Za jezik ne znam jel princip isti za sve srednje škole no kod moje je prilikom upisa bila provjera znanja stranog jezika (kojeg učenik nije učio u OŠ).
Za jezik ne znam jel princip isti za sve srednje škole no kod moje je prilikom upisa bila provjera znanja stranog jezika (kojeg učenik nije učio u OŠ).
Larmama, za mioc? Nije učila njemački u osnovnoj? To i mene zanima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
moja u miocu nije odabrala smjer s drugim stranim jezikom ( u miocu je to uvijek njemački, engleski svi imaju kao prvi ) tako da se na nju nije odnosila ta provjera. A i da je odabrala taj smjer s drugim stranim jezikom opet se ne bi odnosila jer je učila njemački u osnovnoj kao drugi strani jezik.
Aha, to pričaš o nekoj drugoj školi. Hvala!
angelina za Mioc pričamali očito sam nešto nejasno napisala . reci što je nejasno pa da pojasnim.
Ma ja sam valjda automatski shvatila da je tvoja išla na provjeru, pa mi je dalje sve bilo pomotano. A petak uvečer, mozak iscrpljen, šta se može :lool
Ali bitna mi je ta informacija, hvala! Da je moguće ići na provjeru!
I meni je upravo sinulo što te je možda zbunilo no vidim da si i ti to napisala![]()
A ja nisam bila zbunjena i sad ste me obje zbunile![]()
Posljednje uređivanje od larmama : 05.05.2018. at 23:17
Još malo pa kraaaaaj. Čita se zadnja lektira, odbrojavaju ispiti do kraja. Prošlo je ok, odrasla je i prihvatila ideju da treba učiti (pogotovo povijest u PID) i povremeno vježbati pred ispit. Uglavnom ima petice tu i tamo koja cetvorka. Uspjeh za pozeljeti. Pogotovo sto trenira ali bar u smjenskom radu ima vremena za sport i zadacu i druzenje s prijateljicama (i naravno minecraftom i youtubeom)
Na kraju je nismo upisali ni na informatiku (to je neka INA i ne vidim svrhu 17 sati godišnje) niti na njemački (da bar nije početni, stvarno ne vidim smisao da 2x tjedno ide u suprotni turnus učiti nešto što već zna)
Valjda nismo fulali....
supeer sillyme.
Eto sve se lijepo posložilo.
Ja sam bila na putu i odem neki dan na informacije (1x u polugodištu je obveza) i kaže mi učiteljica vidim da ste izabrali njemački za izborni.
Ja pojma nisam imala, dok sam bila odsutna dali su im taj papr da odaberu talijanski ili njemački ili ništa kao izborni u 4. razredu. Muž stavio njem al mi zaboravio prenijeti
Ma nisi ništa fulala, ne'š ti ozbiljne odluke...Sve će bit ok ovako ili onako.
jesu vasa djeca trebala raditi nekakve prezentacije na kompjuteru u power pointu iz prirode?
Ne u prvom se dobi neki jezik,a u četvrtom još jedan ako se izabere
kod nas ide od 1. razreda engleski, a od 2. razreda talijanski (izborni)
Vi ste specifični,a u četvrtom razredu isto možete izabrati neki novi jezik?
A čuj ako ste iscrpili mogućnost razgovora i dogovora s učiteljicom, nema vam druge nego se obratiti i stručnom timu škole, ali možda da ipak provjeriš malo i drugu stranu priče jer djeca nužno ne prenesu sve, a i sama kažeš da nije baš najmiliji karakter.
Jel možeš reći učiteljici (ako već nisi, pretpostavljam da jesi) da je ne stavlja da sjedi s tim nemirnima i ometačima nastave?
jel možeš dat neki primjer situacije u kojoj učiteljica neprimjereno reagira? jel može mala malo manje burno reagirat ili u toj situacij ise obratiti učiteljici da ona smiri "ometača"?
Nemam p jma samo nagađam i sretno sillyme!
Lili, optimizam je nedostatak informacija...
Ne može ti Sillyme dati primjer - radi se o cjelodnevnoj muci. Moj mlađi je to imao, a ono što je mene u cijeloj toj priči smetalo bila je činjenica da je on mislio da je takvo stanje normalno, da je normalno da te ometaju, da je normalno da učiteljica ne drži red i disciplinu, da je normalno da tjednima ne ispravi domaće zadaće... ON nije znao procijeniti kvalitetu rada, a mi smo imali muku. I onda mi je ravnatelj rekao "pa čemu se bunite, vaš sin je dobro prilagođen". Da, bio je, ali na što? I mi smo jedva dočekali više razrede + imali smo doma homeschooling za sve ono što jadan nije stigao na satu, zbog ometača. Eh...
Sillyme, imaš li mogućnosti prebaciti dijete u drugi razred/školu? Ja sam godinama razmišljala o tome i nikad to nisam učinila jer mi je stariji sin bio u istoj školi kod odlične učiteljice, a i škola je bila jako blizu. Godinama se pitam da li sam pogriješila što mlađega nisam izmaknula iz te sredine. Možda sam mu mogla puno toga olakšati. Ne kažem da je to najbolje rješenje, ali je svakako jedna od mogućnosti koju vrijedi razmotriti ako roditlji vide da dijete trpi i da se ne osjeća dobro + da ne uči ono što bi trebalo.
SIllyme, sretno! Nemoj odustati, bori se za svoje dijete...
Da, samo što malena od sillyme ima problema baš s učiteljicom, a ne s razredom i razrednom disciplinom.
Ali moj savjet ti je isti: promjene razreda se ne treba bojati. Ako je tako loše da ti je mučno od toga, a meni se čini da jest, mijenjate razred. Mi se kajemo što najstarijeg nismo poslali u drugu školu (kod njega su viši razredi problem, jer se radi o prevladavajućem mentalitetu profesora), ali sa srednjim smo bili pametniji, i promjena je pun pogodak.
Za ilustraciju, u staroj školi smo se za srednjeg naslušali kako je "iritantan", izrijekom. U novoj školi je "fenomenalan, duhovit i šarmantan". Jednako je jezičav na oba mjesta. Zašto bi dijete to trpilo? Ako ga ne vole i ide im na živce, i nisu sposobni profesionalno se distancirat od tih emocija, onda treba dijete maknut od takvih pedagoga.
Moja je za sad zadovoljna većinom nastavnika, sad nam je mali problemcic što bi ona i na zbor i na dodatnu matematiku i u školski sport (sve štogod joj ponude) a to je teško uklopiti s njemačkim, treninzima i zadaćama.
Koja je uopće situacija s dodatnom nastavom, da li se na to moze prestati ići ako se ne stiže? Šteta što je taj termin dopunske matematike baš nezgodan![]()
Sillyme,
Mi nemamo takav pristup učiteljice.
Ne znam koji je naslov te lekcije,mislim da do toga nisu došli.
Rade nešto s vodom, isparavanjem...
Moje su takve eksperimente radili u školi. Za doma su bili neki jednostavni zadaci (sa solju, šećerom, uljem, grahom i sl.)
Moja trenira 5-6x tjedno po 2-2,5h tak da je već s tim dobro kad nam se poklapa raspored
Njemački je srećom uvijek 13:10-13:55 ima samo jednu rupu zbog vj prvi sat...
sad ste me zainteresirale, baš ću pogledat tu prirodu.
Nedavno je malena ljepila one čepove od boca na slamku, bilo je to iz prirode, pa je puštala vodu da se vidi kako se vrte vrte.
Kod mojih se raspored mijenja iz dana u dan, kaos. Jučer ih napala profesorica da će svima podijeliti neopravdane jer nisu bili na nekom njenom satu, razrednica im nije rekla za taj sat, na stranicama škole ništa nije objavljeno a ovo je navodno bilo na nekom papiru na vratima škole no kako sam bila na roditeljskom taj dan mogu 100% potvrditi da tad tog papira nije bilo.
Baš volim kad odrasli za svoje nesposobnosti, neorganiziranost i frustracije idu iskaljivati na 10-godisnjacima.
Posljednje uređivanje od sillyme : 27.09.2019. at 06:24
To ti je tema za roditeljski. Nek profesori svoje interne kavge rješavaju u zbornici.
Inače, taj cirkus s rasporedom gledam na raznim stranama otkad mi djeca idu u školu. Evo, jučer na roditeljskom rekli su da će maturantima stabilan raspored biti od idućeg mjeseca. A imaju dnevno po devet sati. I kome da se žalimo? U srednjoj školi mlađeg sina taj cirkus s rasporedom gledam već četvrtu godinu, ali to je opći problem. Razumijem ja da ima profesora koji rade na više škola, da ima preklapanja, da ima izbornih predmeta vrsta raznih, ali bratemili, učenici nikako ne mogu biti odgovorni za to. Ne daj da istjeruju svoju volju. Neće se ništa puno promijeniti, ali neopravdani sat je fakat previše. Sretno!
I veliki i klinka su poklonili knjigu ctteza djece
Nije to nimalo vrticki
Kod velikog he to jako bezbolno proslo odmah je bio dogovor za sitne pare. I nije se trazilo jos vise
S time da su vecinu stvari obavila djeca . kod klinke je inicijativa isla od roditelja. Ali su bile svakakve kombinacije u startu od bicikla do putovanja....
Mi smo učiteljici naručili preko Hrvatskog kišobrana kišobran sa imenima djece, bila je oduševljena.
Mislim da nas je koštao oko 500 kuna.
Ne znam, ne mogu zamisliti odraslu ženu da zaista nosi kišobran na kojem su ispisana imena. JAsno mi je da jo to fora za uspomenu, ali nije baš jeftino.
Mislim, ne pitam te bezveze, nego to planiraju kupiti kod nas.
i naša nosi esto taj šal s imenima klinaca
Kužim Mimimo čuđenje, ja da sam učiteljica radije bi "normalan" kišobran i maramu nego s imenima, al ja sam inače tip od nakita, pa mi on ima bolju prođu.
Za njemački samo prenosim što sam čula od drugih, sumnjam da bi lagali da im nisu dali neku drugi termin pa su morali ispisati.
Inače jutros sam uzela torbu od starije i stavila na vagu. U ultralakom ruksaku, s "reformiranim" lakšim udzbenicima, ravno 6.3kg, 17,5% njene težine.
Evo u istoj smo situaciji. Skupili smo po 100 kn za poklon i 50kn za roštilj i piće.
Kupit ćemo joj nešto iz Pandore jer voli i nosi nakit.
Na kraju je ispalo da je išao mail, par dana ranije, ali sam ja nekako ispala iz grupe a dijete mi nije ništa prenijelo. Srecom da je bio rockas
Novce smo dali, što se bira za poklon ne znam (jer i dalje nisam u grupi) a i iskreno nakon prošlogodišnje prepiske o nabavi poklona za tete u vrtiću i u što se izrodilo, nemam ni neke posebne volje sudjelovati. Donijet ću neku klopu a oni nek kupe štogod se dogovore...
Ma dajte, pa zašto? Jer su natpisi na odjeći i modnim dodacima nešto neviđeno?
X
A uostalom, nose se kišobrani sa natpisima Pariz, London pa nikome nije čudo. Mi smo ovo poklonili učiteljici iz boravka, koja je mlada i otkačena.
Prošle godine smo razrednici na kraju osmog razreda poklonili nakit, djeca su sama izabrala. Za ovu razrednicu o ovakvom poklonu nismo ni razmišljali.
I da primam poklon od djece, bilo bi me sram primiti puno skuplji poklon. 20 kn po djetetu je sasvim uredu..., za mene..., kad bih bila učiteljica...![]()
Pa ne znam, je li ovo uobičajeno: https://hrvatskikisobran.com/product...icku-pripremu/ ?
Meni se fakat ne sviđa, a sad, naravno, svatko ima svoje mišljenje i ukus.
Inače nemam ništa protiv takvog emotivnog poklona za uspomenu, ali mi je ovo malo preskupo a i preglomazno za takvu namjenu. Majica bi mi recimo bila fora.
Kaj znaci preskupo lili recimo ciljano skuplja 2300 ili vise kuna, to je definitivno previse love
Kad je kod klinke bilo skupljanje neki roditelji su digli graju da se ne ide ispod 200 kn, na kraju je nategnuto. Jer sustalno predlozi se mnoziju cca 130 po glavi, sto je definitivno dosta love.
Kad je bila prica da bi putovanje sto bi bilo puni promasaj