kasno. Nama je učiteljica rekla na roditeljskom da su priroda i mat najzahtjevniji predmeti u 3. razredu.

Znate da spadam u one koji "vole" školu, no današnja zadaća moje kćerke iz hrvatskog mi je bila nisam pred djeteom pokazala al ono helloo..

Dijete od 8 god treba napisati značenje riječi:
    1. podsmijeh
    2. hihotanje
    3. cerekanje
    4. smijanje

Heba te objasnit riječima razliku između nekih od gore navedenih je bilo zahtjevno i meni i mužu. i to nije učiteljičina izmišljotina nego to stoji kao zadatak u knjizi ispod te pjesme.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.09.2017. at 00:28

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete od 8 god treba napisati značenje riječi:
    1. podsmijeh
    2. hihotanje
    3. cerekanje
    4. smijanje

Heba te objasnit riječima razliku između nekih od gore navedenih je bilo zahtjevno i meni i mužu. i to nije učiteljičina izmišljotina nego to stoji kao zadatak u knjizi ispod te pjesme.
    Ako nešto stoji u udžbeniku ne znači da je učiteljica treba to provoditi. Obavezno je ono što je u nastavnom planu, a čisto sumnjam da je tamo zadana fina diferencijacija (facijalne) ekspresije emocija ili kako bi to već nazvali
    u drugom razredu....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ako nešto stoji u udžbeniku ne znači da je učiteljica treba to provoditi. Obavezno je ono što je u nastavnom planu, a čisto sumnjam da je tamo zadana fina diferencijacija (facijalne) ekspresije emocija ili kako bi to već nazvali
    u drugom razredu....
    noa, slažem se s tobom, moja recimo facijalnom ekspresijom zna pokazat razlike. No opisat riječima razlike u zančenjima, e taj dio je bio i meni zahtjevan. No snašli smo se uz prijatelja googlea.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja je dobila privremeni raspored. I roditeljskog za sad nema ni u najavi. Prehrane nema cijeli tjedan.

Jedino sto su i prije svaki dan nosili torbu, slagali raspored i imali dva turnusa rasporeda tako da je taj dio svladala jos pocetkom prvog razreda

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ola jel ovdje itko živ na temi?

Kako ste se uhodali ekipa, posebno ovi u 2 smjene?

Jeste zadovoljni kako se djeca snalaze, jesu sve samostalniji? idu li im zadaće? ekipa, gradivo, učiteljice?

Kod nas svaki dan dosta zadaće, što je super da joj popuni vrijeme a i dril je. Oni su najbrojnijji razred u školi (27), pa im učiteljica ne stigne pregledat zadaće tako da obavezno preletimo na kraju dana da vidimo što je napisala. Lakše nam se puno organizirat kad je jutarnja smjena jer stigne napravit zadaću, odmorit se i otić popodne na trening. U popodnevnoj smjeni je sve na knap jer brzo nakon škole ide na trening (3xtj) a zadaću radi poslije jer ne želim da to ostavlja za sutradan. Onda joj ne možemo pregledati.

Sama sprema knjige i bilježnice u torbu uvijek dan ranije. Taj dio se ne uključujem.

Sad sjedi okružena dečkima koji je zapričavaju, zna se s njima zapričat, kaže da se ugodno iznenadila kako su zabavni, jedino ih nekad mora prekinut i podsjetit da trebaju završit sa zadatkom i sl.

moram priznat i meni je trebalo malo da se uhodam, sama ostaje doma pa je zvrcnem da vidim šta radi, eno kaže maloprije napravila zadaću (5 stranica zadataka).

Ukratko tako je kod nas.
    Kakva je situacija kod vas?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Silly,

zapravo i moja kaže da joj je bolje nego u boravku jer ima više vremena za sebe, zadaće, odmor i zabavu

Sad pak po novome ima dosta dodatnih aktivnosti (koje se dodaju na regularni raspored): dodatna matematika, likovna grupa i sportska.
    Imat će 2x tj po 6h kad je popodnevna (1xtj 6h kad je jutarnja) nemam pojma jel to puno za 3. razred, neka proba pa će vidjeti.
    Danas bi nakon 6h škole, trebala doć doma, pojest, presvuć se i na trening. Baš me zanima kako će to izgledat.

Ako bude previše, režemo jedno po jedno.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To gradivo sa kartom ( kompasom, tlocrtom , 3D prikazom ...) je koma za vecinu osmogodisnjaka.
    za moju koja i tako ima problema sa vizualno prostornom percepcijom je posebno koma.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ola girls kako je djeci u školi? bliži se kraj polugodišta.

Meni je iznenađenje bio engleski i razina znanja koja se traži od djece te dobi, prevođenje cijelih textova i pisanje stvarno kompleksnih riječi, neke sam čak i ja 1. put čula scones i traditional treat.

Iako je ova profa puno zahtjevnija, mislim da će uz nju i puno naučit, pa mi je to draža opcija od prethodne profe koja nije baš nešto s njima radila.

Sad je dobila za lektiru Šestinski kišobran, cca 260 stranica, meni se to čini baš puno za 3. razred al nek čita, imat će vremena preko ferija.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Opet, po treci put, citam lektire od pocetka do kraja.
    Segrt Hlapic, Bijeli jelen i vlak u snijegu vec mi na usi idu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme sirius

sillyme
    baš šteta, super da ste se dodatno angažirali. Moja ide na dodatnu i voli mat, al isto zna s tim zadatkom sa žaruljicom reći rekla je učiteljica da taj ne trebamo rješavati (ako ne želimo). A meni su ti zadaci zapravo najzanimljiviji i rekla sam joj što se mene tiče neka prvo riješi taj, makar ne stigla ostale al stigne ona sve.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sillyme nije da opravdavam učiteljicu, ali sad je to razdoblje kad je bitno da ih nauče postupke. Vi samo lijepo nastavite tako doma "van kutije".

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sillyme nije da opravdavam učiteljicu, ali sad je to razdoblje kad je bitno da ih nauče postupke. Vi samo lijepo nastavite tako doma "van kutije".
    Pod postupak mislim da npr oduzme bodove jer je zbrojila tri broja u liniji a ne potpisivanjem. Iako u zadatku nigdje ne piše da treba biti riješen potpisivanjem. I iako u tom istom testu ima još 20 zadataka gdje je uspješno nešto zbrojila potpisivanjem. Ma...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ej nisam skužila ajd pls napiši mi konkretan primjer.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a stvarno svašta a niš ti njoj reci neka radi na način kao rade u školi al da to samo pokazuje da je ona napredna kad može zbrajat i bez potpisivanja kao ostali. tako nekako.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sillyme nasi ovo nisu ucili, al moguce da cw kasnije doci na red.kako se zove ta lekcija?
    Nasa uciteljica je fakat ok i materiju im nekako prilagodi da djeca mogu razumjet. Sad su na zupanijama.

Inace skola sve ok.
    Jedino su im na eng promijenili 3 uciteljice u mjesec i pol, pa mi je to bilo blesavo jer zelim da dijete nauci eng a ne zbrda zdola. Sjela s njom i pojasnila neke stvari (u pisanju) koje su ispreskakali a u testovima se traze.

Kaze danas bilo svakakvih ocjena, dosta trojki. A sigurna sam da dobar dio tih ocjena lezi na tim promjenama uciteljica.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jeste žive mame trećaša? zamrla nam tema skroz naskroz

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jeste žive mame trećaša? zamrla nam tema skroz naskroz
    Živa zdrava i nemam ništa za prijaviti osim da nam je škola zbog našeg razreda pod nadzorom. Imamo slučaj zlostavljanja u razredu kojeg škola nije shvatila ozbiljno pa je pala prijava. Ja sam sada više zaokupljena prvašicom iz 2010.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nama se opet nizu dogadjaji s učiteljicom tako da idući tjedan idem na razgovor i tražiti ću da nek se pozove nas i idemo kolektivno pedagogu ako ona smatra da to sto mi kažemo našem djetetu da smije nije ispravno, a ne da se dere pred cijelim razredom i zastrašuje ih i ju. Puna mi je već kapa. I toga da je uvijek smjesti sjediti s najgorim učenicima, pa je stalno prekidaju i zapitkuju pa kad im oštrije odgovori onda je naravno moja kriva i losa. Za raditi učiteljici posao je dobra, a kad treba nešto pohvaliti onda je zadnja. Ok, ne mora je učiteljica voljeti, znam ja da nije najmiliji karakter, ali neke mjere i pravednosti ipak treba biti.

Napisala sam još na početku, kad sam vidjela kako je, da jedva čekam vise razrede, i jos uvijek je tako. Tamo bar kad te netko ima na piku je to 2-3 sata tjedno a ne dnevno...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Tamo bar kad te netko ima na piku je to 2-3 sata tjedno a ne dnevno...
    po ovome sam zaključila :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nama se opet nizu dogadjaji s učiteljicom tako da idući tjedan idem na razgovor i tražiti ću da nek se pozove nas i idemo kolektivno pedagogu ako ona smatra da to sto mi kažemo našem djetetu da smije nije ispravno, a ne da se dere pred cijelim razredom i zastrašuje ih i ju. Puna mi je već kapa. I toga da je uvijek smjesti sjediti s najgorim učenicima, pa je stalno prekidaju i zapitkuju pa kad im oštrije odgovori onda je naravno moja kriva i losa. Za raditi učiteljici posao je dobra, a kad treba nešto pohvaliti onda je zadnja. Ok, ne mora je učiteljica voljeti, znam ja da nije najmiliji karakter, ali neke mjere i pravednosti ipak treba biti.

Napisala sam još na početku, kad sam vidjela kako je, da jedva čekam vise razrede, i jos uvijek je tako. Tamo bar kad te netko ima na piku je to 2-3 sata tjedno a ne dnevno...
    Moj sin se preporodio u višim razredima, samo kad se riješio tog monopolizma jedne učiteljice
    Ne mogu reći da je on imao problema s njom - jer nije, osim nešto sitno, ali sad kad gledam, ta učiteljica je za njega bila potpuni promašaj. Hladna, bez razumijevanja, kao stroj, s izrazitim preferencijama za cure ispred dečki (ono - dečki su krivi za sve, curice su uvijek dobre po defaultu).
    Na žalost, ni u višim razredima nisu imali sreće s razrednicom, tako da je sad taj razred razjedinjen, posvađan, stalno si nešto spuštaju i konstantno imaju neki bullying koji se ne rješava na nivou škole jer tamo nema ni volje ni znanja za rješavanje takvih situacija.
    Kako sam u 4. razredu jedva čekala više razrede, tako sad u 8. razredu jedva čekam da ode iz te škole

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme majko zlostavljanje ...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme grozno!

mi ok...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mene vise brine 1.razred mog sina da ne upadne u razred s jednim malim cije ponasanje je koma. Cijela obitelj je poznata u kvartu po problematicnim sinovima, stariji brat maltretira ne samo svoj razred nego i sire, zbog ovog mladjeg moj sin u vrticu ima 3 tete.

One ga izvrsno hendlaju koliko je to moguce no u skoli nece nitko oko.njega toliko skakat i sasvim sigurno da onaj razred koji dobije tog malog je nadrapao. Remetit ce atmosferu ma sve. Detalje ne bi javno iznosila al nesto u toj obitelji ne stima.

Mali bas zlostavlja djecu na razne nacine. Moj sin se ne da i kloni ga se no svejedno. Da mogu birat nikako ne bi htjela da su u istom razredu mozda zvuci ruzno al tako je.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.03.2018. at 22:07

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitaj na inicijalnom kad ti predlože druga,pa tko kaži nedruga

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Lili75, u potpunosti podržavam tvoje mišljenje. Ja bih tražila pri upisu da ga stave u razliciti razred.
    Posljednje uređivanje od tocekica : 08.03.2018. at 08:06

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Malo da se osvrnem na prirodu u 4. razredu.
    Ne znam koji blesavac to zove prirodom.
    Hrvatska povijest, zemljopis,....
    Što se mene tiče bilo bi jasnije da su stavili 1 sat povijesti, 1 sat zemljopisa, 1 sat prirode tjedno, nego da se zavaravamo kako dijete ima malo predmeta.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Malo da se osvrnem na prirodu u 4. razredu.
    Ne znam koji blesavac to zove prirodom.[emoji38]
    Hrvatska povijest, zemljopis,....
    Što se mene tiče bilo bi jasnije da su stavili 1 sat povijesti, 1 sat zemljopisa, 1 sat prirode tjedno, nego da se zavaravamo kako dijete ima malo predmeta.
    priroda i drustvo :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Aneona onda u tvom slučaju bi bila 3sata,a ne dva tjedno

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da ne odgovaram svakome - da razmišljali smo o promjeni razreda (ne i skole) ali smo odustali jer smo zaključili da se treba naučiti nositi u životu i s takvim osobama i situacijama. Ali stvarno mislim ovaj put ići reci učiteljicu svoje mišljenje nakon predzadnjeg dogadjaja (u međuvremenu je bio još jedan, ali na taj se nemam namjeru žaliti, a dijete vidi kako je to kad te neko krivo optuži da lažeš plus se ne ispriča kasnije). Iako sam sigurna da nikakve vajde od toga, osim što će me vjerojatno tracati učiteljica pred razredom sto sam se žalila (ne nije sala). Samo ljuta sam na to da nema nikakvih mjera ni načina za takve nastavnike, svi znaju za njene metode i - ništa. A da nisam luda pokazuje činjenica da sam pričala s dvoje roditelja koji su prebacili djecu u drugi razred/skolu i oboje oduševljeni promjenom. Nije ovdje potpuna katastrofa ali je daleko ispod onog što mislim da je ok.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 29.09.2018. at 20:49

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Lili75, ja sam bez pardona trazila da moj sin ne bude s jednim deckom iz vrtica uu razredu. U nasoj skoli takve molbe (i one uobicajene , da bude s nekim) nastoje uvaziti. I jesu, a razred u kojem je taj decko ima problema s njim.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

martinaP sve kužim, no mom sinu je bitnije da bude s jednim dobrim frendom, a meni je pak bitna i učiteljica.

3 uvjeta da imam, bojim se da bi me otperjali samo tako neću radit dramu oko toga, a uzdam se u svemir da njihov razred neće zapast baš taj malac.

U kćerkinoj generaciji ima neki dečko koji svake godine ide u drugo odjeljenje, još njima nije došao, valjda jer su najbrojniji razred. :/ i znam da svi roditelji odahnu kad im maknu to dijete iz razreda. Tužno al istinito

nemam pojma kako stručne službe ne uspijevaju rješit takve slučajeve jesu njima zavezane ruke ili je nešto drugo posrijedi ne znam. ne čini m ise da naši žmire na takve slučajeve, malo je takvih slučajeva , al ih ima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.03.2018. at 14:54

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ako si dobra s mamom od druga može ona tražiti da idu zajedno, a ti da ne bude skupa s nedrugom. Bitno je da nije s tim malim u razredu jer će on maltretirati poznate žrtve da uspostavi dominaciju. Kod nas se dogodilo da je ruganje prešlo iz vrtića u školu i sad mali( žrtva) nema niti jednog prijatelja.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa Vidi poruku
    ... Kod nas se dogodilo da je ruganje prešlo iz vrtića u školu i sad mali( žrtva) nema niti jednog prijatelja.
    Osobno bih u toj situaciji tražila premještaj u susjedni razred. Dok netko dočeka stručne službe (ako ikad) dijete pati, povlači se u sebe, raste nesigurnost, usamljeno je itd. Inače nisam za bjezanje od problema ali mislim da je ponekad najbolje se maknuti i otići u normalnu sredinu.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dupli
    Posljednje uređivanje od tocekica : 09.03.2018. at 08:02

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo prosao test, moja dobila 5, i što se školskog sustava tiče sve je super s uvjetima zivota, svi znaju i razumiju sve, odose dalje na grb, putovnicu, novce, sto vec...

Ja sam u medjuvremenu naručila set za kemiju za 10+
    Pa kad stigne odradit ćemo nadam se eksperimente zajedno pa joj se možda nesto malo kvalitetnije poslozi gradivo u glavi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme jadno dijete...

Moga ne maltretira taj decko koji gnjavi druge ( i to nekoliko djece). Al nije losa taktika ovo oko upisa.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo došla obavijest kad će zadnji roditeljski, tema je 5-i razred. Klinci vježbaju za nastup, spominje se i domjenak.
    Po običaju, nitko od roditelja ništa nije napisao na našu mail grupu (mislim da je zadnje netko nešto napisao tamo još u 2. razredu) ali očekujem uskoro panični mail da će trebati skupiti za neki oproštajni poklon i donijeti klopu i cugu. Ima tko neki prijedlog za poklon a da nije “radovi djece” jer mi je to vrtićka kategorija. Pa kako smo svi vjerojatno tu u sličnoj situaciji ajmo prijedlog za nešto trajno, korisno, da nije nakit i može se jednostavno i za nevelike novce kupiti. Sliku svih njih je ionako vjerojatno dobila kad su se slikali za razrednu sliku.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo došla obavijest kad će zadnji roditeljski, tema je 5-i razred. Klinci vježbaju za nastup, spominje se i domjenak.
    Po običaju, nitko od roditelja ništa nije napisao na našu mail grupu (mislim da je zadnje netko nešto napisao tamo još u 2. razredu) ali očekujem uskoro panični mail da će trebati skupiti za neki oproštajni poklon i donijeti klopu i cugu. Ima tko neki prijedlog za poklon a da nije “radovi djece” jer mi je to vrtićka kategorija. Pa kako smo svi vjerojatno tu u sličnoj situaciji ajmo prijedlog za nešto trajno, korisno, da nije nakit i može se jednostavno i za nevelike novce kupiti. Sliku svih njih je ionako vjerojatno dobila kad su se slikali za razrednu sliku.
    Knjiga je uvijek dobar izbor. Ne sjećam se više kojoj od učiteljica smo poklonili ovo: https://www.mvinfo.hr/knjiga/7330/si...i-za-svaki-dan

Izbor knjige je zapravo osobna stvar. Vjerojatno već poznajete učiteljicu, pa ćete bolje znati hoće li za nju biti ovakva stvar ili možda ovako nešto:

Amerikana: https://www.mvinfo.hr/knjiga/10920/amerikana

Mrtav rukavac rijeke Save: https://www.mvinfo.hr/clanak/tatjana...ac-rijeke-save

Kako popraviti budućnost: https://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-...-buducnost-tu-

neka monografija - npr. ova Rostuharova, u kojoj su prekrasne fotografije: https://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-...atska-iz-zraka

Sigurno ima na onom topicu o čitanju još preporuka.

Od ostalih neskupih, a trajnih stvari: neki lijepi šal ili marama (ne mora nužno biti svila), pisaći pribor Penkala (set kemijska i tehnička olovka, nešto ovakvo http://www.infozagreb.hr/novosti/pen...vatski-suvenir), neki audio cd s klasikom (isto osobna stvar - ovisi o ukusu, to kupuješ samo ako znaš što osoba voli), pa je to malo zeznuto...

Organizator ili rokovnik A4 od prave kože - ovako nešto: http://srla.customleatherdiary.com/l...organizer.html ili ovo https://www.ebay.ca/itm/NEW-Emporio-...cAAOSwPPpb4E5o (znam da u mojoj kvartovskoj knjižari naručuju novčanike i mape od te firme, ali to je samo ideja)

Eto, nemam više mašte.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni se svidao i poklon koji su poklonili uciteljici od klinke svilenu maramu sal od matijane silk s srcekima i imenima klinaca
    Ali je onda doslo i hrpa jos poklona
    Nesto ko slika svi klinci su napisali misljenje o uciiteljici i to je pretoceno na platno. I olovka koja pise samo petice. Ali to su prekasno dali
    Ali do zafnjeg je bilo kod klinke daj jos ovo pa ono a kaj mislite o ovom? I svako malo daj jos 50,60,100 vise
    Sad je klinac u drugom. Skupljamo za uviteljicu iz boravka i novu uviteljicu iz boravka
    Htjeli su i za glavnu ali je jedna mama iz paralelnog razreda rekla da nada ne voli poklone pa ce dobit neku zahvalnicu cvijece i slatkis
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.05.2019. at 09:31

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prošle godine su na upisu rekli da se može birati djete drug,ja ni sa kim nisam ti dogovarala,jer kao i drug mora tebe izabrati.ja sam birala njemački,inače bi rado da jedan dečko ne ide s mojim u razred,ali i on je birao naš jezik.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slazem se sa sillyme.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja se slažem isto. Da sam mama curice i mama ovog dečka iz mojih postova već bi išli u susjednu školu. Zapravo, za malog bih tražila da ga stave u razred bez glavne zlostavljačice već pri upisu. Ne mogu Vam ni opisati kakva nam je situacija u razredu. Nadzor, služba koja pere ruke, mama koja utjeruje pravdu i ne želi ni pod koju cijenu promijeniti maloj sredinu u kojoj je zlostavljana, klinac bez ijednog prijatelja koji apsolutno zbog toga nema socijalnih vještina i neprimjereno agresivno reagira. Mi uopće ne razgovaramo na sastancima o lektirama ili gradivu, nama je tema uvijek ista.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

što znači u ovoj priči prijatelj, kad oni svakih pet minuta imaju drugog prijatelja

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    što znači u ovoj priči prijatelj, kad oni svakih pet minuta imaju drugog prijatelja
    moji bome nemaju svakih 5 minuta drugog prijatelja, uvijek su u manje-više istom društvu, naravno druže se oni i svi čoporativno al ovo što spominje čoksa (odmor, objedi, rođendani..) uvijek isto društvance i sin (još u vrtiću) i kćerka.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemati prijatelja obično znači da sam ideš u školu, sam si pod odmorom, sam jedeš, sam sjediš, ne biraju te u sportske i društvene ekipe, ne pozivaju te na rođendan, ne odazivaju se na rođendan, mame ogovaraju tvoju mamu, izmišljaju se priče o obitelji itd.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 09.03.2018. at 12:15

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

njemački se nastavlja pa ga se ne može naknadno upisati ali ako se zasitite, možete ga otpisati

informatika je kod nas nevezana i počinje tek u 5 razredu ( bar u našoj školi), nije potrebno neko predznanje koliko sam skužila, ali ih večina upiše , isto se može ispisati ako dojadi, ALI po novom kurikulumu, ako će ići biti će obavezna u 5 i 6 razredu

najbolje je vidjeti i koja je praksa u školi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sillyme,
    Nemam ti pojma za izborne, al pratim.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.05.2018. at 16:18

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sillyme,
    Nemam ti pojma za izborne, al pratim.
    Lili kod nas ima jezik engleski,njemački i talijanski
    Bira se neki koji se nije učio od prvog razreda,ali nije obavezan
    Eto kod klinke jedan dečko je samo Nijemac,a kod velikog je jedna cura išla vani na engleski
    Naše gimnazije su skroz bezveze jer nema neengleski kao prvi jezik,pa većina Nijemaca uzme engleski,
    Važno je da se neki jezik učio najmanje 4_5 godina da ti ga priznaju kao prvi,ali prvenstvo ima ipak prvi jezik, osim opet SK ne ideš u gimnaziju pa ti engleski mora biti prvi,u tom slučaju nema ni provjere jezika
    Ali u slučaju da ti je kombinacija kao recimo kod moje nećakinje njemačko francuski,a hoćeš upisati gimnaziju morate ćeš dokazati da si sposoban da nastaviš engleski
    Sportska,tehnička gimnazija imaju njemački kao prvi jezik
    Kod zanatskih i tehničkih škola možeš birati ,većina ih ima i njemački uz engleski,ali tada slušaš samo jedan jezik,dok kod gimnazija može se slušati dva jezika, a u jezičnom i
    tri
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2018. at 23:05

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da za srednju može ići na test iz njemačkog i onda normalno nastavit imat njem u srednjoj.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mogućnost naknadnog upisivanja vjerojatno ovisi o školi, kod nas se može

ispisati se može svake godine

za gimnaziju nema veze

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove