Stranica 43 od 51 PrviPrvi ... 334142434445 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Preskupo za takvu vrstu poklona, koja se po mom sudu neće koristiti, nego služi za uspomenu. I kod nas se ciljano skuplja puno više novaca, i kišobran bi trebao biti samo dio poklona.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ukus je stvar pojedinca, ali generalno, ne vidim zašto se takav kišobran ne bi koristio.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A sad, stvarno ne znam što da više kažem, smiješno mi je, kad sam to prvi put vidjela prvo što sam pomislila je: pa nema šanse da netko ovo STVARNO koristi.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dakle, u školi je neki problem s profesorima matematike (da sad ne ulazim dublje u temu) i gradivo nije baš detaljno obrađeno (plus naravno online, izolacije itd..)
    I sad je dobila moja zadatak za riješiti (a u udžbeniku nema rješenja - stvarno ne razumijem kako je moguće da u udžbeniku nema pola rješenja - ali nema) i ne znam kako bi trebalo napisati rješenje (malo davno sam bila u osnovnoj školi).
    Jednadžba, kad se riješi do kraja, je
    |x| = -1

Photomath kao rješenje piše da je x element praznog skupa, što je točno, no da li se u 6. razredu već koristi takva notacija na "nepostojećim" rješenjima jednadžbi (iako jesu učili skupove i prazni skup) ili se piše npr riječima "nemoguće", "ne postoji takav broj" ili što? Zna li netko? U školi nije bila (bolesna), idući sat je odmah test, iz razreda nitko ne zna... što reć.

PS znam mene muče gluposti, ali njie mi jasno je li to greška u udžbeniku, ili stvarno trebaju znati kako to zapisati - ako trebaju zašto nema u primjerima itd. Prošle godine je imala super profu i nisam se uopće zamarala njenom matematikom, ove godine je kaos.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 25.05.2021. at 07:18

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, u školi je neki problem s profesorima matematike (da sad ne ulazim dublje u temu) i gradivo nije baš detaljno obrađeno (plus naravno online, izolacije itd..)
    I sad je dobila moja zadatak za riješiti (a u udžbeniku nema rješenja - stvarno ne razumijem kako je moguće da u udžbeniku nema pola rješenja - ali nema) i ne znam kako bi trebalo napisati rješenje (malo davno sam bila u osnovnoj školi).
    Jednadžba, kad se riješi do kraja, je
    |x| = -1

Photomath kao rješenje piše da je x element praznog skupa, što je točno, no da li se u 6. razredu već koristi takva notacija na "nepostojećim" rješenjima jednadžbi (iako jesu učili skupove i prazni skup) ili se piše npr riječima "nemoguće", "ne postoji takav broj" ili što? Zna li netko? U školi nije bila (bolesna), idući sat je odmah test, iz razreda nitko ne zna... što reć.

PS znam mene muče gluposti, ali njie mi jasno je li to greška u udžbeniku, ili stvarno trebaju znati kako to zapisati - ako trebaju zašto nema u primjerima itd. Prošle godine je imala super profu i nisam se uopće zamarala njenom matematikom, ove godine je kaos.
    Možda je trik pitanje... Takva su moji sinovi znali imati, ali ne mogu se sad sjetiti u kojem razredu... Za odgovor treba iskoristiti teoriju skupova, odnosno znati da apsolutna vrijednost može biti samo pozitivna i nula. Ima taj skup i neku svoju oznaku tipa R+0, ali toga se ja sjećam iz srednje škole, ne iz osnovne.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.05.2021. at 14:05

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo sad si saznala da na svijetu ima svakakvih čuda, pa tako i žena sa smiješnim ukusom :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nije baš da sam to tek sad saznala ..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je taj kišobran isto OK poklon. Doduše, onaj volančić mi je zbilja ružan, ali bih ponosno nosila taj kišobran da ga dobijem od djece i s tim volančićem. Stoput radije nego majicu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bas tako
    Kod velikog bio fond nekih 20-30 kn

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kao što rekoh ja znam što je rješenje, pitam da li se to stvarno očekuje da se piše u 6. razredu oš? Nisam nigdje vidjela
    Možda dobije dodatni bod

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kao što rekoh ja znam što je rješenje, pitam da li se to stvarno očekuje da se piše u 6. razredu oš? Nisam nigdje vidjela
    Možda dobije dodatni bod
    Ja bi samo napisala "nema rješenja". Moguće da je poanta da se ne smije kvadrirat kad je s jedne strane apsolutna vrijednost, trik pitanje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi samo napisala "nema rješenja". Moguće da je poanta da se ne smije kvadrirat kad je s jedne strane apsolutna vrijednost, trik pitanje.
    kvadriranje u 6.?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kvadriranje u 6.?
    Haha... što se to ne uči tako rano? Pojma nemam... moj je opsjednut matematikom, potencije je davno skužio - sad za zanimaju logaritmi :D pa se meni čini da se sve uči do četvrtog razreda Dobro, jasno mi je da se logaritmi ipak ne uče.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi imamo viber grupu koja je aktivna bila kad je odlazila učka iz boravka i sad kad se djeca opraštaju. Fala Bogu nikad ništa drugo u grupi.

Jedna mama je skupila novce, pa će otići i poslikat taj nakit u Pandori. Stavit fotke na grupu i odabrat ćemo.

Trebamo imat poklon i buket za 8.6. kad je roštilj
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.05.2019. at 17:45

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo viber grupu koja je aktivna bila kad je odlazila učka iz boravka i sad kad se djeca opraštaju. Fala Bogu nikad ništa drugo u grupi.

Jedna mama je skupila novce, pa će otići i poslikat taj nakit u Pandori. Stavit fotke na grupu i odabrat ćemo.

Trebamo imat poklon i buket za 8.6. kad je roštilj
    Znaci da to nece bit u skoli?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znaci da to nece bit u skoli?
    Kod klinke je bila zbirna predstava za oprostaj od uciteljica znaci svi skupa razredi. Posle je bila mala festa u njihovom razredu kod velikog nesto slicno ali je kod njega bilo samo za njihov razred. I onda je on otrcao u ormaric i izvuko poklon pa su se klinci pofjelili i u grupama to predali uciteljici.i u jednom i drugom slucaju je bila festa dugo u noc. Tak da provjerite kak to ide sad
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.05.2019. at 18:27

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod klinke je bila zbirna predstava za oprostaj od uciteljica znaci svi skupa razredi. Posle je bila mala festa u njihovom razredu kod velikog nesto slicno ali je kod njega bilo samo za njihov razred. I onda je on otrcao u ormaric i izvuko poklon pa su se klinci pofjelili i u grupama to predali uciteljici.i u jednom i drugom slucaju je bila festa dugo u noc. Tak da provjerite kak to ide sad
    jelena.O uopće ne razumijem šta bih trebala provjeravat?! mi nećemo imat oproštajku u školi, radimo ujedno iznenađenje za djecu.

ispričavam se na tipfelerima u prethodnm postu, nisam imala naočale
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.05.2019. at 22:31

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kako smo različite, meni je Jelena taj volančić na kišibranu najveća fora i baš bi voljela inat takav kišobran.
    Al još po njemu sva ta šarena slova nije moj djir.

Al mogu u potpunosti zamisliti da to nekome mrak stoji i zna ga nosit.
    No meni ne bi bio baš nešto vau vau tako s isptintanim imenima, aj vjerujem da ga dobijem da bi ga nosila.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo gotovi. Novac je skupljen. Nakit je narucen. Slike i djecje posvete/slike su skupljene za knjigu uspomena, cvijece znamo gdje i kako .
    Imati cemo roditeljski za 10 dana i tada ce to klinci predati.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi cemo oprostajnu imati 08.06. u adrenalin parku. donijeti cemo hranu i pice. za poklon smo dogovorili da cemo joj uplatiti bon za putovanje i pokloniti knjigu uspomena sa slikama i djecjim posvetama.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meri, baš fora.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo jedne godine poklonili takav kisobran ali za puno manju cijenu. Izraduje ih jedna zena u Ri, mislim da je bio oko 150kn. Na njega smo napisali pjesmicu koju su klinci napisali sami. I ispalo je totalno fora.

A ove godine cemo nasoj uciteljici putoholicarki poklonito poklon bon za putovanje. Znamo s kojom agencijom obicno ide i to je jedini moguci poklon za nju.

Kod najstarije nam je jedan slikar nacrtao karikaturu cijelog razreda, isto super proslo.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Društvo, na sto muka sam kakvu torbu kupiti za peti razred. Pretpostavljam da je veličina bitna stavka jer imaju više sati dnevno. Ono što bih ja voljela je čvrsto dno, kao na ovoj
    http://www.grafocentar-kz.hr/ruksak-...569-1/product/
    Ne znam je li ta torba dovoljno velika? Ili je primjerenija za niže razrede?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ili ova
    https://shop.skolskaknjiga.hr/ruksak...ts-target.html
    Više manje slična, dimenzije 42x32x18.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Rekla bih da je to dovoljno i za više razrede

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure,
    Ja sam otvorila temu što nabaviti od bilježnica i pribora za naše petaše pa zavirite. Ima korisnih info kao i popis što nam treba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja ima ruksak od prošle godine na sličnu foru s dosta odjeljaka.
    U Muelleru imaš veliki izbor i još ako odeš u jutarnjim satima pa imaš trgovkinju za sebe da ti sve pojasni, na konju si

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ola, kakvi su dojmovi nasih /vasih petasa? Bas me zanima.

Moja kcerka je odusevljena profesorima, imali su inicijalni iz matematike (pametnica je najbolje napisala u razredu, pa je happy). Razrednik im je iz tjelesnog, kratak, jasan, konkretan. Skroz mi je ok iako nije prof. nekog jaceg predmeta.

Sjede grupno na dosta predmeta po 4. Na svakom satu razlicito.

Kako je kod vas? Jos nisu dobili par knjiga.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.09.2019. at 23:15

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I moja je kci kad je krenula u peti pozeljela ici na skoro sve dodatne koje su se nudile. Da.. s vremenom je od nekih odustala jer joj je bilo previse pa je u sestom isla samo na ono sto je jako zanima.
    Mali sada ne izrazava nikakve posebne zelje. Ne znam ni sto im je ponuđeno.
    Zadovoljan je i on i ja. Treba mu jos poticanja kad cita/uci da se koristi digitalnim materijalima jer se ne sjeti.
    Inicijalni ispiti iz hj i mat su odlicno prosli, redovno pise zadace i cita lekcije... Uglavnom, manje drame nego sa kceri, vjerojatno jer ima vec njeno iskustvo.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moj je stariji u školi išao na baš sve što se nudilo: sve izborne, dodatne, radionice, projekte, sport, čak i maškare. Izvan škole je imao samo sport koji je trenirao 4-5 puta tjedno (ne pretjerano zahtjevan).
    Stizao je sve i dobro mu je došlo kao priprema za srednju školu jer je njemu 7 sati nastave normalno. Prošle godine (8. razred) imao je jedan dan 8 sati u komadu, a jednom su na to dodali i predsat pa je lijepo odsjedio 9 sati nastave.

Na dodatnu se može prestati ići, kao i INA, ali uvijek postoji rizik da će se zamjeriti profesoru :/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravoo cure, super za dječicu!!

Mi još nismo uskladili sve aktivnosti i školu jer postoji šansa da će nam se njemački mijenjati. Jako je nezgodan termin npr. kad su ujutro završe oko 12:20h, a njem je u 16:40-17:25h, pa djeca koja imaju treninge u 17h ili 18h ni ne stignu. Pokušavamo dobit neku promjenu termina.

L. će ići samo na atletiku kao i dosad 3x tjedno al ne znam koliko će joj raspored to dozvolit nekad 2x, nekad 3x tjedno.

Kaže da joj se jedino ne sviđa prof.iz glazbenog, neka čudna kaže, stalno im nešto prijeti (da će dobit test za 7. razred ) i dere se (dečki su brbljavi, pa se razljuti).

Moja L. nije zainteresirana za sve što se nudi jer em volim imat svoje slobod.vrijeme, em želi u 5. razredu imat više vremena za učenje radi prelaska u više razrede.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.09.2019. at 08:57

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas će izgleda bit promjena sa satom njemačkog i sve će se lijepo posložit jupi jeeee....

Jučer je nakon nastave, radila dosta dugo zadaću, imali su je puno, pa je išla sama pješice i tramvajem na 1satni trening (ima 35 min do tamo) i toliko nazad, navečer mi je rekla, što ne pamtim, da je baš umorna.
    Zlato malo moje

Trebali bi je vozit barem natrag s treninga.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam digla frku kod nas radi tog njemackog I rjesila to unutar 24h.
    Nisam cekala smotanog predstavnika roditelja, ovo ono procedure, Vijeca...direktno razgovarala s profesoricom.
    Svi nesto cekaju da se rijesi. Ja to volim odmah i sad.

Prije 2 god smo nas tri mame razgovarale na slicnu temu s pedagogicom, isto rijesile u 24h.

Ma kakav crni neopravdan sat, rijesite to sillyme direktno ili preko razrednika, sretnoo!!!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.09.2019. at 14:08

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

...

Ma kakav crni neopravdan sat, rijesite to sillyme direktno ili preko razrednika, sretnoo!!!
    Na kraju naravno prazna prijetnja, ali čemu se iskaljivati na učenicima? Ah...
    Inače super za njemački, kod nas su 4 razreda ali navodno nema prebacivanja u termine susjednih razreda. Pa onda kom ne odgovara mora birati, njemački ili...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I na kraju svi budu presretni da je rjeseno, al nitko ne bi prstom mrdnuo.

Mah ....meni bitno da je bolje mom i drugoj djeci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jezik u suprotnom turnusu je tak i tak negdje u nekoj rupi koji ima profac u toj smjeni

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne nuzno uvijek jelena

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je rješila preklapanja njemačkog i muzičke tako da bi išla na sat s drugim razredom. No kod nas je bilo četiri razreda u generaciji pa se to moglo izvesti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A kod nas je samo jedan razred s drugim jezikom

Recimo moji njrmci se ne mogu uklopiti ni u sta

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas su 3 razreda s njemackim, al moja je htjela ostat kod ove prof.koja joj je odlicna (ta prof ima samo jedan razred u generaciji).
    Prof je nasla nacin da djeci izadje ususret. Tesko, al izvedivo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Totalno su vam nefleksibilni, to tako ne mora biti zaista.

A za prijetnje djeci sam bez komentara. Svasta,gluposti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas se smjelo prebacivati i na informatici ako je te godine bio mjesani termin.jer klinaca ima daleko vise od 21 u razredu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako sam ja dobro pohvatala sillyme, tvoji idu u istu školu u koju je moja išla. Kad je moja išla bila je jedna profa svima i moja bi išla dio sa svojim razredom a dio s nekim drugim. Na početku bi oni kojima je to trebalo dogovorili s profom raspored. Isto je bilo u osmom razredu kod vjeronauka u crkvi. Jedan tjedan bi isla sa svojim razredom a jedan s nekim drugim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

drugi jezik nije obavezan, a ćesto se može birati između dva ponuđena

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas još nisu dobili radne (osim za HRV), imaju samo knjige.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas još nisu dobili radne (osim za HRV), imaju samo knjige.
    Baš neobično... naši su dobili vecinu toga odmah pa jos nesto prošli tjedan, mislim da im fali samo jedna RB

E da moramo u kupovinu likovnog pribora, profa im je nabrojaka brdo toga što trebaju ..
    Posljednje uređivanje od sillyme : 01.10.2019. at 08:04

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E da moramo u kupovinu likovnog pribora, profa im je nabrojaka brdo toga što trebaju ..
    Naša stavi na web pa onda kupujemo po potrebi, kad im što zatreba.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 01.10.2019. at 11:08

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A opet to nije tolko razlicito od nizih razreda?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam svojoj kćerki samo kupila isto što je bilo i do 4. razreda. Zasad još ništa special nisu trebali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pogledaj možda jesu,bude valjda i Lili pogledala
    Ali u globalu apsolutna vrijednost može biti ili pozitivna ili čista 0,nikako negativan broj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •